Jodie Foster afgewezen om dit iconische 'Star Wars'-personage te spelen

Inhoudsopgave:

Jodie Foster afgewezen om dit iconische 'Star Wars'-personage te spelen
Jodie Foster afgewezen om dit iconische 'Star Wars'-personage te spelen
Anonim

Het icoon dat Star Wars is, wordt lange tijd beschouwd als een van de belangrijkste stukken filmgeschiedenis en de impact die het heeft gehad op de popcultuur kan niet worden overschat. De franchise kreeg de bal aan het rollen in de jaren '70, en na al die tijd blijft het domineren op manieren waar andere franchises alleen maar van kunnen dromen.

Tijdens het castingproces van A New Hope was Jodie Foster in de war om een van de belangrijkste rollen in de filmgeschiedenis te spelen. Desondanks gaf ze uiteindelijk de baan door en opende de deur voor een relatief onbekende om in de kudde te komen en een tijdloze erfenis te verstevigen.

Laten we terugkijken op Jodie Foster die Star Wars heeft laten liggen.

Ze kreeg de rol van prinses Leia aangeboden

Gezien de geweldige erfenis die de franchise nu heeft, is het bijna onmogelijk om iemand anders dan de primaire cast in de meest iconische Star Wars-rollen voor te stellen, maar er waren een aantal geweldige acteurs voor deze legendarische personages op punt. Al vroeg in het castingproces was niemand minder dan Jodie Foster een enorme kanshebber en een topkeuze om de rol van prinses Leia te spelen.

In de tijd dat A New Hope werd gecast, was Foster nog maar een tiener. Ze was echter ook al jaren een professionele performer en had alles in het vak gedaan. De actrice kreeg rollen in film, televisie en zelfs in commercials, en ze was zelfs toen al herkenbaar.

Hoewel Foster een topkeuze voor de rol was, had hij echter te maken met stevige concurrentie. George Lucas wist dat hij deze casting goed moest doen, aangezien de personages een grote rol spelen in de trilogie. Hij zag duidelijk iets in de jonge Foster, die al projecten had aangenomen zoals Taxi Driver, Bonanza en de animatieshow The Addams Family.

Het feit dat er een rol op tafel ligt, betekent echter niet dat een artiest verplicht is om de baan aan te nemen. Dankzij een volle lei en een heleboel andere kansen, was dit in de jaren 70 het geval voor Jodie Foster.

Ze gaf het deel door

Star Wars was op dat moment niet zeker, en hoewel ze geweldig werk had kunnen doen in de rol, eindigde Jodie Foster uiteindelijk met het spelen van prinses Leia. Het klinkt misschien gek voor andere mensen, maar er was gewoon geen manier om de culturele impact te kennen die de film zou hebben na de release.

In een interview zou Foster zeggen: "Ik denk niet dat ik op mijn sterfbed zal gaan denken van:" Verdomme! Ik heb Star Wars niet gedaan.'”

Natuurlijk, het doorgeven van Star Wars was een enorme gemiste kans voor de artiest, maar ze zou in de toekomst geweldige dingen blijven doen met haar carrière. Als de zaken niet zo goed waren uitgepakt, zou er misschien wat wrok zijn, maar Foster was in staat om haar eigen verbazingwekkende erfenis in de acteerwereld samen te stellen.

Enkele van haar meest opvallende credits nadat Star Wars de wereld stormenderhand veroverde, zijn onder meer Freaky Friday, The Accused, The Silence of the Lambs, Panic Room en meer. Onnodig te zeggen dat de actrice het door de jaren heen allemaal heeft gezien en gedaan en is neergedaald als een van de meest populaire actrices van haar generatie.

Dankzij Foster die de rol doorgaf, stond prinses Leia voor het grijpen en opende de deur voor een nu iconische artiest om de rol van zijn leven te bemachtigen.

Carrie Fisher krijgt de rol van zijn leven

In tegenstelling tot Jodie Foster had Carrie Fisher geen uitgebreid oeuvre voordat ze opkwam voor de rol van Leia, maar ze was duidelijk alles waar George Lucas naar op zoek was. Fisher had het allemaal en ze was in staat om de rol te bemachtigen die haar leven volledig zou veranderen.

In een interview met The Daily Beast vertelde Fisher dat Foster haar concurrentie voor de rol was en zei: Jodie Foster had er zin in. Die kende ik het meest. Amy Irving en Jodie. En ik heb het.”

Nadat ze de rol had gekregen, zou Carrie Fisher de hoofdrol spelen als Leia in de originele trilogie, waarmee ze haar plaats in de filmgeschiedenis versterkte. Jodie Foster had ongetwijfeld veel succes, maar zelfs haar beroemde Clarice uit Silence of the Lambs is niet zo transcendent geweest als prinses Leia door de decennia heen.

Fisher zou niet alleen Leia spelen in de originele trilogie, maar ze zou het personage ook in de moderne trilogie hernemen. Fisher verscheen in The Force Awakens en The Last Jed i voor haar vroegtijdig overlijden, en archiefbeelden van de actrice werden gebruikt in The Rise of Skywalker.

Prinses Leia zag er bijna heel anders uit met Jodie Foster in de rol, maar haar beslissing om het personage door te geven veranderde alles voor de franchise.

Aanbevolen: