Hier is waarom Julianne Moore werd ontslagen uit een voor een Oscar genomineerde rol

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Julianne Moore werd ontslagen uit een voor een Oscar genomineerde rol
Hier is waarom Julianne Moore werd ontslagen uit een voor een Oscar genomineerde rol
Anonim

Julianne Moore zit al jaren in het spel en is geen onbekende in het spelen van projecten op het grote scherm. Ze heeft het allemaal gezien en gedaan tijdens haar carrière, maar zo nu en dan bevindt een artiest als zij zich in een bijzondere positie.

Soms gaan dingen niet altijd zoals gepland tijdens de productie. Acteurs worden op verschillende momenten vervangen of ontslagen, wat de rest van de cast en crew altijd opschudt.

Laten we eens kijken naar wat er gebeurde toen Julianne Moore werd ontslagen uit een voor een Oscar genomineerde rol.

Moore werd gecast in 'Can You Ever Forgive Me?'

Julianne Moore-film
Julianne Moore-film

Aanmelden om in een film te spelen en in productie te gaan, betekent meestal dat een acteur voor de lange termijn aan boord zal zijn en de dingen tot het einde zal doorstaan. Er zijn echter momenten waarop er op de set een opschudding plaatsvindt, die altijd de krantenkoppen ha alt. Dit was het geval toen de dingen veranderden voor Julianne Moore, die aanvankelijk werd gecast in Can You Ever Forgive Me?.

Voordat ze in het project werd gecast, had Julianne Moore al bewezen dat ze een immens talent was dat in elke rol kon gedijen. Moore had een lange geschiedenis van succesvolle films en optredens in televisieshows, dus het is logisch dat elke studio of filmmaker geïnteresseerd zou zijn om met de actrice samen te werken.

Naast haar succesvolle projecten had Moore ook meerdere Academy Award-nominaties ontvangen voordat ze in de film werd gecast. Ze nam uiteindelijk de prijs voor Beste Actrice mee naar huis voor haar optreden in Still Alice, wat de veer op de dop was van wat een briljante carrière is geweest.

Met Moore volledig aan boord, kun je me ooit vergeven? had veel hype achter de rug, maar de dingen zouden niet zo soepel verlopen als de dingen eenmaal in productie waren.

Ze werd ontslagen uit de film

Julianne Moore-film
Julianne Moore-film

Toen werd aangekondigd dat Julianne Moore uit het project was ontslagen, begonnen er meteen vragen te rijzen over waarom een getalenteerde en talentvolle actrice zoals zij al zo vroeg uit een project werd gezet. Terwijl hij met Andy Cohen sprak, zou Moore enig inzicht in de situatie geven.

Volgens Moore: "Ik heb die film niet verlaten, ik werd ontslagen. Nicole heeft me ontslagen. Dus ja, dat is de waarheid. Ik denk dat ze het niet leuk vond wat ik deed. Ik denk dat haar idee van waar het personage was, anders was dan waar mijn idee van waar het personage was, en dus ontsloeg ze me."

"We hebben net gerepeteerd en pre-productie gedaan en zo en haar idee van waar het personage was, was anders dan waar mijn idee van waar het personage was, dus ontsloeg ze me", voegde Moore eraan toe.

Moore gaf niet te veel details over wat er tijdens de productie gebeurde, maar dit weerhield iemand er niet van om mee te praten en de media te informeren over wat er gebeurde terwijl ze zich klaarmaakten om de film te maken.

Richard E. Grant gaf wat aanvullende details en zei: "Julianne Moore wilde een dik pak en een valse neus dragen om Lee Israel te spelen en Nicole Holofcener zei: 'Dat ga je niet doen.'"

En zomaar, Moore werd uit de film gehaald. Dit opende echter de deur voor een andere artiest om de rol te bemachtigen en lovende kritieken te krijgen voor hun uitvoering in het project.

Melissa McCarthy neemt het over en krijgt een Oscar-nominatie

Melissa McCarthy-film
Melissa McCarthy-film

Melissa McCarthy staat misschien vooral bekend om wat ze doet als komische artiest, maar ze is altijd een solide actrice geweest die weet wanneer en hoe ze het moet afzwakken of opkrikken. McCarthy werd uiteindelijk degene die Moore in de film verving, en dit was een briljante beslissing van het team.

Uitgebracht in 2018, Can You Ever Forgive Me? was geen groot commercieel succes, maar de film kreeg uitzonderlijk veel lovende kritieken. Momenteel heeft het een 98% op Rotten Tomatoes met de critici en een 81% met fans. Dit zou mensen een idee moeten geven van hoe goed deze film was en hoe goed McCarthy het deed in haar rol.

McCarthy zou haar tweede Academy Award-nominatie ontvangen voor haar rol in de film. Ze werd ook genomineerd voor een Screen Actors Guild Award en een Golden Globe, wat bewijst hoe uitzonderlijk ze was. Serieus, het zou wel eens de beste prestatie kunnen worden die ze ooit in een project geeft.

Julianne Moore leek haar rol in de zak te hebben, maar creatieve meningsverschillen openden de deur voor Melissa McCarthy om een Oscar-nominatie binnen te slepen.

Aanbevolen: