De Keanu Reeves-film die meer dan $ 100 miljoen verloor

Inhoudsopgave:

De Keanu Reeves-film die meer dan $ 100 miljoen verloor
De Keanu Reeves-film die meer dan $ 100 miljoen verloor
Anonim

Als een van de meest sympathieke en succesvolle sterren van zijn tijd, is Keanu Reeves iemand die een indrukwekkende en bewonderenswaardige carrière heeft opgebouwd in Hollywood. Reeves brak aanvankelijk uit in de jaren 80 in komedies, maar veranderde in de jaren 90 in een enorme actiester en werd zelfs het gezicht van een klassieke franchise.

Ondanks al het succes dat hij in zijn carrière heeft gehad, heeft Reeves een aantal fouten op zijn naam staan. In 2013 speelde hij zelfs in een kassabom die meer dan $ 100 miljoen verloor, waardoor het een van de grootste flops in de geschiedenis werd.

Laten we eens kijken welke Keanu Reeves-film een hoop geld heeft verloren.

Reeves werd gegoten in '47 Ronin'

Keanu Reeves 47 Ronin
Keanu Reeves 47 Ronin

Tijdens zijn tijd in de filmindustrie heeft Keanu Reeves zich kunnen ontwikkelen in verschillende genres, maar er gebeurt iets heel speciaals wanneer Reeves schittert in een actiefilm. Gezien zijn geschiedenis dacht de studio die 47 Ronin tot leven bracht, dat Reeves perfect zou passen om hun film naar succes te leiden.

De film zou een fictieve kijk op een waargebeurd verhaal worden, en de studio stortte bijna $ 200 miljoen in het project, wat betekende dat ze een enorm rendement verwachtten aan de kassa. Reeves had op dat moment een geschiedenis van kassucces, maar blockbusters met een groot budget vormen altijd een enorm risico voor de studio en hun investeerders.

Hoe geweldig het ook was dat Reeves veel succes had in zijn carrière voordat hij in 47 Ronin speelde, de waarheid is dat de paar jaar voorafgaand aan de release van de film een soort inzinking voor Reeves zagen. Hij speelde wel in films als Generation Um…, Henry's Crime en The Private Lives of Pippa Lee, maar geen van deze films was bijzonder succesvol aan de kassa.

Desalniettemin werd er een duizelingwekkende hoeveelheid geld in 47 Ronin gestoken en Keanu Reeves was de man die de taak had om grote dingen te laten gebeuren aan de kassa. Helaas zou deze film in vlammen opgaan en in een mum van tijd volledig vergeten zijn.

De film was een ramp

Keanu Reeves 47 Ronin
Keanu Reeves 47 Ronin

Released in 2013, 47 Ronin kwam niet in de buurt van het terugverdienen van de duizelingwekkende hoeveelheid geld die in het budget van de film en in marketing ging. Aan de kassa was 47 Ronin slechts in staat om $ 151 miljoen te verdienen, een aantal dat waarschijnlijk veel leidinggevenden hun baan heeft gekost.

De film zelf zag er wel interessant uit, maar uiteindelijk waren de recensies die hij ontving bij de release niet gunstig. Op Rotten Tomatoes heeft 47 Ronin een 16% met critici en slechts 48% met fans. Dit betekent dat maar weinig mensen van de film genoten, en het gebrek aan mond-tot-mondreclame had zeker een negatieve invloed op de bioscoopprestaties en de kans op succes van de film.

Er wordt geschat dat de film meer dan $ 100 miljoen verloor voor de studio, waardoor het een van de grootste kassabommen aller tijden is. Het had niet veel erger kunnen worden voor de studio en voor Reeves, die er ineens uitzag als een acteur die een blockbusterproject niet meer aankon. Het jaar daarop verscheen John Wick echter in de bioscoop en herstelde hij Reeves als een grote ster.

Ondanks de enorme flop die Ronin 47 werd, zijn er enkele interessante geruchten geweest over een toekomstig vervolg.

Er is een voorgesteld vervolg

Keanu Reeves 47 Ronin
Keanu Reeves 47 Ronin

Volgens Digital Spy zal er een vervolg op 47 Ronin worden gemaakt. In plaats van een grote kaskraker te zijn die op het grote scherm verschijnt, is de film ingesteld als een Netflix-release, die veel ogen zou kunnen krijgen en veel interesse zou kunnen wekken bij mensen die de eerste aflevering in de franchise bekijken.

Het is vrij zeldzaam dat een flop van deze omvang een vervolg krijgt, maar de mensen bij Netflix moeten hier iets zien dat ze echt leuk vinden. De huidige speculatie suggereert dat Keanu Reeves niet zal terugkeren voor het vervolg, en misschien is dat een goede zaak. Het zou de franchise een nieuwe start kunnen geven en Reeves kan afstand blijven nemen van een van de grootste flops in de filmgeschiedenis.

In de tussentijd zal Reeves een van de meest sympathieke jongens in Hollywood blijven, terwijl hij de John Wick-franchise naar succes blijft stuwen. Zoals we eerder vermeldden, begon die franchise slechts een jaar na 47 Ronin, en het personage John Wick is nu een van de meest populaire personages in de geschiedenis van actiefilms geworden.

Keanu Reeves heeft misschien zijn best gedaan, maar zelfs hij was niet genoeg om te voorkomen dat 47 Ronin een onpeilbaar bedrag verloor.

Aanbevolen: