Hoe de woede van Michael Richards ervoor zorgde dat Julia Louis-Dreyfus het verloor op 'Seinfeld

Inhoudsopgave:

Hoe de woede van Michael Richards ervoor zorgde dat Julia Louis-Dreyfus het verloor op 'Seinfeld
Hoe de woede van Michael Richards ervoor zorgde dat Julia Louis-Dreyfus het verloor op 'Seinfeld
Anonim

Er staat zoveel over Seinfeld-ster Michael Richards ter discussie sinds zijn zeer controversiële fout in The Laugh Factory in 2006. Voorafgaand aan dat incident zagen fans van de sitcom (en van tv in het algemeen) hem als een van de meest getalenteerde komische acteurs van zijn generatie. Hoewel dat nooit ter discussie stond, werd er weinig tijd besteed aan de tijd van de persoon die hij wel of niet zou kunnen zijn. Natuurlijk heeft Michael zich extreem verontschuldigd voor wat hij zei in The Laugh Factory en daarom lijken fans hem een pass te hebben gegeven. Maar dan zijn er verhalen uit de Seinfeld-set.

Met de tijd komt duidelijkheid. En met duidelijkheid komt een assortiment van onthullingen. Er zijn ongetwijfeld veel gemaakt over Seinfeld, wat bewijst dat de capriolen achter de schermen van de serie veel duisterder waren dan fans oorspronkelijk wisten. Hoewel het gedrag van Michael Richards op de set niet per se 'donker' was, was het controversieel en zorgde het vrijwel zeker voor onrust. Zozeer zelfs dat Julia Louis-Dreyfus het absoluut verloor…

Hoe Michael Richards zich gedroeg op de set van Seinfeld

In de loop der jaren is de cast van Seinfeld steeds eerlijker geweest over hoe ze echt over Michael Richards dachten. De heersende gedachte was dat hij een volslagen genie was die een van de hardst werkende acteurs was en toch was hij verwijderd en een beetje afstandelijk. Dit komt omdat hij bijna nooit karakter brak en veel van zijn momenten buiten de camera zou doorbrengen met repeteren en nieuwe gezichtsbewegingen en geluiden bedenken.

Het lijdt geen twijfel dat Michaels toewijding om erachter te komen wie Cosmo Kramer was, uiteindelijk een van de meest unieke en geliefde personages in de geschiedenis van sitcoms is geworden. Maar het zorgde niet per se voor een sterke band met zijn collega's. Ze hielden allemaal van hem, maar in een vrij recente making-of-documentaire maakten zowel Julia Louis-Dreyfus (Elaine) als Jason Alexander (George) een halve grap dat ze nog steeds niet echt weten wie Michael eigenlijk is. Dit geldt zowel nu als toen ze voor het eerst de show maakten. Maar wat ze wel wisten, was dat Michael er absoluut een hekel aan had als iemand karakter brak en er buitengewoon boos over kon worden.

Michael Richards zou zijn geduld kunnen verliezen en Julia Louis-Dreyfus zou gewoon beginnen te lachen

Tijdens het maken van de documentaire Cosmo Kramer legde Julia uit dat ze werken met Michael vaak 'eng' vond omdat hij alles met zijn lichaam kon doen om te lachen. Hij heeft haar zelfs een keer per ongeluk met golfclubs op het hoofd geslagen omdat hij te hard met de tas zwaaide toen hij zich omdraaide. Maar het stoorde haar niet omdat hij zo toegewijd was om de komedie te laten werken.

"De veroordeling van de man is onovertroffen. Zo erg zelfs dat als je zijn scène verpest, hij echt zijn geduld kan verliezen", gaf Julia toe in het interview.

"Ik zou eigenlijk boos worden", gaf Michael toe. "Ik zou zeggen: 'Kom op! Niet doen.' Ik vond het gewoon onprofessioneel [karakter breken en lachen]. Ik bedoel, kom op! Ga zo door."

Helaas voor Michael en zijn specifieke manier van werken, deelde hij het scherm met drie andere acteurs die het vaak niet bij elkaar konden houden. Lachen was voor hen als ademen. Dit gold vooral voor Julia, die tijdens de opnames vaak in lachen uitbarstte. En niemand maakte haar meer aan het lachen dan Michael. Niet alleen omdat hij zo'n geweldige acteur was, maar ook omdat ze wist dat ze niet om hem heen mocht lachen tijdens het werk.

"Het is alsof je in de kerk zit. Je mag niet lachen in de kerk. Het is ongeveer hetzelfde om [met Michael] te werken omdat het zo serieus is, " beweerde Julia.

"Misschien nam ik de dingen te serieus", zei Michael.

In enkele van de beste outtakes van Seinfeld is te zien hoe Julia haar absoluut verliest tijdens het werken met Michael. Ze kon haar lach niet inhouden en hij zou merkbaar van streek zijn. Natuurlijk kon hij niet boos blijven omdat Julia zo charmant was als ze lachte. Maar hij wilde toch heel graag gefocust blijven op zijn werk en dat is visueel duidelijk te zien.

Als hij het meest gefrustreerd was, maakte hij grapjes over het verslaan van Julia met een vier bij vier. Maar hierdoor moest Julia nog harder lachen. Het lijkt alsof ze nogal wat vreugde vond in het lachen op ongemakkelijke momenten. Hoe meer hij van streek raakte, hoe grappiger het allemaal werd. Vooral toen een andere acteur de eerste was die brak, toen had Julia bijna toestemming om het ook te doen… dan waren er geen beperkingen.

Terwijl Michaels woede ervoor zorgde dat ze het verloor, beweren ze allebei dat ze het geweldig vonden om samen te werken. Ze hadden gewoon heel verschillende manieren om komedie te spelen.

Aanbevolen: