Sacha Baron Cohen's beste films, volgens IMDB

Inhoudsopgave:

Sacha Baron Cohen's beste films, volgens IMDB
Sacha Baron Cohen's beste films, volgens IMDB
Anonim

Sacha Baron Cohen definieert wat het betekent om een veelzijdige komiek te zijn. Cohen is een uitgesproken persoon, zowel buiten als op het scherm, en is nooit bang om de grenzen te verleggen in welk personage hij ook speelt. Als je een fervent fan van de acteur bent, herinner je je misschien zijn vroege dagen als Ali G, een mannelijke chav in de buitenwijken die de Britse Jamaicaanse hiphopcultuur imiteert in The 11 O'Clock Show en Da Ali G Show.

Na Ali G waagde de acteur het om andere fictieve satirische personages te spelen, zoals Borat Sagdiyev, Brüno Gehard en admiraal-generaal Aladeen. Komedie is echter niet het enige waar hij goed in is, want Cohen speelde ook in verschillende actie- en historische films. Volgens IMDb zijn hier de top tien films van de acteur.

10 'De dictator' (6.4)

De dictator
De dictator

Sacha Baron Cohen is op de een of andere manier immuun voor de 'annuleringscultuur' en de politieke satirekomedie uit 2012 The Dictator is het hoogtepunt van zijn carrière. Ondanks de matige recensie van de critici vanwege zijn taboe en on-your-face grappen, werd de film geboren uit een van Cohens iconische personages, generaal admiraal Aladeen. De film zelf volgt de generaal terwijl hij zijn Republiek Wadiya "leidt" van een dictatuur naar een democratisch systeem.

9 'Talladega Nights: The Ballad Of Ricky Bobby' (6.6)

Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby
Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby

Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby ziet Cohen het podium delen met mensen als Will Ferrell en John Reilly. De acteur zelf schittert als een excentrieke, openlijk homoseksuele Franse F1-coureur, Jean Girard, die het hoofdpersonage Ricky Bobby (Will Ferrell) uitdaagt. Bobby weet niets anders dan winnen, waardoor Cohen's karakter de hele race in een niet zo gemakkelijke positie terechtkomt.

8 'Borat vervolgfilm' (6.7)

Borat volgende filmfilm
Borat volgende filmfilm

Nog een uitstekend satirisch personage, Borat Subsequent Moviefilm uit 2020 gaat verder waar de vorige film was gebleven. Na een reeks teleurstellende berichten moet de Kazachse journalist Borat Sagdiyev terugkeren naar de VS om de president een "steekpenning" te bezorgen en het imago van zijn land te redden.

De film neemt een onverwachte ommekeer wanneer Borats tienerdochter, Tutar, een enge ontmoeting heeft met Rudy Giuliani, de advocaat van toenmalig president Donald Trump. De film won uiteindelijk verschillende onderscheidingen, waaronder twee Golden Globes en één Critics' Choice Movie Award.

7 'Madagascar 3: Europa's Most Wanted' (6,8)

Madagascar 3: Europa's Most Wanted
Madagascar 3: Europa's Most Wanted

Naast acteren op het scherm waagt Cohen zich ook aan stemacteren. Het kan een heel ander niveau van uitdaging zijn. In Madagascar 3: Europe Most Wanted fungeert Cohen als de stemacteur achter het personage van koning Julien. De film volgt de reis van de Madagascar-dieren terwijl ze een omweg maken door Europa om de vier pinguïns te vinden en veilig terug te keren naar de Central Park Zoo in New York. Zijn voorganger, Madagascar: Escape 2 Africa, scoorde een 6,6 op IMDb.

6 'Madagascar' (6.9)

Madagascar
Madagascar

Madagascar uit 2005 is een frisse draai aan de franchise. De film debuteerde Cohen's ringstaartmaki-personage terwijl de dieren uit de dierentuin ontsnappen en proberen zich aan te passen aan de natuur. De film zelf was een hit en had meer dan $ 532 verzameld.7 miljoen aan box office van een budget van $75 miljoen. Madagascar ontving verschillende prijzen van Annie, Golden Eagle, AFI's 10 Top 10 en Kids' Choice Awards, waarvan de laatste voor favoriete animatiefilm.

5 'Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street' (7.3)

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Cohen neemt een trein in de tijd in Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, helemaal terug naar de jaren 1840. Hij portretteert Adolfo Pirelli, een ondersteunende antagonist van de antiheld van het verhaal, Sweeney Todd. Beiden zijn kappers en rivalen van elkaar tijdens het Engelse Victoriaanse tijdperk. Cohen deelt het podium met Johnny Depp, Helena Carter, Timothy Spall, Alan Rickman, Ed Sanders en Laura Kelly in deze film.

4 'Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazachstan' (7.3)

Borat: Culturele lessen van Amerika om voordeel te behalen Glorious Nation of Kazachstan
Borat: Culturele lessen van Amerika om voordeel te behalen Glorious Nation of Kazachstan

Dit is de eerste mockumentary waarmee de reeks chaotische gebeurtenissen begon. Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazachstan laat de wereld kennismaken met de Kazachse journalist terwijl hij, samen met sidekick Azamat Bagatov, probeert zich aan te passen aan de Amerikaanse cultuur en de liefde van Borats leven, Pamela Anderson, te vinden.

De controversiële komediefilm kreeg uiteindelijk zowel lof van de critici als verboden uit verschillende landen, waaronder Kazachstan en de meeste landen in het Midden-Oosten.

3 'Hugo' (7.5)

Hugo
Hugo

Cohen levert een fantastisch portret van inspecteur Gustave Dasté in Martin Scorsese-geregisseerd Hugo in 2011. Geïnspireerd door het boek The Invention of Hugo Cabret uit 2007, vertelt de film het verhaal van een eenzame Parijse jongen die dol is op de automaat van zijn overleden vader machines. Helaas, ondanks het warme welkom van de critici, was de film een commerciële mislukking aan de kassa.

2 'Les Misérables' (7,6)

Les Misérables
Les Misérables

Een andere romanaanpassing, Cohen schittert ook in Les Misérables uit 2012, gebaseerd op de gelijknamige Franse roman uit 1862. De film volgt Jean Valjean terwijl hij probeert te ontsnappen aan de 19 jaar durende strijd om opgejaagd te worden door meedogenloze wetshandhavers. Cohen schittert als een van de twee Thénardiers naast zijn voormalige castmate van Sweeney Todd, Helena Carter. De film had een brutowinst van meer dan $ 441,8 miljoen, waardoor het een enorm commercieel succes werd.

1 'The Trial Of The Chicago 7' (7.8)

Het proces van de Chicago 7
Het proces van de Chicago 7

Nog een serieuze toevoeging aan zijn indrukwekkende cv, Cohen schittert in Netflix' originele The Trial of the Chicago 7. Zoals de titel van de film suggereert, volgt deze het verhaal van de Chicago Seven, een groep pacifistische en anti-oorlogsdemonstranten die werden beschuldigd van samenzwering te midden van het protest tegen de oorlog in Vietnam.

Cohen schittert als Abbie Hoffman, een van de zeven beklaagden. Eddie Redmayne speelt Tom Hayden, Alex Sharp als Rennie Davis, Jeremy Strong speelt Jerry Rubin, John Carrol Lynch draagt de schoenen van David Dellinger, terwijl Noah Robbins en Daniel Flaherty respectievelijk Lee Weiner en John Froines vertolken.

Aanbevolen: