Hier is wie het script van Quentin Tarantino voor 'The Hateful Eight' heeft gelekt

Inhoudsopgave:

Hier is wie het script van Quentin Tarantino voor 'The Hateful Eight' heeft gelekt
Hier is wie het script van Quentin Tarantino voor 'The Hateful Eight' heeft gelekt
Anonim

Quentin Tarantino kondigde zijn plannen voor de film The Hateful Eight voor het eerst aan in november 2013. Dit was iets meer dan een jaar na het geweldige succes van zijn Django Unchained.

Django was geproduceerd met een budget van ongeveer $ 100 miljoen en wist wereldwijd een winst van meer dan $ 300 miljoen aan de kassa terug te geven. De foto won in 2013 ook twee Oscars: Beste originele scenario voor Tarantino en beste mannelijke bijrol voor de uitstekende Christoph W altz.

The Hateful Eight was aanvankelijk bedoeld als een roman, een vervolg op Django met de titel Django in White Hell. Uiteindelijk dacht de veelgeprezen regisseur er anders over en besloot het verhaal zelfstandig en op het grote scherm te vertellen.

Zijn plannen raakten echter een serieus probleem, aangezien het voltooide script voor de film in 2014 werd uitgelekt. Hierdoor werden de productieplannen met ongeveer een jaar opgeschoven. Tarantino noemde Michael Madsen en Bruce Dern de twee acteurs aan wie hij het script gaf, en sprak zijn vertrouwen uit dat een van hun agenten de boosdoener was achter het lekken.

Tarantino heeft zijn lesje niet geleerd

Toen het nieuws voor het eerst bekend werd dat het script van Tarantino was uitgelekt, liet de regisseur weten dat hij plannen had opgeschort om door te gaan met de productie van de film. In feite was zijn eerste gedachte om terug te keren naar het idee om het als een roman uit te brengen en dan misschien jaren later het grote scherm te heroverwegen.

Quentin Tarantino maakte cameo-optreden in 'Django Unchained&39
Quentin Tarantino maakte cameo-optreden in 'Django Unchained&39

Een van de eerste mensen aan wie hij het script gaf, was Reginald Hudlin, regisseur van House Party, die het jaar daarvoor een van de producers van Django was geweest. Hudlin gaf op zijn beurt het scenario door aan een agent zonder de zegen van Tarantino. Hoewel dit de schrijver niet goed beviel, was er in die tijd in ieder geval geen lekkage en dus liet hij het voorbijgaan.

Ik gaf het aan een van de producers van Django Unchained, Reggie Hudlin, en hij liet een agent naar zijn huis komen om het te lezen. Dat is verraad, maar niet verlammend omdat de agent niet eindigde met het script', vertelde Tarantino destijds in een exclusieve video aan Deadline. Helaas heeft hij zijn lesje niet geleerd en is hij doorgegaan met het uitdelen van het script.

Heeft zijn tol geëist

Het hele debacle eiste een duidelijke tol van Tarantino, die destijds zei dat hij 'zeer, zeer depressief' was. Zozeer zelfs dat hij het gevoel had dat hij alle vertrouwen in de mensen in de industrie had verloren, en elk dreigend verlangen om verder te gaan met het project.

Samuel L. Jackson in een scène uit 'The Hateful Eight&39
Samuel L. Jackson in een scène uit 'The Hateful Eight&39

"Ik weet niet hoe deze agenten werken, maar dit ga ik niet maken", vervolgde hij in het Deadline-interview. "Ik ga het publiceren, en dat is het voor nu. Ik geef het aan zes mensen, en als ik ze niet in die mate kan vertrouwen, dan heb ik geen zin om het te maken. Ik zal het publiceren. Ik ben klaar. Ik ga verder met het volgende. Ik heb er nog 10 waar dat vandaan kwam."

Van de drie acteurs aan wie hij het script gaf, was er slechts één Tarantino ervan overtuigd dat hij niet schuldig zou zijn aan de inbreuk. "Ik gaf het aan drie acteurs: Michael Madsen, Bruce Dern, Tim Roth," zei hij. "Degene waarvan ik weet dat hij dit niet heeft gedaan, is Tim Roth. Een van de anderen heeft zijn agent het laten lezen en die agent heeft het nu aan iedereen in Hollywood doorgegeven."

Resoluut in hun ontkenning

Tarantino's vermoeden was dat het in feite iemand van Bruce Dern's Creative Artists Agency (CAA) was die het script had verspreid. Het bureau was zeer resoluut in hun ontkenning van de misdaad. CAA heeft een zeer prominente klantenlijst van Hollywood-sterren, waaronder Tom Hanks, Steven Spielberg, Zendaya, Ava DuVernay, Ryan Murphy en Reese Witherspoon.

Bruce Dern op de set van 'The Hateful Eight&39
Bruce Dern op de set van 'The Hateful Eight&39

Uiteindelijk besloot de regisseur door te gaan met de release op groot scherm van The Hateful Eight, hoewel hij nog twee concepten met verschillende eindes schreef. De pre-productie werd medio 2014 hervat, met onder meer Samuel L. Jackson, Zoë Bell en Jennifer Jason Leigh in de cast. De opnames begonnen in december van dat jaar en de film ging een jaar later in première in de Cinerama Dome van Pacific Theatres in Hollywood, Californië.

De foto was een ander commercieel succes, want het bracht ongeveer $ 156 miljoen op in theaters over de hele wereld, met een budget van ongeveer $ 50 miljoen. Kritisch genoeg kreeg The Hateful Eight niet het soort bijval dat Django kreeg, waarbij de krant The Guardian het 'moeilijk te haten maar moeilijk lief te hebben' noemde.' Uiteindelijk deed het het goed genoeg om Tarantino's beslissing te rechtvaardigen om er geen roman van te maken.

Aanbevolen: