Wat heeft Mike Myers gedaan sinds 'Austin Powers'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Mike Myers gedaan sinds 'Austin Powers'?
Wat heeft Mike Myers gedaan sinds 'Austin Powers'?
Anonim

Gedurende de hele filmgeschiedenis is er een lange traditie van komische acteurs die de wereld stormenderhand veroveren. Tijdens de vroege stadia van Hollywood werden acteurs als Harold Llyod, Charlie Chaplin en Buster Keaton bijvoorbeeld enorme sterren. In de afgelopen decennia zijn mensen als Eddie Murphy, Will Ferrell, Tina Fey, Robin Williams en Richard Pryor op dezelfde manier favoriet geworden bij fans.

Hoewel er geen twijfel over bestaat dat alle bovengenoemde acteurs het verdienen om als legendes te worden beschouwd, is er een andere acteur die een van hun leeftijdsgenoten is, maar hij krijgt niet de eer die hij verdient. Mike Myers, een absoluut massieve ster in het verleden, was een van de grootste kassatrekkingen ter wereld op het hoogtepunt van zijn carrière.

Tot op de dag van vandaag is Mike Myers vooral bekend als de acteur die Austin Powers tot leven bracht. Dat is natuurlijk verre van een slechte zaak, want die filmfranchise was zo'n enorm succes dat enkele van Hollywood's grootste filmsterren er cameo's in maakten. Het is echter vele, vele jaren geleden sinds de laatste Austin Powers-film werd uitgebracht, dus dat roept een voor de hand liggende vraag op, wat heeft Myers sindsdien gedaan?

Een enorme ster worden

Na zijn afstuderen aan de middelbare school werd Mike Myers toegelaten tot het prestigieuze Canadese touringbedrijf Second City. Het bleek dat dat aanvankelijke succes enorm zou worden overschaduwd door wat zou komen. Nadat hij voor het eerst beroemd werd toen hij zich bij de cast van Saturday Night Live voegde, zou Myers een van de populairste sterren van de show worden. Als gevolg hiervan was Myers in staat om de zogenaamde SNL-vloek te verslaan toen hij speelde in een film gebaseerd op een personage uit de show en het werd een enorm succes.

Wayne's World, uitgebracht in 1992, werd een van de meest populaire komedies van het jaar en het zou zelfs een succesvol vervolg opleveren. Enkele jaren later zou Myers nog meer succes hebben toen Austin Powers: International Man of Mystery in 1997 werd uitgebracht. Daarna zou Myers de hoofdrol spelen in Austin Powers: The Spy Who Shagged Me en Austin Powers in Goldmember.

Verrassend loopbaantraject

Aangezien de Austin Powers-films onmiskenbaar de grootste claim op roem van Mike Myers zijn, bestaat er een perceptie dat zijn carrière bergafwaarts ging zodra ze klaar waren. Aan de ene kant zit daar enige waarheid in, aangezien Myers sindsdien niet meer heeft gespeeld in een geliefde live-actiefilm. Sterker nog, Myers zou een paar films headlinen die als legendarisch slecht worden beschouwd, The Cat in the Hat en The Love Guru.

Verbazingwekkend genoeg lijken veel mensen echter te vergeten dat Mike Myers speelde in een ongelooflijk populaire filmfranchise die grotendeels werd uitgebracht nadat de laatste Austin Powers-film uitkwam. Oorspronkelijk gepland om Chris Farley in de hoofdrol te spelen, toen hij stierf, nam Mike Myers het titulaire personage van Shrek over. Terwijl de eerste Shrek-film in 2001 werd uitgebracht, werd elke andere film in de serie uitgebracht nadat de laatste Austin Powers-film was uitgebracht. Tot op heden waren alle vier de films in de serie enorme successen aan de kassa, maar de laatste Shrek-film werd uitgebracht in 2010.

Uit camera

Sinds de release van de laatste Austin Powers-film zijn er veel opmerkelijke momenten in het leven van Mike Myers geweest die niets te maken hadden met de release van een grote film of tv-show. Zo werd Myers in 2017 door gouverneur-generaal David Johnston benoemd tot Officier in de Orde van Canada. Hoewel dat voor de meeste mensen misschien niets betekent, is het op zijn zachtst gezegd een groot probleem. Dat is tenslotte een eer die alleen wordt uitgereikt aan mensen die geacht worden een groot positief verschil te hebben gemaakt voor Canada.

Helaas maakte Mike Myers het in 2006 uit met Robin Ruzan, de vrouw met wie hij sinds eind jaren 80 een relatie had, en trouwde vervolgens in 1993. Hoewel de carrière van Myers in die tijd in brand stond, moet het hartverscheurend zijn geweest sinds de laatste Austin Powers-film een paar jaar eerder was uitgekomen toen zijn scheiding de krantenkoppen haalde. Desondanks zou Myers zich herstellen door met Kelly Tisdale te daten, de vrouw met wie hij zou trouwen tijdens een geheime ceremonie in New York City die plaatsvond in 2010.

Na vele jaren schijnbaar opzettelijk de schijnwerpers te hebben ontweken, verraste Mike Myers de meeste mensen toen hij besloot een van zijn beroemdste personages opnieuw te bezoeken. In 2021 herenigd met hun oude co-ster Dana Carvey, zouden de twee acteurs hun beroemde Wayne's World-personages uitbeelden in een Super Bowl-advertentie. Hoewel er veel Super Bowl-commercials zijn geweest waar kijkers dol op waren, moet de Wayne's World-commercial van 2021 een van de meest opmerkelijke van de afgelopen jaren zijn.

Aanbevolen: