De waarheid over 'Oscars Ban' van Sacha Baron Cohen

Inhoudsopgave:

De waarheid over 'Oscars Ban' van Sacha Baron Cohen
De waarheid over 'Oscars Ban' van Sacha Baron Cohen
Anonim

Historisch gezien waren de Oscars de belangrijkste prijsuitreiking in Hollywood. Om die reden behandelen de meeste mensen die op de jaarlijkse show verschijnen het evenement met veel ernst.

Gedurende de carrière van Sacha Baron Cohen heeft hij bewezen dat hij perfect bereid is om dingen te doen die andere mensen schokkend zouden vinden. Een van de redenen waarom Cohen zo rijk en beroemd is, is bijvoorbeeld dat hij een lange geschiedenis heeft waarin hij zijn medeberoemdheden, die gewend zijn om met fluwelen handschoenen te worden behandeld, er als dwazen uit te laten zien.

Gezien Sacha Baron Cohens stijl van humor en het serieuze karakter van The Oscars, leek hij altijd slecht geschikt voor de prijsuitreiking. Toch zijn er redenen om eerdere berichten dat Cohen werd "verbannen" van The Oscars in twijfel te trekken.

De oorspronkelijke claim

Hoewel Sacha Baron Cohen internationaal bekend staat als komisch figuur, is het een feit dat mensen hem serieus moeten nemen. Per slot van rekening gelooft hij zo in artistieke integriteit dat het bekend is dat hij zich terugtrekt uit projecten als de dingen niet gaan zoals hij denkt dat ze zouden moeten. Om die reden moesten de mensen van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences weten dat elke poging om Cohen te controleren roekeloos was. Dat is waarschijnlijk de reden dat de Academie naar verluidt probeerde Cohen te weren van de Oscars van 2012.

In februari 2012 meldde Deadline dat de kaartjes van Sacha Baron Cohen voor de Oscars van dat jaar waren ingetrokken. Deadline ging verder met het uitwerken van wat het trekken van Cohen's tickets betekende en de redenen voor het besluit van de Academie.

"(Cohen) mag de Oscars niet bijwonen, ook al is hij lid van de Academie en een van de sterren van Hugo, Paramount's 11-genomineerde film en kanshebber voor Beste Film.'Tenzij ze er zeker van zijn dat er niets vermakelijks gaat gebeuren op de Rode Loper, laat de Academie Sacha Baron Cohen niet toe tot de show'" "De reden is dat een voorstel de Academie bereikte voor Baron Cohen om op de Rode Loper te schitteren in volledig kostuum als zijn titelpersonage in de aankomende Paramount-komedie The Dictator.”

Reactie en resultaten van de Academie

Nadat berichten dat The Academy Sacha Baron Cohen verbood van de Oscars van 2012, openbaar werden gemaakt, waren veel waarnemers behoorlijk verrast door hun acties. The Academy is tenslotte opgericht om de filmindustrie te vieren, wat betekent dat het artistieke expressie moet waarderen. De Academie kwam echter snel naar buiten om te zeggen dat alle controverse veel ophef was om niets, omdat ze Cohen eigenlijk helemaal niet hadden verboden.

Tijdens een gesprek met een verslaggever van The Holywood Reporter, verklaarde een woordvoerder van de Academie ondubbelzinnig dat "we hem niet hebben verbannen" in verwijzing naar Sacha Baron Cohen. Toch was die woordvoerder heel blij om toe te geven dat The Academy Cohen had geïnformeerd dat eventuele plannen om hem als zijn personage uit The Dictator te laten verschijnen "ongepast" waren.

Uiteindelijk zou Sacha Baron Cohen zijn zin krijgen als hij zou verschijnen en over de rode loper van de Oscars van 2012 zou lopen, verkleed als zijn personage uit The Dictator. Cohen werd zelfs gevolgd door twee vrouwen die verkleed waren als lijfwachten van zijn personages en hij droeg een urn waarvan hij beweerde dat deze de as van Kim Jong-il bevatte. Blijkbaar niet tevreden dat hij al opviel tussen de zee van sterren, heeft Cohen met opzet de veronderstelde as op Ryan Seacrest gemorst.

Een Oscars-terugkeer

Toen Sacha Baron Cohen "as" morste op Ryan Seacrest tijdens de Oscars van 2012, dachten veel mensen dat hij te ver was gegaan. Als gevolg hiervan, als The Academy Cohen nooit zou verwelkomen op hun jaarlijkse evenement, zouden veel waarnemers het volledig begrepen hebben. Desondanks mocht Cohen in 2016 het evenement bijwonen en deel uitmaken van de show.

Toen Sacha Baron Cohen werd gevraagd om op het podium te verschijnen bij de Oscars, werd hem duidelijk gemaakt dat de producers wilden dat hij als zichzelf zou verschijnen. Het was natuurlijk behoorlijk naïef van hen om te denken dat ze Cohen konden vertellen wat ze moesten doen, omdat hij hen zou choqueren door in plaats daarvan als zijn personage Ali G te verschijnen. Tijdens een optreden op Jimmy Kimmel legde Cohens vrouw Isla Fisher uit hoe ze hem hielp om de gedenkwaardige stunt uit te voeren.

"Hij zei: 'Ik wil naar binnen sluipen en Ali G doen, maar ik kan niets van het kostuum op mijn lichaam vinden omdat ze me door metaaldetectoren zullen steken en uiterst achterdochtig zijn. 'Lieverd, wil je een gigantische gele bril, een hoed, een handschoen en een baard in je spanx doen?'” Nadat ze Cohens outfit en make-up had binnengesmokkeld, ontmoette Fisher haar man in de badkamer en hielp hem zich klaar te maken, waardoor ze zich slecht voelde. "Ik moest tegen iedereen liegen, waardoor ik me echt schuldig voelde, en toen gaven ze me al deze Tums, dus ik moest ze opeten zodat het er niet verdacht uit zou zien. Toen kwam hij tevoorschijn met volledige Ali G-uitrusting en stormde het podium op met Olivia Wilde. Ik zag haar gezicht en ze zei, ‘oy vey.'”

Nu Sacha Baron Cohen de Oscars twee keer als achtergrond heeft gebruikt voor zijn stunts, lijkt het zeer waarschijnlijk dat hij wordt verbannen, zoals hij ooit beweerde.

Aanbevolen: