Deze 10 Angelina Jolie-films verdienden meer dan $ 100 miljoen

Inhoudsopgave:

Deze 10 Angelina Jolie-films verdienden meer dan $ 100 miljoen
Deze 10 Angelina Jolie-films verdienden meer dan $ 100 miljoen
Anonim

Sinds Hollywood-ster Angelina Jolie beroemd werd in de jaren '90, is ze een vaste waarde in de filmindustrie. In de loop van haar carrière speelde de actrice in tal van beroemde en geliefde films - maar ook een paar die dat niet waren, werden niet erg goed ontvangen.

Vandaag bekijken we die live-actiefilms met Angelina Jolie in de hoofdrol die meer dan $ 100 miljoen verdienden aan de kassa. Van Lara Croft: Tomb Raider tot Eternals - blijf scrollen om te zien welke van haar films op plek nummer één staat!

10 'Beowulf' - Box Office: $ 196,4 miljoen

De lijst wordt afgetrapt door de fantasy-actiefilm Beowulf uit 2007. Daarin portretteert Angelina Jolie Grendel, en ze speelt naast Ray Winstone, Anthony Hopkins, John Malkovich, Robin Wright en Brendan Gleeson. De film is gebaseerd op het oude Engelse epische gedicht met dezelfde naam - en heeft momenteel een 6,2 beoordeling op IMDb. Beowulf verdiende uiteindelijk $ 196,4 miljoen aan de kassa.

9 'Gone In 60 Seconds' - Box Office: $ 237,2 miljoen

De volgende op de lijst is de 2000 actiefilm Gone in 60 Seconds waarin Angelina Jolie Sara "Sway" Wayland speelt. Naast Jolie zijn er in de film ook Nicolas Cage, Giovanni Ribisi, Delroy Lindo, Will Patton en Christopher Eccleston te zien. Gone in 60 Seconds is een remake van de gelijknamige film uit 1974 en heeft momenteel een beoordeling van 6,5 op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $237,2 miljoen aan de kassa.

8 'Lara Croft: Tomb Raider' - Box Office: $ 274,7 miljoen

Laten we verder gaan met de actie-avonturenfilm Lara Croft: Tomb Raider uit 2001. Daarin portretteert Angelina Jolie het titulaire personage, en ze schittert naast haar vader Jon Voight, evenals Iain Glen, Noah Taylor en Daniel Craig.

De film is gebaseerd op de Tomb Raider-videogameserie - en heeft momenteel een beoordeling van 5,8 op IMDb. Lara Croft: Tomb Raider verdiende uiteindelijk $274,7 miljoen aan de kassa.

7 'The Tourist' - Box Office: $ 278,3 miljoen

De romantische thrillerfilm The Tourist uit 2010, waarin Angelina Jolie Elise Clifton-Ward speelt, is de volgende. Naast Jolie zijn er in de film ook Johnny Depp, Paul Bettany, Timothy D alton, Steven Berkoff en Rufus Sewell. The Tourist is een remake van de Franse film Anthony Zimmer uit 2005 en heeft momenteel een 6,0 rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 278,3 miljoen aan de kassa.

6 'S alt' - Box Office: $ 293,5 miljoen

De volgende op de lijst is de actiethrillerfilm S alt uit 2010. Daarin speelt Angelina Jolie Evelyn S alt, en ze schittert naast Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor en Andre Braugher. De film volgt een vrouw die ervan wordt beschuldigd een Russische slaper-agent te zijn - en het heeft momenteel een 6.4 rating op IMDb. S alt verdiende uiteindelijk $ 293,5 miljoen aan de kassa.

5 'Gezocht' - Box Office: $342,5 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag is de actiethrillerfilm Wanted uit 2008 waarin Angelina Jolie Fox speelt. Naast Jolie zijn er in de film ook James McAvoy, Morgan Freeman, Terence Stamp, Thomas Kretschmann en Common te zien. Wanted is gebaseerd op de stripboekminiserie met dezelfde naam - en heeft momenteel een 6,7 rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 342,5 miljoen aan de kassa.

4 'Eternals' - Box Office: $402.1 miljoen

Laten we verder gaan met de superheldenfilm Eternals uit 2021. Daarin speelt Angelina Jolie Thena, en ze schittert naast Gemma Chan, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Kit Harington en Salma Hayek.

De film is gebaseerd op de Marvel Comics-race met dezelfde naam - en heeft momenteel een beoordeling van 6,5 op IMDb. Eternals verdiende uiteindelijk $ 402.1 miljoen aan de kassa.

3 'Mr. & Mrs. Smith' - Box Office: $ 487,3 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag is de romantische actiefilm Mr. & Mrs. Smith uit 2005. Daarin speelt Angelina Jolie Jane Smith, en ze schittert naast Brad Pitt, Vince Vaughn, Adam Brody en Kerry Washington. De film volgt een getrouwd stel dat ontdekt dat ze allebei huurmoordenaars zijn - en heeft momenteel een beoordeling van 6,5 op IMDb. Mr. & Mrs. Smith verdienden uiteindelijk $ 487,3 miljoen aan de kassa.

2 'Maleficent: Mistress Of Evil' - Box Office: $ 491,7 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de fantasyfilm Maleficent: Mistress Of Evil uit 2019. Daarin portretteert Angelina Jolie Maleficent, en ze speelt naast Elle Fanning, Chiwetel Ejiofor, Sam Riley, Ed Skrein en Michelle Pfeiffer. De film is een vervolg op Maleficent uit 2014 en heeft momenteel een beoordeling van 6,6 op IMDb. Maleficent: Mistress Of Evil verdiende uiteindelijk $ 491,7 miljoen aan de kassa.

1 'Maleficent' - Box Office: $ 758,5 miljoen

En tot slot, de lijst met plek nummer één is de 2014-fantasiefilm Maleficent. Hoewel Angelina Jolie zeker veel heeft gedaan sinds de release van de film, blijft het nog steeds haar grootste kassucces. De film vertelt het verhaal van de antagonist van Doornroosje en heeft momenteel een 7,0 rating op IMDb. Maleficent verdiende uiteindelijk maar liefst $ 758,5 miljoen aan de kassa.

Aanbevolen: