‘The Lord of the Rings’ tv-serie: alles wat we tot nu toe weten

Inhoudsopgave:

‘The Lord of the Rings’ tv-serie: alles wat we tot nu toe weten
‘The Lord of the Rings’ tv-serie: alles wat we tot nu toe weten
Anonim

Het is precies twee decennia geleden dat de eerste Lord of the Rings-film uitkwam, en dankzij Amazon Studios die besloot om om de franchise nieuw leven in te blazen, kunnen we opnieuw de wondere wereld van Middle-Earth bezoeken en enkele van onze favoriete oude personages zien - en natuurlijk veel nieuwe.

Als je een cinefiel bent die ervan houdt om interessante feiten over films te krijgen voordat ze uitkomen, dan ben je hier aan het juiste adres. Van wie de hoofdrol speelt in de LOTR tot hoeveel seizoenen we krijgen - hier is alles wat we weten over de Lord of the Rings-serie van Amazon.

10 Het budget van de show is het grootste in de televisiegeschiedenis

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het nog niet eens in première is gegaan, breekt de LOTR-serie al records - het wordt de duurste serie ooit. Amazon Studios bracht maar liefst $ 465 miljoen uit voor slechts één seizoen. Ter vergelijking: seizoen acht van HBO's Game of Thrones had een budget van $ 90 miljoen, terwijl Disney ongeveer $ 100 miljoen uitgaf voor seizoen één van The Mandalorian.

9 De serie zal dienen als de prequel van de hoofdtrilogie

Afbeelding
Afbeelding

Wat we tot nu toe weten over dit project, is dat het zal dienen als een prequel op de originele films. Volgens Amazon Studios zal de serie - die zich duizenden jaren vóór The Lord of The Rings en The Hobbit afspeelt - volgen op "heldhaftige legendes van de legendarische Second Age of Middle-earth's history". We zullen echter nog steeds enkele van de oude personages te zien krijgen - we weten zeker dat Sauron een deel van de verhaallijn zal zijn en we kunnen alleen maar hopen dat er ook enkele andere OG-personages terugkomen.

8 De opnames vonden plaats in Nieuw-Zeeland

Afbeelding
Afbeelding

Veel fans waren bang dat de serie gefilmd zou worden voor het groene scherm, maar gelukkig vonden de opnames plaats in Nieuw-Zeeland, net als de originele trilogie.

"We wisten dat we een majestueuze plek moesten vinden, met ongerepte kusten, bossen en bergen, waar ook sets van wereldklasse, studio's en zeer bekwame en ervaren vakmensen en ander personeel te vinden zijn", aldus showrunners J. D. Payne en Patrick McKay in een verklaring. "En we zijn blij om Nieuw-Zeeland officieel te bevestigen als ons thuis voor onze serie."

7 Seizoen één zal hoogstwaarschijnlijk uit 20 afleveringen bestaan

Afbeelding
Afbeelding

In tegenstelling tot de meeste streaming-series van tegenwoordig, die meestal tien afleveringen per seizoen hebben, gaat het gerucht dat de LOTR ons wat meer binging-materiaal geeft dan dat. In een interview in 2019 zei geleerde en dialectcoach Tom Shippey, die kort betrokken was bij de productie van de show, dat "er verondersteld wordt 20 afleveringen te zijn voor het eerste seizoen."

6 Seizoen twee is al bevestigd

Afbeelding
Afbeelding

Het is niet erg gebruikelijk voor studio's om shows voor meer seizoenen te verlengen voordat het eerste seizoen zelfs in première ging, maar dat is precies wat Amazon Studios deed. Niet alleen kreeg de show een vroege verlenging, maar Amazon Studios is van plan om een hele vijf seizoenen te doen als de show goed wordt ontvangen door het publiek. In totaal zal Amazon een miljard dollar uitgeven aan de serie.

5 De cast ziet er veelbelovend uit

Afbeelding
Afbeelding

Als je nog meer bewijs nodig hebt dat de LOTR-serie ons zal verbazen, moet je zeker de cast bekijken. Robert Aramayo, Owain Arthur en Nazanin Boniadi zijn enkele van de belangrijkste cast. Iain McKellen, die Gandal speelt, sprak zijn interesse uit om terug te keren naar de franchise. Het is zeker veilig om te zeggen dat fans van de boeken en films zeer hoge verwachtingen hebben van deze aanpassing, maar we hopen gewoon dat Amazon aan die verwachtingen zal voldoen en ons de show zal geven die we verdienen.

4 Tom Budge zou erin verschijnen voordat hij de show verliet

Afbeelding
Afbeelding

De Australische acteur Tom Budge kreeg een mysterieuze rol in de serie, maar niet lang nadat Budge de fans verraste met de aankondiging dat hij de show had verlaten. "Het is met grote droefheid dat ik je schrijf om je te vertellen dat ik de Lord of The Rings-televisieserie van Amazon heb verlaten", schreef de acteur op Instagram, eraan toevoegend dat "Amazon heeft besloten een andere richting op te gaan met het personage."

3 De serie kan wat Rated-R-inhoud bevatten

Afbeelding
Afbeelding

Vorig jaar brak het nieuws uit dat Amazon een intimiteitscoördinator had ingehuurd voor de LOTR, waardoor velen dachten dat de show nominale R-content zou bevatten. Niet alleen dat, maar een casting-oproep in Nieuw-Zeeland vereiste dat acteurs zich op hun gemak voelden als ze in sommige scènes geen kleren aan hadden. Sommige fans begonnen zelfs een petitie op Change.org tegen grafische inhoud van de show.

2 Charlotte Brändström regisseerde twee afleveringen

Afbeelding
Afbeelding

Zweeds-Franse filmregisseur Charlotte Brändström werd ingehuurd om twee afleveringen van de LOTR-serie te regisseren. Brändström - die aan hitshows als The Witcher en Outlander werkte - deelde haar opwinding in een verklaring.

Ze zei: Ik ben erg opgewonden om door de visie van J. D. en Patrick door Midden-aarde te worden geleid en mezelf onder te dompelen in de iconische wereld van J. R. R. Tolkien. Het is een groot voorrecht om in Nieuw-Zeeland te werken met het uitstekende ensemble van creatieve talenten van Amazon Studios.”

1 Peter Jackson is niet betrokken bij dit project

Afbeelding
Afbeelding

Als er één ding is waarvan we niet zeker weten of we het leuk vinden of niet, dan is het het feit dat de Oscar-winnende regisseur Peter Jackson - die de originele trilogie regisseerde - niet betrokken is bij dit project. De beroemde regisseur bevestigde dit zelf. "Ik ben helemaal niet betrokken bij de Lord of the Rings-serie", zei Jackson tegen Allocine. "Ik begrijp hoe mijn naam op de proppen kon komen, maar er gebeurt niets met mij in dit project."

Aanbevolen: