Wrede bedoelingen': dit is wat er in Sebastian's dagboek stond

Wrede bedoelingen': dit is wat er in Sebastian's dagboek stond
Wrede bedoelingen': dit is wat er in Sebastian's dagboek stond
Anonim

'Cruel Intentions' was een van de meest epische films van de jaren '90, maar de impact ervan heeft veel langer geduurd dan de oorspronkelijke start had verwacht. Fans houden van de film, niet alleen omdat het een tijd herdenkt waarin Reese Witherspoon en Ryan Phillippe iets op het scherm en daarbuiten waren, maar ook vanwege de slinkse verhaallijn en de met sterren bezaaide cast.

Op de castlijst stonden ook Selma Blair, Sarah Michelle Gellar, Joshua Jackson, Sean Patrick Thomas en Tara Reid. Het was een echt jaren 90-sterrensmorgasbord. En het punt is dat fans er vandaag nog steeds door geobsedeerd zijn, en zelfs zo ver gaan dat ze de filmbeelden met een vergrootglas bekijken om precies te ontdekken wat er in Sebastian's dagboek staat.

Het schrijven is weliswaar slordig, maar fans hebben uren besteed aan het bekijken van de beelden van 'Cruel Intentions' om Sebastians schriftuur te ontcijferen. En wat ze hebben gevonden is niet bepaald verrassend, maar het werpt nog meer licht op de karakterboog van Ryan Phillippe.

Zoals de Cruel Intentions Ultimate Fandom uitlegt, bevat Sebastians dagboek de waarheid over de weddenschap met Kathryn. Het beschrijft ook zijn "veroveringen", evenals Kathryns habijt en wat ze verbergt in het kruisbeeld dat ze in een rozenkrans om haar pols draagt.

Het is duidelijk dat Sebastian's dagboekpagina's zoveel vuil over Kathryn onthullen dat ze haar reputatie verpesten, en Annette krijgt een schijn van afsluiting van de hele zaak. Maar wat staat er precies op de journaalpagina's? Sommige fans op Tumblr zeggen dat ze het door hebben.

Op de pagina over Kathryn schreef Sebastian blijkbaar dingen als "Iemand die haar alleen observeert en de schade heeft gezien die ze aan zoveel levens heeft toegebracht, zou haar hoogstwaarschijnlijk classificeren als slecht." Hij noemde Kathryn "briljant", omdat ze iedereen in haar leven voor de gek heeft gehouden, behalve Sebastian. Hij geeft ook toe dat de twee op elkaar lijken, maar dat hij, in tegenstelling tot Kathryn, een hart heeft.

Ryan Phillippe als Sebastian en Sarah Michelle Gellar als Kathryn in 'Cruel Intentions&39
Ryan Phillippe als Sebastian en Sarah Michelle Gellar als Kathryn in 'Cruel Intentions&39

Over het onderwerp Annette onthullen Sebastians originele dagboekaantekeningen dat hij zijn toekomstige liefde beschouwde als een "flagrant fotogeniek en even schaamteloos onderdrukt persoon". Verder noemt Sebastian Cecile "leeg", "dom", en noemt de manier waarop ze praat "smakeloos" en "kabbelend".

Sebastians dagboek onthult natuurlijk ook zijn ware gevoelens voor Annette, maar fans van de film zijn iets minder geïnteresseerd in dat aspect van het notitieboekje. De echte onthulling van Kathryn aan het einde van de film, dankzij Sebastians woorden, is immers het hoogtepunt.

Maar fans zeggen dat Sebastian's laatste opmerking ook een regel aan Annette bevat die luidt: "Ik ben een wrak zonder jou." Misschien speelt daarom het nummer 'Bittersweet Symphony' aan het einde van de film? Het was tenslotte een bitterzoet einde van wat eerlijk gezegd een wilde rit was, vooral voor een film uit de jaren 90.

Aanbevolen: