De waarheid over het casten van 'The Hangover

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van 'The Hangover
De waarheid over het casten van 'The Hangover
Anonim

Het vinden van de juiste cast is essentieel voor het succes van dat project. Kun je je de eerste Terminator-film voorstellen zonder Linda Hamilton en Arnold Schwarzenegger? Op een gegeven moment moest het O. J. Simpson leidt de film. Bedenk eens wat een ramp dat zou zijn geweest. Nou, hoe moeilijk het casten van een actiefilm ook is, het casten van een komedie is 100 keer uitdagender. De cast van Wedding Crashers maakte de film bijvoorbeeld tot een van de beste bruilofts-/buddyfilms die er zijn, net zoals de cast van The Hangover een kleine pitch van scenarioschrijvers Jon Lucas en Scott Moore veranderde in een megafranchise die een fortuin waard was.

Het is gek om te denken dat Jonah Hill ooit een rol in de franchise heeft afgewezen. Hoe kon hij niet vooruitziend zijn? Gelukkig wisten de vier acteurs die werden gekozen om de film tot leven te brengen wel beter. Dankzij de Hollywood Reporter weten we nu hoe regisseur Todd Phillips (die later werd genomineerd voor Joker) deze hilarische eerste film castte.

Met minder bekende acteurs gaan had zijn gevolgen… tenminste op de korte termijn

De allereerste persoon die in de film van Todd Phillips werd gecast, was Ed Helms, de ster van The Office. Hij was de perfecte keuze om de 'Everyman'-rol te spelen. Todd had echter een veel, veel, veel meer uitdagende tijd om de juiste mensen te vinden om de andere personages tot leven te brengen. Volgens The Hollywood Reporter bood Todd eigenlijk twee van de andere rollen aan Paul Rudd en Jack Black aan. Beide legendarische acteurs hebben de film echter om wat voor reden dan ook doorgegeven. Daarom besloot Todd tijd te besteden aan het kijken naar minder bekende acteurs.

Maar deze verandering van richting had gevolgen.

The Hangover cast ed helms
The Hangover cast ed helms

In 2009 was het studiosysteem nog vastbesloten om grote sterren in hun films te casten. Ze waren ervan overtuigd dat dit hun een behoorlijk rendement op hun investering zou garanderen. Dus toen Todd besloot om vrijwel onbekende acteurs in The Hangover te casten, heeft de studio hun eerder afgesproken budget ingekort. Eigenlijk is 'trimmen' misschien een te groot woord. Ze besloten ook om Todds regisseursvergoeding van $ 6,5 miljoen te halveren. Todd en zijn agenten kwamen later bij hen terug met een overeenkomst waarin stond dat hij zijn vergoeding in principe helemaal zou afzien in ruil voor een ENORM bedrag op de backend. In wezen had Todd groot vertrouwen in de film. En dit geloof wierp zijn vruchten af. Volgens The Hollywood Reporter verdiende hij iets van $ 70 miljoen aan rendement van de eerste Hangover-film … Hij gokte en het loonde.

Casting The Boys Around Ed Helms

Todd Phillips maakte een paar slimme zetten door zowel Ed Helms als Bradley Cooper te casten, met wie hij bekend was omdat hij auditie deed voor zijn andere werk.

"Ik had gehoord dat Ed Helms een van de drie rollen had", zei Bradley Cooper."Ik deed jaren eerder auditie voor Starsky & Hutch met Vince Vaughn, en ik herinner me dat ik Todd de coolste man ter wereld vond. Toen ging ik zitten [voor een vergadering], en hij was erg aardig en cool als de hel met de zonnebril. Dus Ik dacht eigenlijk dat ik deze rol absoluut niet zou krijgen, want hij is een soort van alfa, echt coole kerel. Maar we houden allebei van films. There Will Be Blood zou binnenkort uitkomen, dus we wisselden e-mails uit en gingen kijken There Will Be Blood Together bij Paramount. En dat was het dan - ik heb niets van hem gehoord. Ik herinner me dat ik incheckte en ze zeiden: 'Ja, budgettaire problemen, ze hebben een naam nodig.'"

Het is duidelijk dat Bradley uiteindelijk de rol kreeg, maar een tijdje leek het alsof het niet de bedoeling was.

Wat betreft de rol die Zach Galifianakis kreeg, ook dat kostte veel werk. Jake Gyllenhaal, Jonah Hill en Thomas Haden Church werden allemaal vóór Zach overwogen.

"Toen we aan het schrijven waren, hadden we [andere acteurs] in gedachten", vertelde Todd Phillips aan The Hollywood Reporter."Eerlijk gezegd, we schreven de zwager als een jongere broer die ze mee moesten nemen - als een Jonah Hill-personage in plaats van Zach. Toen dachten we dat het zo veel lastiger zou zijn als het een oudere broer die nog thuis is. Ik ben altijd een grote fan van Zach geweest, maar Zach wilde niet naar buiten komen om me te ontmoeten."

The Hangover cast lift
The Hangover cast lift

Zach Galifianakis beweert natuurlijk dat hij Todd wel wilde ontmoeten, hij wilde gewoon geen auditie doen omdat hij zich verschrikkelijk voelde in een auditieruimte. Maar de studio (Warner Brothers) was doodsbang toen Zach auditie deed, zodat ze hem op tape konden zien. Zach deed precies dat en dat bezorgde hem de rol, maar de studio was nog steeds op zijn hoede om het te maken met twee jongens die eigenlijk niemand kende. Daarom zei Todd tegen Warner Brothers dat hij hem een budgetnummer moest geven waarvoor hij de film KON maken zonder verder gedoe. Het was een VEEL kleiner aantal. Maar Todd nam het en ging door en wierp precies wie hij wilde. En dat omvatte Justin Bartha en, natuurlijk, Bradley Cooper.

"Ik doe een toneelstuk in Williamstown en probeer erachter te komen wat ik verdomme met mijn leven ga doen", legde Bradley Cooper uit aan The Hollywood Reporter. "En ik zit daar in het appartement tussen matinees, en ik krijg een sms [van Todd Phillips]: 'Gaan we dit doen?' Ik had zoiets van: 'Ik heb al vier maanden niets van je gehoord! Meen je dat?' [Hij zei], 'Ja, we gaan The Hangover maken.'

Aanbevolen: