Christian Bale's gewichtstoename in 'American Hustle' zorgde ervoor dat hij bijna ontslagen werd uit deze film

Inhoudsopgave:

Christian Bale's gewichtstoename in 'American Hustle' zorgde ervoor dat hij bijna ontslagen werd uit deze film
Christian Bale's gewichtstoename in 'American Hustle' zorgde ervoor dat hij bijna ontslagen werd uit deze film
Anonim

Als je maar vijf Christian Bale-films hebt gezien, is de kans groot dat je uit de eerste hand hebt gezien wat hij zichzelf aan wil doen voor een rol. Zelfs als je hem alleen in de Batman-trilogie van Christopher Nolan hebt gezien, heb je gezien hoe hij fysiek verandert.

Hij is een van Hollywood's experts op het gebied van fysieke transformatie en sluit zich aan bij acteurs als Russell Crowe, die constant aankomt en afv alt voor rollen, en Jared Leto, die hetzelfde heeft gedaan voor vrijwel elke film waarin hij ooit heeft gespeeld.

Sommigen zeggen dat Bale soms een beetje te ver gaat, vooral voor films als The Machinist en Vice, waar hij een dikke Dick Cheney speelde, maar Bale was best blij om herhaaldelijk aan te komen en af te vallen voor zijn films. Anders had hij het niet gedaan, toch?

Er is maar één keer geweest dat Bale filmmakers niet het gewenste lichaamstype gaf waarnaar ze op zoek waren. Het gewicht dat Bale won voor American Hustle was niet precies hetzelfde gewicht dat hij nodig had voor zijn volgende film, Exodus: Gods and Kings. Filmmakers waren niet blij met hoe hij eruitzag toen hij de eerste dag op de set wandelde, en hij werd er bijna ontslagen van. Gelukkig kon Mozes uiteindelijk de Rode Zee scheiden.

Hij moest 43 pond verdienen voor 'American Hustle'

Bale is eraan gewend om voor de ene film tweederde van zijn lichaamsgewicht te verliezen en daarna weer wat aan te komen voor een andere film, en omgekeerd. Soms voor opeenvolgende films met achter elkaar opnameschema's.

Maar hij had niet echt tijd om zijn methode tussen American Hustle en Exodus: Gods and Kings door te nemen. Het is gemakkelijk als hij van mager naar dik gaat, omdat hij gewoon protheses kan krijgen om de extra kilo's toe te voegen die hij niet op tijd kon krijgen. Maar van dik naar buff gaan is een beetje moeilijker, vooral omdat Bale niet jonger wordt.

Voor The Machinist uit 2004 viel Bale 63 pond af, levend van een dieet van appels, koffie en sigaretten. Voor Dicky Eklund in The Fighter uit 2010 verloor Bale opnieuw gewicht om een bokser te spelen die verslaafd was aan drugs. Maar het was het waard; hij won een Oscar voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol. Tussendoor behield hij een gespierde lichaamsbouw voor de eerste twee Batman-films.

Maar in 2013 moest Bale 43 pond aankomen voor Irving Rosenfeld, de oplichter die FBI-agent werd uit de jaren 70, in American Hustle, het meeste gewicht dat hij ooit had gekregen voor een film.

"Ik at veel donuts, heel veel cheeseburgers en alles wat ik te pakken kon krijgen. Ik at letterlijk alles wat op mijn pad kwam", vertelde Bale aan People. "Ik was ongeveer 185 en ging naar 228."

Je kunt het dramatische verschil in lichaamsgewicht van The Dark Knight Rises tot American Hustle niet echt zien als Irving zijn kleren aan heeft, maar als hij zijn pak uittrekt, merk je echt de verandering. De vrouw van Bale vond het gewicht niet erg, maar zijn achtjarige dochter vond het destijds grappig.

"Ze vond het grappig," zei hij. "Ze had een grote oude buik en een kaal hoofd, ze sloeg erop en plaagde me. Ze had veel plezier en vond het amusant."

Hoewel ze het grappig vond, waren zij en haar vader verdrietig dat ze hun worstelpartner verloren.

"Omdat een deel van wat ik leuk vind is om met mijn dochter te spelen: worstelen, klimmen… En ik kon het niet. Ik voelde me verschrikkelijk", vertelde Bale aan Esquire in 2014 nadat hij was afgevallen. "Je stelt het op prijs als je teruggaat naar een plek waar je tijd op een trampoline kunt doorbrengen en niet het gevoel hebt dat je dood gaat."

In december 2013 vertelde Bale aan People dat hij nog steeds probeerde het gewicht te verliezen dat hij voor de film had opgedaan. Wat niet goed was, want hij zou heel binnenkort een zeer goede Mozes spelen in Exodus: Gods and Kings.

"Ik denk dat ik zeker ouder word", vertelde Bale aan USA Today. "Ik dacht dat ik het gewicht zou verliezen dat ik voor American Hustle had gewonnen. Ik zei, twee maanden, plat, dat zal het doen. Ik was 185 en ik ging ervoor naar 228. En ik werk dat nog steeds uit ! Het is bijna zes maanden later. Nu weet ik dat toen ik begin twintig was, het twee maanden zou zijn geweest, en dat is het."

Hij moest veel cardio doen

Helaas voor Bale verbrandde hij het vet van zijn lichaam niet op tijd voor Exodus: Gods and Kings. Het kostte hem meer tijd dan hij dacht, omdat hij zich realiseerde dat hij geen twintiger meer was. Maar als je naar Bale in de film kijkt, kun je nauwelijks merken dat hij maanden eerder een enorme bierbuik had gehad. Hij echter niet, hij kon de onnauwkeurigheden in zijn lichaamsbouw onmiddellijk opmerken.

"Als je goed kijkt, zie je dat mijn linkerarm magerder is dan mijn rechter. Dat kan echt", zei Bale tegen Esquire. "Omdat ik het lange tijd niet had kunnen gebruiken. Ik verloor al mijn gebruik. Het was gewoon een slap ding dat hing."

Bale had eind 2012 een motorongeluk waardoor hij zenuwbeschadiging opliep, dus gaf hij de voorkeur aan zijn rechterarm in Exodus. Hij was blij met zijn kostuum in de film omdat het zijn slepende buik van American Hustle kon bedekken.

Zijn gewicht van de vorige film kostte hem bijna zijn rol in Exodus. Hij kon uiteindelijk afslanken en zijn rechterarm perfect gebruiken. Blijkbaar moet Mozes gespierd zijn om de slaven uit Egypte te bevrijden.

Als Bale dacht dat het slecht was om het gewicht te verliezen dat hij voor American Hustle had gewonnen, had hij met zijn toekomstige zelf moeten praten, die nog eens 40 pond bijkwam om Dick Cheney in Vice te spelen in 2018. Na die rol nam hij afscheid van aan gewicht winnen voor films, een solide keuze voor het leven en een waar Batman trots op zou zijn.

Aanbevolen: