‘WandaVision’ Finale onthult dat de Scarlet Witch krachtiger is dan Dr. Strange

Inhoudsopgave:

‘WandaVision’ Finale onthult dat de Scarlet Witch krachtiger is dan Dr. Strange
‘WandaVision’ Finale onthult dat de Scarlet Witch krachtiger is dan Dr. Strange
Anonim

De glorieuze seizoensfinale van WandaVision bevatte niet de verschijning van Mephisto of nog lang en gelukkig voor Wanda en Vision's liefdesverhaal, maar het leverde een van de beste MCU-eindes op op ongelooflijke wijze.

Jarenlang discussiëren Marvel-fans over wie de machtigste Avenger is. Is het Thor in al zijn Asgardiaanse glorie met Mjolnir en Storm Breaker aan zijn zijde, is het Captain America met zijn nobele waarden en vibraniumschild, of is het Doctor Strange, ook bekend als de Sorcerer Supreme?

Er is geen ruimte voor discussie na de negende aflevering van WandaVision die vrijdag werd uitgezonden, waarin werd aangekondigd dat Wanda Maximoff "krachtiger is en zal blijven dan de Sorcerer Supreme".

Agatha Harkness onthult de waarheid achter Wanda's krachten

Er was geen mid-credit of end-credit-reeks waarin Dr. Stephen Strange de dag redde, maar de meester van de mystieke kunsten kwam tot een discussie tijdens de laatste confrontatie tussen Agatha en Wanda.

In het stadscentrum van Westview vertelt Agatha Wanda dat ze zich niet bewust is van het kwaad dat ze heeft losgelaten, en onthult dat ze "krachtiger is dan de Sorcerer Supreme", de eerste knipoog naar Doctor Strange die we het hele seizoen hebben gehad.

Agatha vermeldt ook dat het Wanda's lot is om "de wereld te vernietigen", en er is een heel hoofdstuk aan haar gewijd in de Darkhold (een duister, gevaarlijk heksenboek).

De strijd van de heksen eindigt met Wanda's magische transformatie in The Scarlet Witch (compleet met een glanzend nieuw kostuum), en Agatha zit voorlopig vast in Westview… of in ieder geval totdat Marvel besluit dat het tijd is voor haar om mee te doen een nieuwe film.

In een seriefinale die zowel opwindend als hartverscheurend was, stopt Wanda haar kinderen in bed terwijl haar Hex verdwijnt uit de schijnwereld van Westview. De finale liet ook een open verhaal achter voor de toekomst van Vision in de MCU.

De extra kredietscènes sluiten goed aan bij Captain Marvel 2 en legden de lat hoger voor het Doctor Strange-vervolg, nadat Wanda thee zet… en tegelijkertijd astraal projecteert.

Er wordt gezien dat ze kennis uit de Darkhold met hoge snelheid consumeert, op een manier die suggereert dat ze manieren vindt om haar familie terug te brengen.

Met Marvel's verklaring van Wanda als het machtigste wezen in de MCU, heeft WandaVision het doek laten vallen op een episch begin van fase 4.

Als er iets is dat we uit de negendelige miniserie kunnen halen, is het dat er grotere dingen wachten.

Aanbevolen: