De rampzalige Jude Law-film die meer dan $ 150 miljoen verloor

Inhoudsopgave:

De rampzalige Jude Law-film die meer dan $ 150 miljoen verloor
De rampzalige Jude Law-film die meer dan $ 150 miljoen verloor
Anonim

Een kaskraker maken is voor geen enkele studio een gemakkelijke taak, maar het risico kan de beloning waard zijn als een project uiteindelijk een wereldwijd publiek vindt. Natuurlijk laten Marvel, DC en Star Wars het er gemakkelijk uitzien, maar de waarheid is dat veel dure films niet hetzelfde soort succes kunnen vinden als andere.

Jude Law is al jaren een filmster, maar zelfs hij is niet immuun voor een rol in een flauw project dat snel vergeten wordt. Het is gemakkelijk om door zijn oeuvre te bladeren en tal van succesvolle films te zien, en toch verloor een van zijn eerdere projecten een onwerkelijk bedrag.

Laten we eens kijken naar de Jude Law-film die $ 150 miljoen verloor!

King Arthur: Legend Of The Sword had een enorm budget

Het verhaal van koning Arthur is er een die in de loop der jaren vele namen en vele incarnaties heeft gehad, en de waarheid is dat er een wisselend succes was. Natuurlijk houden mensen van het Sword in the Stone-verhaal, maar moderne live-action-aanpassingen hebben bewezen een moeilijk te kraken koekje te zijn. Toch deed regisseur Guy Ritchie zijn best in 2017 met King Arthur: Legend of the Sword.

De film, met Charlie Hunnam en Jude Law in de hoofdrol, zag eruit alsof hij veel potentieel had om een serieuze munt binnen te halen aan de kassa, maar na verloop van tijd zou het enorme budget van deze film een prominente reden zijn waarom het een ton geld zou verliezen. Volgens Box Office Mojo had dit project een productiebudget van $ 175 miljoen, en dit houdt zelfs geen rekening met de marketing.

Nogmaals, franchises zoals de MCU en DC kunnen dit soort budget gemakkelijk gebruiken, maar dit komt door hun brede bereik en enorme ingebouwde publiek. Andere projecten gooien echter serieus met de dobbelstenen door zoveel geld te steken in een verhaal dat al een aantal jaren geen geweldige resultaten heeft opgeleverd.

De grote namen die bij dit project betrokken waren, hadden allemaal succes in film en televisie, maar zoals we eerder hebben gezien, is een met sterren bezaaide cast geen garantie om een project tot een succes te maken. De studio moet echter optimistisch zijn geweest dat King Arthur later een enorme winnaar zou zijn.

Het presteerde ondermaats aan de kassa

In mei 2017 slenterde koning Arthur de theaters binnen op zoek naar een enorme betaaldag, maar in plaats daarvan presteerde het ondermaats en viel het overal tegen.

Een reeks goede recensies kan nuttig zijn in een film die een kaskraker krijgt, maar helaas voor King Arthur waren critici niet al te blij met wat het op het grote scherm bracht. Volgens Rotten Tomatoes heeft de film momenteel een beoordeling van 30% van de critici. Om het nog erger te maken, zit het op 69% bij het publiek, wat betekent dat ze het ook niet leuk vonden.

De recensies en het gebrek aan mond-tot-mondreclame speelden zeker een rol in de slechte kassaprestaties die om de hoek op King Arthur wachtten, maar weinigen hadden kunnen voorspellen hoe erg het zou worden.

In totaal kon King Arthur slechts $ 148 miljoen binnenhalen aan de wereldwijde kassa, zonder zelfs zijn productiebudget te evenaren. Dit was een absolute ramp voor alle betrokkenen, aangezien zowat elk aspect van dit project de geschiedenis in zou gaan als een kolossale mislukking. Er is hard gewerkt om dit tot leven te brengen, maar desondanks crashte het en brandde het op de meest openbare manieren af.

Het is een van de grootste financiële verliezen ooit

Volgens Digital Spy is King Arthur: Legend of the Sword een van de grootste kassabommen in de geschiedenis, met een geschat verlies van ongeveer $ 150 miljoen. Dit is een duizelingwekkende hoeveelheid geld voor elk studioteam om te verliezen, en we kunnen ons de paniek die achter de schermen plaatsvond niet voorstellen.

De site meldt dat dit, gecorrigeerd voor inflatie, de op één na grootste flop in de geschiedenis van de kassa is. Niet precies waar regisseur Guy Ritchie op hoopte toen hij de talenten van Hunnam en Law voor zijn project veiligstelde.

Gelukkig heeft dit rampzalige project hun carrière niet vernietigd. Law en Hunnam hebben het prima voor zichzelf gedaan, en Ritchie stond aan het roer van Disney-live-action Aladdin, die meer dan $ 1 miljard wist op te halen aan de kassa. Dit is goed nieuws, want de meeste mensen zouden niet terugveren van een ramp van deze omvang.

King Arthur: Legend of the Sword is een vriendelijke herinnering dat grote studio's met schijnbaar onbeperkte budgetten niet altijd de landing met hun grootste foto's vasthouden.

Aanbevolen: