Sylvester Stallone speelde bijna dit iconische Eddie Murphy-personage

Inhoudsopgave:

Sylvester Stallone speelde bijna dit iconische Eddie Murphy-personage
Sylvester Stallone speelde bijna dit iconische Eddie Murphy-personage
Anonim

De juiste persoon in de juiste rol krijgen is een van de lastigste onderdelen van het maken van een film, en het is niet ongewoon dat mensen rollen afwijzen of gewoon worden vervangen. Een studio riskeert miljoenen met elk project, en één verkeerde beweging kan een schadelijk effect hebben dat dingen snel kan laten zinken.

Tijdens de jaren 80 werd Beverly Hills Cop een enorme hit, en lang voordat het uitkwam, was Sylvester Stallone de man die werd getagd om in de film te schitteren. De beslissing van Stallone om enkele scriptwijzigingen aan te brengen kostte hem uiteindelijk het optreden.

Laten we terugkijken en zien wat hier is gebeurd.

Hij werd gecast als Axel Foley in Beverly Hills Cop

Axel Foley-film
Axel Foley-film

In de jaren 80 was Sylvester Stallone een megaster dankzij een reeks succesvolle actiefilms. Hij had het allemaal gezien en gedaan, maar wat nog belangrijker was, hij was een bankabele ster waarvan de studio's wisten dat hij een project tot een succes kon maken. Het zou dus niet zo verwonderlijk moeten zijn dat hij werd getagd om Axel Foley te spelen in Beverly Hills Cop.

Voordat hij in de rol werd gecast, was Stallone al te zien in actiefilms als Rocky en First Blood, wat betekent dat hij midden in zijn twee grootste franchises zat. Alleen al zijn naamwaarde was enorm, en het spreekt voor zich dat Beverly Hills Cop een enorme verandering in toon zou zijn geweest voor de actiester.

Stallone's agent, Ron Meyer, vertelde over de ster die de oproep kreeg om in de film te schitteren.

“Ik riep een groep bij elkaar in het huis van Sly met alle mensen die dicht bij hem stonden - zijn binnenste cirkel. Ik zei: 'Ik heb een aanbod voor Sly voor een film die hij volgens mij zou moeten doen. Ik denk dat het in alle opzichten een belangrijke film voor hem is om te doen. Ik wil niet dat iemand anders het doet, want het wordt een enorme hit." En ik zei: "Ik heb een kopie van het script voor ieder van jullie om te lezen, en ik ga jullie allemaal morgenochtend bellen, maar ik wil dat het antwoord ja is. Ik wil geen tweede gissen.” De volgende ochtend zei iedereen: "Ja", schreef hij in het boek van James A. Miller.

Stallone was aan boord, maar het zou niet zo soepel verlopen voor de mensen die bij het project betrokken waren.

Dingen zijn niet gelukt

Sylvester Stallone-film
Sylvester Stallone-film

Nadat hij naam had gemaakt in het actiegenre, verwachtten mensen een bepaald soort film van Sylvester Stallone. Niet alleen dat, maar dankzij het schrijven van Rocky had Stallone zichzelf ook als schrijver bewezen. Dit leidde ertoe dat hij een aantal serieuze aanpassingen maakte aan het script dat hem voor Beverly Hills Cop werd gepresenteerd.

“Ron [Meyer] vertelde me: 'Verander het niet', maar ik nam het script en herschreef het als een soort compromis, waarbij de man actiegericht was, maar hij had ook een wrang gevoel van humor, "zei Stallone.

Producer Don Simpson sprak over de veranderingen die Stallone aan het script heeft aangebracht en zei: De herschrijving van Sly had hart, passie en pathos. Het was geweldig. Het had meer scherpte en meer van het motief van bloedwraak.”

Ja, deze film zou heel anders zijn met deze herschrijvingen, en de studio hield er niet van om dingen in die richting te gaan. Hierdoor gingen Stallone en de studio uit elkaar, wat de deur opende voor iemand anders om in te stappen en de film tot een gigantisch succes te maken.

Eddie Murphy krijgt de rol

Axel Foley BHC
Axel Foley BHC

Vóór Beverly Hills Cop was Eddie Murphy een topstand-upcomedian die al succes had in films met films als 48 Hours. Deze film bracht de zaken echter naar een heel ander niveau en maakte hem tot een kolossale ster.

Dan Petrie Jr., de scenarioschrijver van de film, zei: "Hij deed een aantal geweldige geïmproviseerde dingen. Hij zou een regel nemen en het uitbreiden, het speciaal maken. Hij zou het in de komische persona stoppen die hij voor het moment heeft uitgevonden."

Dankzij zijn eigen draai aan de dingen, hielp Eddie Murphy Beverly Hills Cop naar enorm succes. De film was in staat om meer dan $ 300 miljoen te genereren aan de kassa, terwijl het een kickstart gaf aan wat in de jaren 80 en 90 een enorm succesvolle franchise werd. Bovendien toonde het ook aan dat Murphy een box office-ster zou kunnen zijn met grootheden in de industrie.

Hoewel Sylvester Stallone een enorme kans miste om te schitteren in een trefzekere hit, zou hij door de jaren heen nog steeds een toon van succes vinden en uiteindelijk zijn plaats als een van de grootste en beste actiesterren in filmgeschiedenis.

Aanbevolen: