8 Redenen waarom de Fantastic Four eigenlijk vervloekt kunnen zijn

Inhoudsopgave:

8 Redenen waarom de Fantastic Four eigenlijk vervloekt kunnen zijn
8 Redenen waarom de Fantastic Four eigenlijk vervloekt kunnen zijn
Anonim

Het is misschien een kwestie van bijgeloof, maar er is genoeg bewijs om te suggereren dat er misschien nooit een goede Fantastic Four-film zal komen. Het feit dat elke filmversie van Fantastic Four een flop is geweest, kritisch is gepand of enorme problemen heeft gehad tijdens de productie, zou voldoende zijn om de meeste mensen ervan te weerhouden de klassieke Marvel-serie als een project na te streven. Maar filmmakers blijven het proberen en proberen het opnieuw.

Hoewel de Fantastic Four door velen wordt beschouwd als een klassieke stripserie en een institutioneel onderdeel van Marvel Comics, zijn fans nooit tevreden geweest met enige verfilming. Toegegeven, de versie uit 2005 verdiende genoeg geld om groen licht te krijgen voor een vervolg, maar het was nooit geschikt voor publiek en critici. De geschiedenis van de vloek van de Fantastic Four gaat tientallen jaren terug. Dit is waarom sommigen denken dat hun films voor altijd Victor Von Doomed zullen zijn.

8 Het debacle uit 1994 'The Fantastic Four'

De eerste poging om van de Fantastic Four een film te maken kwam in 1994. Tim Burtons Batman kwam een paar jaar eerder uit en Hollywood realiseerde zich nu dat stripfilms grote kaskrakers waren, niet alleen nichefandoms voor geeks en nerds. In de golf van superheldenfilms die volgde, probeerde B-filmlegende Roger Corman zijn tenen in het zwembad van deze nieuwe markt te dompelen met The Fantastic Four, een van zijn favoriete strips. Hoewel de film werd opgenomen en tot voltooiing werd gemonteerd, werd deze nooit uitgebracht. Volgens Stan Lee waren de personages destijds eigendom van de Duitse producer Bernd Eichinger en liet hij de film alleen maken om zijn eigendomsrechten te behouden. Dit betekent dat hij zowel Corman als de cast en crew gebruikte en hun overtuiging afdwong dat dit een theatrale release zou zien. Hoewel de film nooit in de bioscoop is verschenen, werden er bootlegs uitgebracht en leeft hij voor altijd op internet op verschillende websites. Het heeft een score van 30% op Rotten Tomatoes.

7 De release van 2005 kreeg slechte recensies

Het leek erop dat de vloek zou worden verbroken met de met sterren bezaaide release van de 2005-versie. Jessica Alba, Michael Chiklis en Chris Evans speelden allemaal de hoofdrol in het project, waardoor velen dachten dat het een doorslaand succes zou worden. De film deed het goed aan de kassa en verdiende $ 335 miljoen op zijn budget van $ 100 miljoen. Maar recensies van de film waren notoir verschrikkelijk. Sommige critici zijn zelfs zo ver gegaan om te zeggen dat het erger was dan de niet-uitgebrachte film uit 1994. Ouch.

6 Het vervolg van 2007 kreeg ook slechte recensies

Ondanks de kritische panning, gaf 20th Century Fox (nu net 20th Century genoemd) de duimen omhoog voor een vervolg. Fantastic Four: Rise of The Silver Surfer had een iets hoger budget, ongeveer $ 120 miljoen, en verdiende $ 300 miljoen aan de kassa. Hoewel de recensies minder hard waren, vond het publiek dat de film niet beantwoordde aan de hype die rond de film werd gegenereerd. De introductie van een ander klassiek Marvel-personage, de Silver Surfer, was niet genoeg om kijkers te imponeren. Vandaag heeft de film slechts 37% op Rotten Tomatoes, het is niet eens 10% populairder dan de film uit 1994. Nogmaals, auw.

5 Fant4stic flopte erger dan elke andere versie

Hoewel de versie uit 1994 als een slechte film wordt beschouwd, heeft het een campy aantrekkingskracht waardoor het een cultstatus krijgt. Dit is een veelvoorkomend thema voor Roger Corman-films, B-filmfans verwachten dat zijn films slecht geacteerd en overdreven zijn. Hoewel de releases van het midden van de jaren 2000 geen publieksfavorieten waren, maakten ze toch winst. Maar de onhandige titel Fant4stic uit 2015 werd beschouwd als een van de ergste flops van dat jaar. Volgens Bomb Report verloor 20th Century Fox meer dan $ 60 miljoen. Het heeft ook minder dan 10% op Rotten Tomatoes. Dus wat is er gebeurd?

4 Fant4stic had een vreselijke tijd in productie

Nou, het geval dat de film vervloekt is, blijft toenemen. Naast alles wat deze franchise al heeft doorstaan, was de flop van 2015 gedoemd vanaf het moment dat de productie begon. Kort na de release begonnen verhalen te circuleren over gevechten op de set tussen de regisseur en de crew. Ook deed de studio het verschrikkelijk om de film te promoten tijdens hun slecht geplande perstour. Disney was ook niet blij dat een concurrerend bedrijf personages bezat die aantoonbaar deel uitmaakten van hun franchises en geen klappen uitdeelde tegen 20th Century Fox.

3 Marvel annuleerde de stripserie in 2015

Een van de manieren waarop Disney terugkwam bij Fox was in de stripwereld. Marvel, die de concurrentie niet wilde helpen, annuleerde hun Fantastic Four-stripserie midden in de serie zonder opgaaf van reden.

2 Racistische fanboys kwamen naar Michael B Jordan

Dit is niet de schuld van de filmmakers, maar het is het bewijs dat de franchise wat bagage heeft. Toen het nieuws bekend werd dat Michael B Jordan, een zwarte man, de menselijke fakkel zou spelen, gingen racistische fanboys snel naar het internet om de film nog verschrikkelijker recensies te geven. Het was een walgelijke vertoning van onverdraagzaamheid die de stripwereld tot op de dag van vandaag achtervolgt.

1 Een van de regisseurs stopt ermee

Er is nog steeds hoop dat de wereld ooit een goede Fantastic Four-film zal krijgen. Nu Disney Fox bezit, kunnen we de Fantastic Four voor het eerst officieel zien toetreden tot de MCU. Maar het lijkt erop dat dat ook een lange weg kan zijn. Spider-Man-regisseur Jon Watts was oorspronkelijk gehecht aan de film, maar stopte abrupt. Dat voorspelt niet veel goeds voor de toekomst van de film, en nogmaals, het draagt bij aan de berg bewijs dat de Fantastic Four een vervloekte franchise is. Bijgeloof of niet, het is verbazingwekkend dat er nog nooit een goed ontvangen Fantastic Four-film is geweest.

Aanbevolen: