Had Julia Louis-Dreyfus er een hekel aan om op 'Saturday Night Live' te zijn?

Inhoudsopgave:

Had Julia Louis-Dreyfus er een hekel aan om op 'Saturday Night Live' te zijn?
Had Julia Louis-Dreyfus er een hekel aan om op 'Saturday Night Live' te zijn?
Anonim

Hoewel Julia Louis-Dreyfus in haar decennialange carrière veel geweldige rollen heeft gehad, van het spelen van de hoofdpersoon in Veep tot de hoofdrol in de lieve rom-com Enough Said, is haar tijd als Elaine Benes op Seinfeld de meest geliefde. Elaine en Jerry waren exen die vrienden waren en iedereen vond het leuk om ze te zien kletsen en kibbelen. Louis-Dreyfus heeft nooit naar de Seinfeld-piloot gekeken omdat ze er niet bij was, en ze is zeker een deel van de reden waarom de show zo goed is.

Toen ze nog maar 21 jaar oud was, werd Julia Louis-Dreyfus gecast voor Saturday Night Live, maar ze heeft niet de meest positieve dingen te zeggen over die ervaring. Laten we eens kijken naar wat ze heeft gezegd.

Een stoere sfeer

Veel mensen dromen ervan om in SNL te spelen en het kan zeker een zeer lucratieve baan zijn. Sommige castleden krijgen $ 25.000 betaald voor elke aflevering.

Julia Louis-Dreyfus kwam in 1982 bij SNL en volgens People werd ze geïnterviewd door Stephen Colbert tijdens een evenement in 2019 en vertelde ze dat het niet de beste tijd was.

julia louis-dreyfus op zaterdagavond live en spelen elaine benes op seinfeld
julia louis-dreyfus op zaterdagavond live en spelen elaine benes op seinfeld

De actrice zei: "Ik was ongelooflijk naïef en ik begreep niet echt hoe de dynamiek van de plek werkte. Het was erg seksistisch, erg seksistisch", vervolgde ze. Mensen gebruikten op dat moment gekke drugs. Ik was me niet bewust. Ik dacht gewoon: 'Oh wauw. Hij heeft veel energie.'”

Natuurlijk staat SNL bekend als een plek waar veel getalenteerde mensen hun vak hebben aangescherpt, en Louis-Dreyfus legde het uit als een tijd in haar leven die 'wreed' maar ook 'informatief' was." De actrice zei dat de show haar deed beseffen dat ze moet genieten van het werk dat ze doet. Ze zei: "Ik hoef niet door dit soort smerig glas te lopen en kruipen als het uiteindelijk niet bevredigend zal zijn, en dus zo ben ik vanaf dat moment een beetje vooruit gegaan. Sindsdien heb ik de funmeter op elke baan toegepast en dat is erg nuttig geweest."

Haar vroege komediedagen en ontmoeting met Larry David

The New Yorker meldde dat Julia Louis-Dreyfus lid werd van The Practical Theatre Company, een comedygroep, en dat ze de Northwestern University verliet nadat ze was gecast voor SNL.

Ze legde uit dat het geen leuke omgeving voor haar was: ze zei: "Het was een zeer hond-et-hond-omgeving", zei ze. “Ik ging niet gewapend met een zak met karakters om uit te plukken. Ik kwam er naïef in, met het idee dat het ensemblewerk zou zijn en dat schrijvers zouden proberen voor iedereen te schrijven. Maar het was erg politiek en erg op mannen gericht. Heel erg.”

Louis-Dreyfus deelde met NPR dat ze sinds ze op de middelbare school zat in de jaren 70 graag naar SNL keek en ze vond het zo'n ongelooflijke show. Ze hield van acteren toen ze naar Northwestern ging, omdat het allemaal om teamwerk ging en iedereen samen aan de sets zou werken. Ze zei dat SNL totaal anders was en dat ze zich "groen" voelde toen ze werd aangenomen. Ze zei ook: "Het was een beetje hartverscheurend, eerlijk gezegd, vooral als vrouw daar. Er waren maar heel weinig vrouwen, en in die periode kwamen ze zeker korte metten."

larry david en julia louis-dreyfus
larry david en julia louis-dreyfus

In een interview met Jess Cagle in een SiriusXM-stadhuis deelde Julia Louis-Dreyfus dat ze vrienden werd met Larry David bij SNL. Ze waren allebei ongelukkig en daardoor konden ze met elkaar in contact komen.

De actrice deelde: "Larry was daar mijn derde jaar. Hij kreeg nooit een schets in de lucht. We werden een soort van vrienden omdat we ons identificeerden met elkaars ellende."

Het was vanwege haar connectie met Larry David dat ze werd aangenomen als Elaine Benes op Seinfeld. In hetzelfde New Yorker-stuk dat hierboven werd genoemd, legde Louis-Dreyfus uit dat ze Larry David en Jerry Seinfeld had ontmoet en dat Seinfeld wat ontbijtgranen aan het eten was. Ze zei: "hij was erg jong en casual, op een manier die ik aantrekkelijk vond."

Komedierollen

In haar coverinterview met Time deelde Julia Louis-Dreyfus dat ze ervoor zorgde dat Elaine geweldige verhaallijnen over Seinfeld zou krijgen. Het was moeilijk omdat de schrijverskamer alleen uit mannen bestond.

Louis-Dreyfus zei dat ze kon zien dat de industrie aan het veranderen was en dat ze veel interessante en betekenisvolle rollen kreeg. Ze vertelde Time, Er zijn meer kansen voor vrouwen in komische rollen dan 20 of 30 jaar geleden. Er zijn meer mogelijkheden voor rollen die niet alleen de vrouw zijn - de geïrriteerde vrouw - of de vriendin. De aanbiddende, hete vriendin.”

Fans houden van Julia Louis-Dreyfus omdat ze zo ongelooflijk getalenteerd is en haar personages zoveel vreugde brengt, en het is ook leuk dat ze zo eerlijk is over haar tijd als onderdeel van de cast van Saturday Night Live.

Aanbevolen: