Fast & Furious 9': wat we tot nu toe weten

Inhoudsopgave:

Fast & Furious 9': wat we tot nu toe weten
Fast & Furious 9': wat we tot nu toe weten
Anonim

Toen de trailer van Fast & Furious 9 door de reclamespot van Superbowl raasde, werden fans van de franchise herinnerd aan wat het zo geweldig maakt: snelle auto's en familiewaarden. Aangezien het al bekend is dat de serie zal eindigen met Fast & Furious 11, is er nog meer geroezemoes over het volgende hoofdstuk in het verhaal.

Eerst gepland voor release in april 2019, werd het meerdere keren uitgesteld om directe concurrentie met andere blockbusters te voorkomen, en raakte toen, zoals zoveel filmprojecten, verstrikt in de COVID-19-pandemie.

De eerste trailer werd uitgebracht in januari 2020 en fans wachten al lang op meer.

Het verhaal – En is Brian terug??

Volgens de officiële synopsis leiden Dom, Letty en kleine Brian van Vin Diesel een vredig leven buiten het netwerk, maar het verleden blijft niet in het verleden. "Deze keer zal die dreiging Dom dwingen de zonden van zijn verleden onder ogen te zien als hij degenen wil redden van wie hij het meest houdt."

In een interview met EW sprak Vin Diesel over de focus van het verhaal.

“Familie vormt de kern van Fast & Furious, en hoe je dat onderzoekt en ermee speelt, is wat zorgt voor een interessante franchise. Een van de boeiende aspecten van Fast is dit achtergrondverhaal waarmee we letterlijk 20 jaar geleden kennismaakten, en dat altijd een mantel van onduidelijkheid heeft gehad. We wilden altijd al wat meer weten over de oorsprong. En ik denk dat een franchise het recht moet verdienen om diepgaand terug te gaan in een achtergrondverhaal, en ik hoop dat Fast & Furious precies dat heeft gedaan. Ik heb het gevoel dat het instinct of de wens om in het achtergrondverhaal te gaan, bijna het oorsprongsverhaal, voor iedereen aantrekkelijk was.”

Vin-Diesel-werd-Dominic-Toretto
Vin-Diesel-werd-Dominic-Toretto

De Nissan Skyline – kenteken 3JRQ158 – bestuurd door Brian Conner van wijlen Paul Walker is zichtbaar in de trailer. Betekent dit dat Brian Conner terug is, mogelijk gespeeld door de broers Cody en Caleb Walker (zoals ze deden in Fast & Furious 7) met CGI om de details in te vullen?

Het is waarschijnlijker dat het Jordana Brewster's Mia Toretto achter het stuur is, zoals ze in de clip in een auto wordt getoond. Zal de film impliceren dat Brian nog steeds in de buurt is - misschien met een CGI-cameo aan het einde? Dat v alt nog te bezien.

Het feit dat Mia's rug is, is logisch. Fans weten sinds 2019 dat John Cena deze keer de slechterik zou spelen, in het personage van Jakob Toretto, de lang verloren broer van Dom en Mia. Dat is het verleden dat Dom zal blijven achtervolgen.

In de trailer lijkt Letty niet al te verrast om hem te zien, dus het lijkt erop dat ze hem kennen, zelfs als er nooit eerder een broer in de franchise is genoemd. De Fast & Furious-films bevatten in feite weinig details over het achtergrondverhaal van de Toretto-clan, en 8 zal de eerste zijn die in de kern van de zaak duikt.

Sung-Kang-in-een-scène-uit-Fast-Furious
Sung-Kang-in-een-scène-uit-Fast-Furious

Jakob wordt beschreven als "de meest bekwame moordenaar en high-performance coureur" die de Fast & Furious-crew ooit is tegengekomen.

Han Lue en andere terugkerende personages

Nadat hij zijn geliefde Gisele had zien sterven, werd Han Lue (Sung Kang) vermoedelijk vermoord door Deckard Shaw in Fast & Furious 6.

Het personage stierf eigenlijk in Fast and Furious: Tokyo Drift, en daarom waren het vierde, vijfde en zesde hoofdstuk in de franchise prequels die plaatsvonden voorafgaand aan Tokyo Drift.

Na de onthulling van Deckard Shaw van Jason Statham als zijn moordenaar, veranderde de franchise zijn personage in een held, wat leidde tot de hashtag JusticeForHan. Het is waarschijnlijk geen toeval dat hij tegelijkertijd terugkeert naar de franchise als regisseur Justin Lin, die op de set werd gezien met een "Justice for Han"-t-shirt.

Samen met Diesel zullen Jordana Brewster en Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel en Charlize Theron terugkeren. Dame Helen Mirren komt ook terug. Na tientallen jaren van serieuze rollen in drama's, wilde Mirren kans maken op een actiefilm en benaderde ze Vin Diesel op een feestje om een rol te krijgen. Dat leidde tot haar eerste niet-gecrediteerde cameo in een scène na de aftiteling. Ze verschijnt kort als Magdalene "Queenie" Shaw, Deckard Shaw's moeder in Hobbs & Shaw.

2-Fast-2-Furious-Race
2-Fast-2-Furious-Race

Tot nu toe is er niet veel bekend over het karakter van nieuwkomer Cardi B. Haar naam is Leysa en ze wordt beschreven als "een vrouw met een connectie met Dom's verleden". Het kan zijn dat ze ook contact maakt met Jakob, maar in dat geval, aan wiens kant zal ze staan?

De auto's

In een Tweet onthulde regisseur Justin Lin dat het ongelooflijke shot van de auto die door een winkel in de trailer reed, 8 maanden voorbereiding en 4 dagen productie vergde. Lin keert voor de vijfde keer terug in de franchise. De laatste aflevering waaraan hij werkte was Fast & Furious 6.

Het verhaal brengt ze letterlijk over de hele wereld, waaronder Tokio, Edinburgh, Midden-Amerika, Londen, Azerbeidzjan en Tbilisi.

Samen met familie komen natuurlijk de fans voor de auto's, de trailer heeft er enkele onthuld die in het komende vervolg zullen verschijnen. Ze omvatten de Noble M600-supercar bestuurd door Dame Helen Mirren, samen met de Subaru BRZ die door de slijterij in Londen gaat. Er is ook een Dodge Charger Hellcat Widebody, de Ford Mustang Shelby GT350R die de zwaartekracht trotseert, een Pontiac Fiero met raketverbeteringen en een Jeep Wrangler.

Fast & Furious 9 staat gepland voor een bioscooprelease op 28 mei 2021.

Aanbevolen: