Waarom Marvel alleen het oppervlak heeft bekrast met scènes na de credits

Inhoudsopgave:

Waarom Marvel alleen het oppervlak heeft bekrast met scènes na de credits
Waarom Marvel alleen het oppervlak heeft bekrast met scènes na de credits
Anonim

Een van de redenen dat MCU films en televisieprogramma's zo'n blijvende indruk op het publiek achterlaten, is de volgorde na de aftiteling. Vrijwel elke Marvel-film die zo ver teruggaat als de eerste Iron Man-film, bevatte een extra scène die verweven was met de aftiteling. In de loop der jaren hebben we geleerd dat ze allemaal aan het bouwen waren aan belangrijke gebeurtenissen zoals de Avengers die zich verenigen, waardoor ze uiteindelijk een doel kregen.

Hoewel Marvel efficiënt is in het opzetten van deze toegevoegde clips, waardoor er veel intriges om hen heen ontstaan, heeft Marvel Studios slechts de oppervlakte bekrast. Elke reeks postcredits duurt meestal tussen 0:30 seconden en een minuut, wat niet veel is qua inhoud. En de verkorte tijdsduur is gedeeltelijk de reden waarom het internet overgaat in ongebreidelde speculatie wanneer men v alt. Er is niets mis met gissen, maar als Marvel hun mid-credits en post-credits-reeksen zou verlengen, zou het niet nodig zijn om vreemde theorieën te maken.

Scènes na kredietverlening beperkt tot het absolute minimum

Afbeelding
Afbeelding

Uitbreiding van de plagen die Disney/Marvel willen promoten, zou ook de teleurstelling van kijkers verminderen wanneer een scène eindigt, net als de dingen goed worden. Neem de nieuwste Wandavision-creditsscène als voorbeeld.

In het, S. W. O. R. D. Regisseur Tyler Hayward (Josh Stamberg) lanceert Project Cataract. Een langzame scroll over een mobiel commandocentrum toont een gereconstrueerde Vision (Paul Bettany), die helemaal wit is zoals zijn komische tegenhanger. Zijn ogen lichten op en hij kijkt naar zijn handen alsof hij de sensatie voor het eerst ervaart. En dan wordt de scène zwart.

Het probleem is dat de schrijvers van Marvel fans de benodigde expositie hebben ontnomen door de scène kort te maken. Het zou niet te veel hebben bedorven, waardoor Vision een moment had gekregen om zichzelf te vestigen, hetzij als een schurk of een nieuwe kameraad van Avengers. Nu moeten we een hele week wachten om erachter te komen waar de gereconstrueerde synthezoïde over gaat.

Tijd slecht toegewezen

Afbeelding
Afbeelding

Wat erger is, is dat de volgende aflevering de finale is en dat er veel te bespreken v alt. Tijd besteden aan het introduceren van een Ultron-achtige versie van Vision zal meer schermtijd kosten, tijd die beter gediend is om personages als Monica Rambeau (Teyonah Parris) uit te breiden.

Marvel moet hun bestaande scènes na de aftiteling verbeteren omdat ze de klus niet klaren zoals ze is. De producers van Marvel leveren voldoende plagen, hoewel de sequenties zoveel meer onbenut potentieel hebben.

Denk even na over het einde van WandaVision. Hoewel het onbekend is hoe de Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) haar hoofdstuk in de Westview Hex zal afsluiten, heeft de serie verschillende plotthreads tot stand gebracht, die allemaal antwoorden verdienen in veronderstelde postcreditscènes.

Rambeau, in het bijzonder, zou zich moeten herenigen met Carol Danvers (Brie Larson) om haar op fotonen gebaseerde krachten te bespreken in een eigen scène. Ze zal waarschijnlijk niet meteen contact opnemen met Captain Marvel, maar zodra ze merkt dat hun capaciteiten overeenkomsten vertonen, zullen ze elkaar waarschijnlijk ontmoeten. Of misschien speelt Rambeau de ambassadeur van de Skrulls wanneer Nick Fury (Samuel L. Jackson) terugkeert naar de aarde met zijn buitenaardse kameraden. Hij heeft een contactpersoon nodig die hij kan vertrouwen, en we hebben vernomen dat de hogere mensen bij S. W. O. R. D. zijn niet betrouwbaar. Dat plaatst Rambeau in de ideale positie om een brug te slaan tussen WandaVision en Secret Invasion. Maar zoals we al zeiden, heeft Marvel waarschijnlijk een korte clip ingesteld om Wanda Maximoff's aanstaande reis met Stephen Strange in Doctor Strange And The Multiverse Of Madness in plaats daarvan te beginnen. Dus we zullen niet de Photon-Secret Invasion-verbinding krijgen die we hopen te zien.

Desalniettemin zouden Marvel/Disney ideeën moeten overwegen om bestaande scènes na de aftiteling te verbeteren. Ze hoeven niet per se de hele sequentiestructuur te vernieuwen, hoewel het misschien voldoende is om ze voldoende uit te breiden om voldoende context te bieden, de ontvangst zou verbeteren. En natuurlijk meerdere slotscènes zoals Guardians of the Galaxy Vol. 2 eindigde zou ook geen kwaad kunnen.

Aanbevolen: