Harrison Ford speelde bijna deze iconische superheld

Inhoudsopgave:

Harrison Ford speelde bijna deze iconische superheld
Harrison Ford speelde bijna deze iconische superheld
Anonim

Als het gaat om de grootste namen aller tijden in acteren, wedijveren maar weinig artiesten met wat Harrison Ford op het grote scherm heeft kunnen bereiken. Van Star Wars tot Blade Runner tot American Graffiti, Ford heeft al eeuwen een carrière opgebouwd en heeft niets meer te bereiken in Hollywood.

Tijdens de jaren 80 was er schijnbaar niets dat Ford ervan weerhield om als gevestigde ster aan de kassa te verpletteren. Op een gegeven moment brandde de actiester zo fel dat hij in de stelling verkeerde om een van de meest iconische fictieve personages in de geschiedenis te spelen.

Laten we eens kijken welk iconisch personage Harrison Ford zou spelen.

Ford maakte het groot met Han Solo

Harrison Ford Han Solo
Harrison Ford Han Solo

Als we terugkijken op de carrière die Harrison Ford voor zichzelf in de filmindustrie heeft opgebouwd, v alt één ding op dat de acteur verschillende iconische personages op het grote scherm heeft gespeeld. De meeste acteurs hebben het geluk om zelfs maar een auditie te krijgen voor een enkel klassiek personage, maar Ford onderscheidt zich door er meer dan één te spelen in enorme franchises. Het eerste iconische personage dat hij landde was niemand minder dan Han Solo.

A New Hope debuteerde in 1977 en bleek een nieuwe grens te zijn voor de filmindustrie. Star Wars kwam effectief binnen en nam het in een mum van tijd over, en die eerste film begon een van de grootste en meest geliefde franchises die er bestaan. De Han Solo van Ford speelde natuurlijk een belangrijke rol in het feit dat de franchise een klassieker werd. Hij had wat acteerervaring voordat hij Solo speelde, maar het spelen van de nerf-herder maakte hem tot een ster.

Na het succes van A New Hope aan het eind van de jaren 70, zou Ford het personage nog twee keer in de originele trilogie opnemen. Hij was briljant in zowel The Empire Strikes Back als Return of the Jedi, en nadat de trilogie was afgelopen, zou het tientallen jaren duren voordat Ford het personage opnieuw zou spelen. Hij zou het personage echter twee keer spelen in de moderne trilogie van films, waarmee hij uiteindelijk zijn tijd in de franchise beëindigt.

Terwijl Ford aan de top van zijn spel stond met Han Solo, was hij in staat om nog een iconische rol te spelen en een nieuwe franchise naar succes te stuwen.

Indiana Jones spelen bracht hem naar een ander niveau

Harrison Ford Indiana Jones
Harrison Ford Indiana Jones

In 1981, slechts een jaar nadat The Empire Strikes Back in de bioscoop verscheen met de grootste wending in de filmgeschiedenis, begon Harrison Ford zijn tijd met het spelen van Indiana Jones in Raiders of the Lost Ark. Er was natuurlijk geen garantie dat de film een succes zou worden, maar toen hij eenmaal in de bioscoop verscheen, verdiende hij miljoenen en eindigde hij met het starten van een nieuwe franchise voor Ford om in te gedijen.

Het ging goed met Ford, die de rol van Indiana Jones hernam in The Temple of Doom uit 1984. Deze film kwam slechts een jaar na de première van Return of the Jedi uit, wat betekent dat hij zijn tijd bij Star Wars beëindigde terwijl hij dingen aan het koken was als ieders favoriete archeoloog. Het daaropvolgende succes van The Temple of Doom maakte uiteindelijk plaats voor The Last Crusade uit 1989.

Net als zijn tijd als Han Solo, zou het jaren duren voordat Ford in het zadel stapte als Indiana Jones, hoewel hij uiteindelijk de rol opnieuw vertolkte in Kingdom of the Crystal Skull uit 2008. Ford is aangemeld om nog een film te maken als het personage, waarvan we denken dat dit zijn laatste zal zijn.

Hoe geweldig dit alles ook was voor Ford, het was tijdens zijn decennium waarin hij Han en Indy balanceerde dat hij in aanmerking kwam voor een ander iconisch personage.

Ford werd geacht Batman te spelen

Michael Keaton Batman
Michael Keaton Batman

In 1989 veranderde Tim Burton het stripboekfilmspel voor altijd met Batman, en er waren tal van sterren die werden beschouwd als de Caped Crusader in de film. Ziedaar, Harrison Ford, die al Han Solo en Indiana Jones had gespeeld, was in overweging.

Uiteindelijk zou Tim Burton, na veel optredens te hebben overwogen, de dobbelstenen op Michael Keaton gooien en een grote uitbetaling aan de kassa winnen. Batman was een enorm succes dat een hele franchise van films begon. Dit betekent dat als Ford de rol had gekregen, hij alleen al in de jaren 80 in drie grote franchises zou hebben gespeeld. Een hele opgave, maar hij had het zeker kunnen afhandelen.

Het bemachtigen van de rol van Batman had een groot succes kunnen zijn voor Harrison Ford, maar met de Star Wars- en Indiana Jones-franchises al op zijn naam staan, zijn we er vrij zeker van dat hij niet al te boos is dat Michael Keaton hem heeft veiliggesteld de rol.

Aanbevolen: