Hier is wie er in het geheim heeft geholpen bij het schrijven van het script van 'The Wedding Singer

Hier is wie er in het geheim heeft geholpen bij het schrijven van het script van 'The Wedding Singer
Hier is wie er in het geheim heeft geholpen bij het schrijven van het script van 'The Wedding Singer
Anonim

Adam Sandler heeft zijn comedytalent sinds de jaren '80 in een lange lijst van films laten zien, maar een van zijn meer opvallende projecten was 'The Wedding Singer'. De romantische komedie scoorde zo hoog bij kijkers en critici dat het kassucces in lijn was met 'Titanic' in de hitlijsten.

Terugkijkend zijn fans niet verrast. De film kopte Adam Sandler plus Drew Barrymore, maar er waren ook mensen als Billy Idol en Steve Buscemi in te zien.

Kortom, het was een supersterrencast voor die tijd, en 'The Wedding Singer' wordt al lang geprezen als een meesterwerk uit de jaren 90. Maar onlangs kwam naar voren dat hoewel de film maar één officiële schrijver heeft (Tim Herlihy), er ook andere, geheime, schrijvers achter de schermen waren.

Tegenwoordig werken de meeste films samen, wat betekent dat zelfs de acteurs zelf wat te zeggen hebben over het verloop van de film. Improviseren is de naam van het spel op veel filmsets, vooral wanneer grote namen op het appèl staan.

En hoewel Adam Sandler tijdens 'The Wedding Singer' niet zo'n megaster was als nu, had hij meer invloed op de ontwikkeling van de film dan iemand eerder wist. Niet alleen dat, maar twee andere getalenteerde mensen hebben ook bijgedragen aan het script.

Adam, wiens talenten hem ook een deal van $ 250 miljoen bij Netflix hebben opgeleverd, heeft een indrukwekkende 80 acteercredits, maar hij heeft ook 28 schrijverscredits op IMDb. Maar zoals een beetje trivia op IMDb onthulde, werkte Adam, samen met Carrie Fisher en Judd Apatow, ook aan het script - niet genoemd.

Adam Sandler als Robbie in 'The Wedding Singer&39
Adam Sandler als Robbie in 'The Wedding Singer&39

Het is misschien niet verrassend voor fans om erachter te komen dat Adam aan het script heeft gewerkt. Hij heeft tenslotte zoveel films geschreven en geproduceerd (en speelde hij ook in) dat hij zelfs projecten heeft gemaakt om zijn vrienden te casten. Maar om erachter te komen dat Carrie Fisher erbij betrokken was? Dat is episch.

Bovendien, zoals fans weten, is Judd Apatow een kracht waarmee rekening moet worden gehouden. De veelgeprezen producer en schrijver heeft tonnen populaire films uitgebracht, dus om een krediet met hem te delen is waarschijnlijk een cool extraatje voor Adam. Sterker nog, het is een intrigerend detail dat ze samen met Carrie Fisher hebben gewerkt.

De film werd een cultklassieker en jaren later werd zelfs archieffilm gebruikt voor een aflevering van 'The Goldbergs'. Er was zelfs een Broadway-show gemodelleerd naar het plot van de film! Fans zijn waarschijnlijk blij om te ontdekken dat zoveel creatieve geesten hebben meegewerkt aan het schrijven van het script, en het maakt het opnieuw kijken van de film veel leuker.

Aanbevolen: