Flamed Out: Hier is waarom 'Fantastic Four 3' nooit is gebeurd

Inhoudsopgave:

Flamed Out: Hier is waarom 'Fantastic Four 3' nooit is gebeurd
Flamed Out: Hier is waarom 'Fantastic Four 3' nooit is gebeurd
Anonim

Hoewel striphelden als Spider-Man en Iron Man steeds sterker zijn geworden op het grote scherm, kan hetzelfde niet gezegd worden van de Fantastic Four. Als je naar de beste Marvel-films buiten de MCU kijkt, zul je Marvel's zogenaamde 'first family' op geen enkele ranglijst zien. Hun films (om de Human Torch te citeren) zijn niet zozeer 'gevlamd', maar eerder 'gevlamd', wat nogal verrassend is gezien het succes van bepaalde andere Marvel-franchises.

De eerste Fantastic Four-film, gemaakt in 1994, werd met spoed in productie genomen en werd nooit officieel uitgebracht. De meest recente Fantastic Four-film (gemaakt in 2015) kreeg een release, maar fans zouden waarschijnlijk wensen dat het niet zo was, want het was een beetje een stinker! Fans wilden een director's cut van de mislukte film, maar dit was niet iets waar de regisseur in geïnteresseerd was.

Tussen deze mislukte pogingen waren twee andere Fantastic Four-films, beide geregisseerd door Tim Story en beide uitgebracht door 20th Century Fox. De cast, waaronder Chris Evans en Jessica Alba, was aangemeld om een derde film te maken in wat een franchise had kunnen zijn, maar dit is nooit gebeurd. Waarom? Laten we eens nader kijken.

The Less Than Fantastic Adventures Of The Fantastic Four

Filmbeeld 2005
Filmbeeld 2005

In het begin van de jaren 2000 werden verschillende Marvel-eigendommen op het scherm gebracht. Terwijl sommigen, waaronder Spider-Man en X-Men, kritisch goed werden ontvangen, waren er anderen die dat niet waren. Deze omvatten de teleurstellingen die Hulk en Daredevil waren.

Toen de Fantastic Four-film werd aangekondigd, was er aanvankelijk wat opwinding. X-Men bewees tenslotte dat een superheldenensemble-film kon werken, dus werd aangenomen dat de Fantastic Four-film dat ook zou kunnen doen.

De film werd uitgebracht in 2005, maar helaas waren de critici niet aardig. Volgens Olly Richards van Empire was de film een 'fantastische verveling', en fans van het viertal waren het daar waarschijnlijk mee eens. Een van de grootste problemen van de film was het gebrek aan actie, aangezien het team van helden minder tijd besteedde aan het bestrijden van misdaad en meer tijd aan het vechten met elkaar. Telkens wanneer ze in actie kwamen, verwoestte een slechte montage een verspilling van wat spectaculaire decorstukken hadden moeten zijn.

Toch verdiende het $ 333,5 miljoen aan de Amerikaanse kassa, dus het geplande vervolg kreeg groen licht.

Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer van 2007 was een betere film dan zijn voorganger. Dit wil niet zeggen dat het een klassieker van het superheldengenre was, maar de critici waren een beetje vriendelijker dan voorheen. Er was deze keer meer actie, betere speciale effecten en met de toevoeging van de Silver Surfer een interessanter verhaal. Een derde film had dan toch een goed idee moeten zijn, toch? Verkeerd!

Waarom plannen voor een derde Fantastic Four-film uit de lucht zijn gegrepen

Fantastic Four Ensemble
Fantastic Four Ensemble

Volgens een artikel op Film Stories had regisseur Tim Story plannen voor niet één maar twee vervolgfilms. Hij wilde de Black Panther in de mix brengen, jaren voordat het personage zo wonderbaarlijk tot leven werd gebracht door de veel gemiste Chadwick Boesman. Scenarist Don Payne, co-schrijver van de tweede Fantastic Four-film, had ook ideeën voor eventuele vervolgfilms. Hij wilde de 'Inhumans' en de 'Skrulls' opnemen in toekomstige verhalen met de Fantastic Four.

Helaas werden alle ideeën voor een derde (en mogelijk vierde) Fantastic Four-film geannuleerd. Volgens Film Stories zijn er twee redenen waarom het vervolg niet groen licht kreeg.

De eerste komt neer op geld. Hoewel de recensies voor het eerste vervolg positief waren, waren ze dat niet overweldigend, en het was duidelijk uit de wereldwijde kassa dat de belangstelling van het publiek voor de ontluikende franchise was afgenomen. Het vervolg maakte minder dan de originele film, wat slecht nieuws was voor de studio omdat het budget enorm was gestegen vanwege het speciale effectwerk dat nodig was voor de Silver Surfer. Een derde film zou een financieel risico zijn geweest, en net als bij veel andere geannuleerde filmprojecten, is dit een van de redenen waarom de studio heeft afgezien van het vervolg.

Het succes van Iron Man is de tweede reden waarom een derde Fantastic Four-film werd geannuleerd. De films van Fox zagen er in vergelijking gedateerd uit en waren in kwaliteit ver verwijderd van zowel Iron Man als The Dark Knight, die het jaar na Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer werden uitgebracht. Het superheldenlandschap was aan het veranderen en voor Fox leken de Fantastic Four (in hun huidige versie) niet langer levensvatbaar. In plaats daarvan gingen ze terug naar de tekentafel en brachten de reboot van 2015 tot stand die, ondanks de beste bedoelingen van de studio, ook als een franchise-killer werd beschouwd.

Fantastisch nieuws

Hoewel de annulering van Fantastic Four 3 een teleurstelling was voor het filmteam achter die kortstondige franchise, zullen fans ongetwijfeld blij zijn dat hun favoriete viertal eindelijk de kans krijgt om fantastisch te zijn!

Het superheldenensemble is nu in veilige handen van Marvel Studios en er zijn plannen om ze terug op het scherm te brengen. Jon Watts, de regisseur van de recente Spider-Man-films, staat aan het roer, dus er is reden om enthousiast te zijn over de aankomende film. Het zal zeker niet slechter zijn dan degenen die eraan vooraf gingen, en de kans is groot dat het de film kan zijn die de Fantastic Four eindelijk in staat stelt hun filmische potentieel waar te maken. Hier is hoe dan ook hoop!

Aanbevolen: