De echte reden waarom 'Elf 2' nooit is gebeurd

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom 'Elf 2' nooit is gebeurd
De echte reden waarom 'Elf 2' nooit is gebeurd
Anonim

Het is voor elke studio een ontmoedigende taak om in de vervolgindustrie in de filmindustrie te stappen, omdat er zoveel dingen mis kunnen gaan. Een succesvolle film leidt meestal tot gesprekken over een vervolg, maar de waarheid is dat deze films zijn voorganger bijna nooit waarmaken. Franchises zoals de MCU, Star Wars en de Fast & Furious hebben het hier goed gedaan, maar ze zijn een zeldzaam ras.

In 2003 werd Elf in de bioscoop uitgebracht en werd meteen een geliefde film die uitgroeide tot een vakantieklassieker. In de loop der jaren zijn er vocale fans geweest die niets liever willen dan de cast weer in actie zien, maar we hebben niets zien uitkomen.

Laten we eens kijken waarom er geen vervolg op Elf is gekomen.

Elf was een enorme hit

Elf
Elf

Elf is nu misschien een tijdloze klassieker, maar toen het werd uitgebracht, was het geen garantie dat het een hit zou worden. Per slot van rekening komen er elk jaar vakantiefilms uit, en voor het grootste deel worden ze snel vergeten en naast alle andere films die in het verleden waren uitgebracht, gegooid.

Voor Elf speelde het gebruik van een scherpe cast met Will Ferrell, Zooey Deschanel en James Caan een belangrijke rol bij het bereiken van fans. Bovendien was Jon Favreau, die is uitgegroeid tot een van de beste regisseurs in Hollywood, perfect geschikt om alles samen te brengen en te helpen het op het grote scherm te krijgen. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een hit, en toen Elf eenmaal in de bioscoop verscheen, deed het het redelijk goed voor zichzelf.

Volgens Box Office Mojo was de film in staat om $ 220 miljoen op te halen aan de wereldwijde box office. Dit was een mooie hit voor de studio en voor alle betrokkenen, maar ze hadden geen idee dat de film na verloop van tijd populair zou blijven. Het is nu zelfs een van de meest populaire vakantiefilms ooit gemaakt.

We hebben nu vakantiefilms gezien, zoals A Christmas Story, die de dingen simpel houden met slechts één film, maar mensen wilden nog steeds meer zien van Buddy the Elf en de vrienden die hij in de film maakte. Het blijkt dat er een paar redenen kunnen zijn waarom het nooit is gebeurd.

Er was spanning tussen Will Ferrell en Jon Favreau

Elf
Elf

James Caan, een van de sterren van de film, opende zich echt over het potentieel van een vervolg en waarom het nooit is gebeurd.

Volgens Caan: We gingen het doen, en ik dacht 'Oh mijn god, ik heb eindelijk een franchisefilm. Ik kan wat geld verdienen, mijn kinderen laten doen wat ze willen doen.' De regisseur en Will konden het niet goed met elkaar vinden. Will wilde het doen, en hij wilde de regisseur niet. Hij had het in zijn contract. Het was een van die dingen.”

Dat klopt, de dingen waren niet altijd zo geweldig tussen de ster van de film en de regisseur, wat nooit gemakkelijk is om mee om te gaan. Hoewel ze nog steeds door het filmen konden komen, is het duidelijk dat dit een verdelende factor was in het ooit van de grond komen van het vervolg.

Het lijkt misschien gemakkelijk om gewoon een andere regisseur binnen te schuiven, maar de waarheid is dat knoeien met een van de redenen waarom de eerste film zo succesvol was, een negatief effect kan hebben op het vervolg. Het is duidelijk dat Ferrell in de buurt moet zijn, wat betekent dat Favreau een vreemde eend in de bijt zou zijn. Wie zegt dat het zou lukken met iemand anders?

Ondanks dat het paar niet met elkaar overweg kon, maakten ze toch filmmagie. Interessant is dat Ferrell daadwerkelijk de kans heeft gekregen om een Elf-vervolg te maken.

Ferrell heeft het eerder afgewezen

Elf
Elf

Filmstudio's houden van geld verdienen, en een vervolg op Elf maken lijkt een simpele beslissing. Dit is precies waarom Ferrell de kans heeft gekregen om als Buddy weer in het zadel te springen. Hij kreeg zelfs $29 miljoen aangeboden om het te doen.

Ferrell zou tegen The Guardian zeggen: "Ik herinner me dat ik mezelf afvroeg: zou ik de kritiek kunnen weerstaan als het slecht is en ze zeggen: 'Hij deed het vervolg voor het geld?' Ik besloot dat ik het niet zou kunnen. Ik wilde niet naar een gebied dwalen dat al het goede werk dat ik heb gedaan zou kunnen uitwissen - maar let op, ik zal in de toekomst een vervolg maken, dat is onzin."

Ferrell heeft wel een punt. Mensen zijn altijd snel met kritiek, en als het vervolg niet aan het origineel had voldaan, zou er een hoop verzet zijn geweest.

Of het nu is door spanning of door de erfenis van de eerste film te willen behouden, het lijkt er niet op dat er ooit een Elf-vervolg komt.

Aanbevolen: