Wat heeft Donald Faison gedaan sinds 'Scrubs'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Donald Faison gedaan sinds 'Scrubs'?
Wat heeft Donald Faison gedaan sinds 'Scrubs'?
Anonim

Professioneel acteur zijn is in veel opzichten een heel raadselachtig iets. Immers, als de meeste mensen succes hebben in hun carrière, is dat een hele goede zaak. Als het echter om enkele beroemde acteurs gaat, kan het in sommige opzichten contraproductief zijn om een grote rol te spelen. Als een acteur bijvoorbeeld meerdere jaren in een succesvolle tv-show speelt, kan hij zo synoniem worden met zijn rol dat het moeilijk is om door te gaan naar andere projecten.

In het geval van Donald Faison speelde hij in alle negen seizoenen van de geliefde sitcom Scrubs. Voor een groot deel vanwege die lange ambtstermijn, blijven veel mensen Faison nauw associëren met zijn Scrubs-personage Christopher Turk.

Aan de positieve kant, in tegenstelling tot sommige sterren die een hekel hadden aan hun beroemde rollen, lijkt Donald Faison er veel plezier in te hebben gehad om Scrubs te maken. Desondanks is het nog steeds triest om te bedenken dat veel mensen die enorm genieten van het werk van Faison zijn carrière de afgelopen jaren niet hebben gevolgd. Dat roept natuurlijk een voor de hand liggende vraag op, wat heeft Donald Faison uitgespookt sinds het einde van Scrubs?

Donald's Rise To Fame

Als zoon van een talentagent die in New York City werd geboren, was Donald Faison perfect gepositioneerd om van jongs af aan acteur te worden. Natuurlijk, wie Faison ook kende, zijn carrière zou nooit van de grond komen als hij niet bekwaam was als acteur. Gelukkig leek Faison geboren om een acteerster te worden, omdat hij zoveel charme lijkt uit te stralen dat het moeilijk is om hem niet leuk te vinden vanaf het moment dat je hem op het scherm ziet.

Nadat hij in een koffiereclame van Folgers was verschenen, zou Donald Faison een reeks kleine rollen krijgen. Toen nam zijn carrière een enorme wending toen hij een hoofdrol kreeg in de klassieke tienerkomedie Clueless. Een film die werd benadrukt door zijn getalenteerde jonge cast, Clueless zou een grote hit worden die het publiek kennis liet maken met de talenten van Faison.

Na de hoofdrol in de film Clueless, speelde Donald Faison hetzelfde personage toen een tv-bewerking van de film werd geproduceerd. Een kleine hit, TV's Clueless was in de lucht van 1996 tot het einde in 1999. In die tijd moet Faison teleurgesteld zijn geweest toen Clueless werd geannuleerd, maar het bleek uiteindelijk een goede zaak te zijn, want het bevrijdde hem om auditie te doen voor Scrubs. Negen seizoenen lang in de ether, slaagde Scrubs erin een grote hit te worden met een toegewijde basis van fans die de show sindsdien opnieuw zijn blijven kijken.

Vervolg acteren

In de jaren sinds Scrubs eindigde, heeft Donald Faison geen personage geportretteerd dat zo populair was als Christopher Turk. Als je echter denkt dat dit betekent dat hij geen succes heeft gehad als acteur, heb je het mis.

Hoewel Donald Faison de meeste van zijn grootste successen als tv-acteur heeft behaald, is hij sinds het einde van Scrubs in verschillende films verschenen. Faison had bijvoorbeeld gedenkwaardige rollen in films als Pitch Perfect, Kick-Ass 2, Wish I Was Here en Game Over, Man! onder andere.

Wat televisie betreft, is Donald Faison in een hele reeks shows verschenen sinds het einde van Scrubs. Faison heeft bijvoorbeeld kleine rollen op zich genomen in shows als Adventure Time, House of Lies, Drunk History en meer. Naast die rollen speelde Faison een terugkerende rol in de show Ray Donovan en was hij een van de sterren van een sitcom genaamd The Exes.

Donalds persoonlijke leven en nieuwe media-inspanningen

Sinds het einde van Scrubs, heeft Donald Faison een aantal nieuwe manieren gevonden om zichzelf te uiten. Faison en zijn oude beste vriend en Scrubs-medespeler Zach Braff zijn bijvoorbeeld de gastheren geworden van een podcast met de naam "Fake Doctors, Real Friends". Als onderdeel van hun podcast vatten Faison en Braff afleveringen van Scrubs samen en bespreken ze hun leven en hun liefde voor de popcultuur met producers Joelle Monique en Dan Goodman.

Naast het maken van een podcast, is Donald Faison een amateur stop-motion animator geworden. Faison combineerde bijvoorbeeld zijn liefde voor alles wat met Star Wars te maken had met zijn animatievaardigheden om een korte film te maken die hij naar YouTube uploadde, genaamd BlackStormTrooper. Hoewel het cool genoeg is dat Faison zich op die manier kon uiten, is het verbazingwekkend dat de bedenker van Star Wars Resistance, Dave Filoni, zijn korte film heeft bekeken. Meer dan dat, Filoni creëerde een Star Wars Resistance-personage voor Faison genaamd Hype Fazon en huurde hem in om hem in te spreken.

Natuurlijk draaide het leven van Donald Faison de afgelopen jaren niet alleen om zijn carrière. Hij trouwde tenslotte met zijn huidige vrouw CaCee Cobb tijdens een ceremonie in 2012 die werd gehouden in het huis van Zach Braff. Bovendien hadden Faison en Cobb in 2013 een zoon genaamd Rocco en in 2015 een dochter genaamd Wilder. Dat maakt Faison een vader van zes kinderen, aangezien hij vier kinderen had met zijn eerste vrouw.

Aanbevolen: