Wat Elijah Wood echt dacht over het maken van 'Sin City

Inhoudsopgave:

Wat Elijah Wood echt dacht over het maken van 'Sin City
Wat Elijah Wood echt dacht over het maken van 'Sin City
Anonim

Om de een of andere reden trekken mensen tegenwoordig echt naar Elijah Wood. Veel hiervan heeft te maken met Elijah die schijnbaar aan het begin staat van een enorme Hollywood-comeback. Het kan ook te maken hebben met het feit dat hij zo onmiskenbaar aardig is. Hij is een beleefde, zachtaardige en getalenteerde man. Maar meer dan waarschijnlijk is het omdat Elijah deel uitmaakte van enkele van de meest geliefde films aller tijden.

Elijah Wood acteert al sinds hij negen jaar oud was, maar nadat hij als Frodo werd gecast in The Lord of the Rings-trilogie, werd hij een begrip. Dit is eigenlijk wat hem in staat stelde om uitgenodigd te worden om lid te worden van de met sterren bezaaide cast van Sin City uit 2005. Natuurlijk was de R-rated, zeer gestileerde misdaadfilm niet ieders kopje thee. Maar wat denkt Elia?

Hoe Elia in Sin City werd gegoten en wat hij er echt van vond om er deel van uit te maken

In zijn retrospectief over zijn grootste film- en tv-rollen met GQ, legde Elijah uit dat hij erg dankbaar was dat hij werd gevraagd om deel uit te maken van Sin City van Frank Miller en Robert Rodriguez. Dit komt vooral omdat hij een enorme fan was van de graphic novels.

"Het was raar, de timing van [het maken van de film]", legde Elijah Wood uit aan GQ. "Ik las het allemaal door. Toen ging ik uit eten met [regisseur] Robert [Rodriguez] en hij zei: 'Ik maak Sin City'. En ik dacht: 'Holy s, ik heb net deze gelezen boeken en in mijn hoofd dacht ik: zou het niet geweldig zijn om dit geanimeerd te zien, omdat het artwork zo mooi en zo specifiek is.' En dus waren we uit eten en hij zei: 'Ons volgende project is Sin City, wil je er wat van zien?'"

Het blijkt dat Robert Rodriguez de openingsscène al had opgenomen met Josh Hartnett op het dak. Hij deed dit als een proof of concept om Frank Miller te bewijzen dat hij zijn graphic novels recht kon doen en om de film met de studio te laten maken.

Robert nam Elia mee naar zijn auto en liet hem die eerste scène op een computer zien. Omdat Elijah zo onder de indruk was van wat Robert had bereikt, en ook van Roberts vriendschap met de Lord of the Rings-ster, vroeg hij Elijah of hij auditie wilde doen voor de rol van Kevin in de film. Omdat de moorddadige rol die Elia uiteindelijk speelde geen regels had, was zijn auditie gewoon om te staren terwijl Robert regels uit het script voorlas.

Elia bracht heel weinig tijd door op de set en ging niet eens aan het werk met de acteur tegenover hem

"Het was een genot om in die ruimte te mogen werken."

De belangrijkste reden waarom Elijah zo opgewonden was om Sin City te filmen, was vanwege zijn liefde voor de graphic novel en het feit dat Robert echt zijn best deed om het frame-voor-frame te kopiëren.

De graphic novel werd uiteindelijk een blauwdruk voor het grootste deel van het filmproces. Dus bij het ontwerpen en uitvoeren van elk schot waren veel mimieken vereist. Dit was ongelooflijk aantrekkelijk voor Elijah, omdat hij zo'n fanboy was die uitging als hij een shot-voor-shot uit het bronmateriaal mocht maken.

Elia had echter niet al te veel tijd om zich te vermaken…

"Ik heb al mijn scènes in twee dagen opgenomen", legde Elijah uit. "De film werd voornamelijk tegen een blauw of groen scherm opgenomen. Er waren een paar sets. De bar was een set. En er waren er nog een paar. Maar het meeste was een groen scherm."

Elijah ging ook niet aan de slag met voormalig MCU-ster, Mickey Rourke.

"En Mickey Rourke [die Marv speelde] had zijn scènes al geschoten… dus ik heb alles geschoten met Mickey's stuntdubbel."

Dit betekende dat Elijah absoluut geen tijd had op de set met Mickey, en hij had hem ook niet om op te acteren. Hij was echter heel blij dat hij voor de allereerste keer met de stuntdubbel kon werken en enkele grote actiescènes kon doen.

"Het was geweldig. Het was zo leuk. En leuk om een schurk te spelen. Ik had nog nooit eerder een schurk of psychopaat gespeeld. Zeker geen stomme."

Het spelen van een moorddadige kannibaal als Kevin bleek uiteindelijk niet zo moeilijk te zijn als je zou denken. Dit komt omdat het personage in de graphic novel geen dialoog heeft en geen echte gezichtsuitdrukkingen vertoont. Vanwege deze beperkingen kon Elia het personage vrij snel vinden.

Maar dit alles deed er niet toe voor de Wilfred-ster. Zelfs als het vinden van het karakter van Kevin veel werk was, zou Elijah het gedaan hebben. Hij hield gewoon ZO veel van de graphic novel.

Aanbevolen: