Hugh Jackman had zijn carrière kunnen vernietigen met een grote flop die tot $ 70 miljoen verloor

Inhoudsopgave:

Hugh Jackman had zijn carrière kunnen vernietigen met een grote flop die tot $ 70 miljoen verloor
Hugh Jackman had zijn carrière kunnen vernietigen met een grote flop die tot $ 70 miljoen verloor
Anonim

Superheldenfilms hebben een ongelooflijke manier om iemands carrière naar een ander niveau te tillen als ze succesvol zijn, en het maakt de beperkte beschikbaarheid van deze projecten zo waardevol. De MCU en DC zijn de zware slagmensen en ze maakten hun leads nog grotere namen dan voorheen. Voorafgaand aan deze franchises maakte de X-Men-franchise Hugh Jackman van onbekende tot superster.

Jackman heeft sindsdien een geweldige carrière opgebouwd en hij heeft geweldige keuzes gemaakt in filmprojecten. Hij heeft ook een aantal opmerkelijke projecten doorgegeven, waaronder een die in vlammen opging aan de kassa en miljoenen verloor.

Laten we Jackman en de flop die hij doorspeelde eens nader bekijken.

Hugh Jackman is een legende over superheldenfilms

Als het gaat om de wereld van superheldenfilms, zijn er maar weinig mensen in de geschiedenis die zo succesvol zijn geweest in het genre als Hugh Jackman. Jackman brak uit nadat hij bijna 20 jaar het personage Wolverine speelde, en hij was een van de grootste redenen waarom de superheldengekte van de jaren 2000 echt van de grond kwam.

Ondanks dat het destijds een relatief onbekend product was, kreeg Hugh Jackman de rol van Wolverine in X-Men uit 2000, wat een enorm succes was en het startschot gaf voor een van de grootste franchises in de filmgeschiedenis. Jackmans vertolking van Wolverine was ongelooflijk en het duurde niet lang voordat hij een hot item werd in zijn Hollywood.

Als we cameo's en kleinere optredens in aanmerking nemen, speelde Hugh Jackman sinds 2000 minstens 10 keer de rol van Wolverine. Dit is iets dat vrijwel geen enkele acteur op zo'n grote schaal voor elkaar heeft gekregen, en het is een bewijs van wat Jackman bracht de iconische superheld op het grote scherm.

Wolverine spelen in talloze X-Men-films was een enorme pluim voor Hugh Jackman, maar hij heeft ook in andere genres een voorliefde getoond om te gedijen. Het werk dat hij in musicals heeft gedaan is zelfs fantastisch.

Hij heeft veel musicals gedaan

Het superheldenfilmgenre en het muziekgenre kunnen niet meer van elkaar verschillen, maar ondanks hun verschillen heeft Hugh Jackman in beide genres op het grote scherm kunnen gedijen. Hoewel mensen hem misschien altijd het beste kennen vanwege het werk dat hij inleverde als Wolverine, is er gewoon geen manier om over Jackmans oeuvre te praten zonder zijn werk in musicals te benadrukken.

In de jaren 2000 leende Hugh Jackman zijn stem aan Happy Feet, een geanimeerde musical die enorme aantallen opleverde aan de kassa. Het was een mooie overwinning voor Jackman, die nog vooral bekend stond om zijn werk als Wolverine. Het toonde aan dat hij tot meer in staat was dan alleen de dag redden.

2012's Les Miserables is een andere hitmusical voor Jackman, die in de film speelde naast artiesten als Russell Crowe, Anne Hathaway en Eddie Redmayne. De film bracht meer dan $ 400 miljoen op aan de kassa en kreeg een uitzonderlijke hoeveelheid lovende kritieken. Jackman nam zelfs een Golden Globe mee naar huis voor zijn optreden.

In 2017 werd The Greatest Showman uitgebracht en het was weer een hitmusical voor Jackman. Het verdiende meer dan $ 400 miljoen, en hoewel het niet hetzelfde soort lovende kritieken kreeg als Les Miserables, was de film nog steeds een enorm succes.

Jackman is geweldig in musicals, maar hij is nog beter in het kiezen ervan. Gelukkig gaf hij uiteindelijk een musical door die bombardeerde.

Hij gaf 'Cats' door

In 2019 rolde de kassaramp die bekend staat als Cats de theaters binnen op zoek naar hetzelfde soort succes dat andere musicals in de afgelopen jaren hadden gevonden. In plaats van succes of enige vorm van liefde van fans te vinden, werd deze film absoluut verpletterd door zowel fans als critici en verloor hij tot $ 70 miljoen.

Toen hij het had over gevraagd te worden om in de film te verschijnen, zei Jackman: “Umm…yep. Weet je, Tom belde me al vroeg omdat we Les Mis samen deden, en er waren een paar opties op basis van beschikbaarheid en tijd, en ik… was gewoon niet beschikbaar op dat moment."

Zelfs als Jackman in Cats was verschenen, was er gewoon geen manier dat hij alleen de film aan de kassa van zijn lot had kunnen redden. Op dit moment leeft de film in schande voort en misschien zal een studio ooit in de verre toekomst het lef opbrengen om dit verhaal nog een keer te proberen.

Jackman het doorgeven van Cats was een briljante zet, als je bedenkt hoe erg de film uit de hand liep.

Aanbevolen: