Dit zijn de meest controversiële momenten uit de carrière van Sacha Baron Cohen

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest controversiële momenten uit de carrière van Sacha Baron Cohen
Dit zijn de meest controversiële momenten uit de carrière van Sacha Baron Cohen
Anonim

De Britse acteur en komiek Sacha Baron Cohen is vooral bekend vanwege het creëren van over-the-top personages zoals Ali G, Bruno en Borat. Met zijn komische gedaanten en vele jaren van kattenkwaad en chaos onder zijn riem, hebben de personages van Cohen niet alleen de gasten op het verkeerde been gezet, maar ze hebben ook een hele reeks controverses losgemaakt die mensen aan het praten hebben gebracht.

8 Naomi Wolf noemt Ali G een racist

ali g interview
ali g interview

In een interview met een van Amerika's meest vooruitstrevende feministische auteurs, Naomi Wolf, wreef Ali G niet alleen de uitgesproken journalist verkeerd, maar hij deed absoluut niets om een goede indruk te maken.

Het interview eindigde kort nadat het was begonnen toen Ali-G enkele van zijn feministische gedachten met Wolf deelde. Op zijn zachtst gezegd beledigd, zwaaide Naomi snel met Cohens alter ego als racist omdat hij een zwarte man imiteerde. Ali reageerde snel op de feedback van Wolf door te beweren dat ze de hele tijd flirterig tegen hem was. Naomi stond op om te vertrekken, verliet het interview en dreigde met juridische stappen, waardoor de producenten van de show haar segment zouden laten vallen

7 crasht een blanke supremacistische partij

Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen

Toen opdagen bij de Three Percenters-rally, een pro-gun rechtse groep, in Olympia, Washington in juni 2020, leidde Cohen de aanwezigen in een zeer controversiële meezinger.

Op het hoogtepunt van de COVID-19-pandemie verscheen Cohen vermomd op een bijeenkomst waar hij mensen liet meezingen in een lied compleet met racistische teksten. Terwijl ze naar het publiek keken, leken sommige aanwezigen niet onder de indruk, terwijl anderen juichten van vreugde bij het horen van teksten zoals

"Obama, wat gaan we doen? Injecteer hem met de Wuhan-griep."

Het off the cusp-lied verwees ook naar het in stukken hakken van journalisten "zoals de Saoedi's doen" en de bizarre suggestie dat de Chinezen COVID-19 maakten in een sushifabriek.

Rallydeelnemers reageerden door de komiek een duim omlaag te geven en hem van het podium te zwaaien als reactie op Cohens epische grap die zeker niet vergeten zal worden. Toen alles was gezegd en gedaan, is het eerlijk om te zeggen dat de list van Cohen de rallygangers volkomen sprakeloos maakte.

6 Sacha schokte het publiek met een gewelddadige grap

sacha cohen verkleed
sacha cohen verkleed

In 2013 werd de acteur geëerd bij de Britannia Awards met de Charlie Chaplin Britannia Award for Excellence in Comedy en wat daarna gebeurde was buitengewoon verschrikkelijk.

Terwijl hij in ware Charlie Chaplin-stijl over het podium stapte, 'viel' Cohen blijkbaar in de rolstoel van de oudere vrouw, Grace Cullington, die naast Chapin was verschenen in de film City Lights uit 1931. De vrouw vloog van het podium af en landde met haar gezicht naar beneden op de grond terwijl verschillende mensen haar te hulp schoten. Pas toen Cohen zijn toespraak hield, realiseerden de aanwezigen zich dat het inderdaad een grap was.

5 Bruno adopteerde een baby

Sacha Baron Cohen als Bruno
Sacha Baron Cohen als Bruno

Verschijnen in een talkshow met een Afrikaans kind in zijn film Bruno, beweerde het personage dat hij het kind, ten onrechte O. J genoemd, had geadopteerd als een uiterlijke spot met beroemdheden, namelijk Madonna en Angelina Jolie, die hetzelfde hadden gedaan. Maar kijkers uit het segment waren meer ontsteld toen Bruno openlijk toegaf dat hij de baby had verruild voor een iPod.

4 Ryan werd 'verpletterd' door The Dictator

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens de verslaggeving over de rode loper van de Oscars van 2012 arriveerde Cohen verkleed als zijn tirannieke andere zelf met wat hij vertelde aan Ryan Seacrest van E dat de as van Kim Jong Il was.

Toen hij stopte voor een interview, dumpte Cohen de 'nep'-resten van de voormalige Noord-Koreaanse leider overal in Ryan.

In zijn radiotalkshow legde Seacrest uit dat Cohen zich later verontschuldigde voor zijn bizarre grap voordat hij toegaf dat het oorspronkelijke doelwit van de dictator niemand minder was dan George Clooney.

Ondanks de controverse rond de grap, werd Cohen niet verbannen uit de show en verscheen hij weer als zichzelf tijdens het evenement van 2016.

3 Vernedering van Borat Co-Stars

Sacha Baron Cohen-scène
Sacha Baron Cohen-scène

In Borats mockumentary uit 2006, Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit of Glorious Nation of Kazakhstan, beweren mede-sterren van de film dat ze zijn gedupeerd door Borat Margaret Sagdiyev, de meest bizarre verslaggevers van Kazachstan.

In de film waren twee jongens van een studentenvereniging te zien die beweerden dat producenten hen meenamen naar een bar in een poging ze 'los te maken' voor wat volgens hen een echte documentaire was. Het gevolg was dat de jongens beledigende opmerkingen maakten over vrouwen en minderheden en als zodanig het productiebedrijf achter de film aanklagen.

Ook beïnvloed door Borats capriolen, tv. Producer Dharma Arthur die beweert dat ze werd bedrogen om de verslaggever zendtijd te geven tijdens een live ochtendsegment vanuit Jackson. Tijdens het fragment zei Borat dat hij moest gaan "plassen" en omhelsde hij zelfs een verbaasde weerman. Sinds de opnames van het segment heeft Dharma verontschuldiging geëist van de komiek, naast het feit dat ze beweerde dat haar leven in een neerwaartse spiraal belandde, waaronder het verlies van haar baan.

2 Ali G komt dichtbij en persoonlijk met Donald Trump

Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen

Gekleed als Ali-G. Trump leek een beetje teruggetrokken door zijn gastheer, maar was een goede sport en beantwoordde al zijn vragen. Tijdens hun zeven minuten durende sit-down vroeg Ali G Trump vijftig miljoen dollar voor een bedrijfsplan dat draaide rond een handschoen die verhinderde dat ijs op je handen druppelde. Niet helemaal geïnteresseerd in het schudden van een zakelijke deal, stond Trump op en verliet het interview.

Sindsdien heeft Trump niets aardigs te zeggen over Cohen, maar floot hij hem gewoon als een 'griezel'.

1 Hij heeft een Britse politicus in de problemen

Ali G Londen
Ali G Londen

In 2000 verscheen de in ongenade gevallen voormalig minister Neil Hamilton in de late night talkshow van Ali'G. De controverse kwam toen Ali Hamilton cannabis aanbood, die de politicus accepteerde en met Cohen rookte. Het incident veroorzaakte dan ook heel wat opschudding in de Britse media.

Aanbevolen: