De waarheid over het einde van Dwayne Johnson's 'Hobbs And Shaw

Inhoudsopgave:

De waarheid over het einde van Dwayne Johnson's 'Hobbs And Shaw
De waarheid over het einde van Dwayne Johnson's 'Hobbs And Shaw
Anonim

Het einde van Hobbs & Shaw was vooral belangrijk voor Dwayne "The Rock" Johnson Op het eerste gezicht is het einde van de Fast & Furious spin-off niets meer dan een vermakelijke en ietwat absurde actie-uitbarsting… En dat is het zeker. Het bevat immers een scène waarin de absurd rijke acteur een Blackhawk-helikopter aan de achterkant van een takelwagen bindt. Maar volgens een artikel van The Ringer was er eigenlijk veel meer aan het einde van de film uit 2019, inclusief het culturele belang ervan voor Dwayne Johnson. Laten we eens kijken…

Hobbs en Shaw Dwayne Johnson Samoa Jason
Hobbs en Shaw Dwayne Johnson Samoa Jason

Waarom ze de climax maakten Alles over het huis van Hobbs

Je kunt niet echt zeggen dat de spin-off van Dwayne Johnson en Jason Statham Fast & Furious een geweldige film is. Het is wel een ronduit vermakelijke film. Vooral omdat de twee personages die Dwayne en Jason zo'n geweldige chemie hebben. Gelukkig voor hen lijkt het erop dat Dwayne en Jason veel beter met elkaar overweg kunnen dan Dwayne en Vin Diesel. Schrijver Chris Morgan wist dat hij wat vermakelijk zou hebben toen hij het scenario bedacht. Veel van de creatieve keuzes in de film zijn echter anders gemaakt dan zijn vorige zes scenario's.

Dit geldt met name voor het einde van de film. Terwijl het grootste deel van de film zich afspeelt in Londen, waar Hobbs & Shaw de superverbeterde schurk van Idris Elba ontwijken, had Chris een heel andere setting nodig voor zijn derde act.

"Ik had het er met Dwayne over," zei Chris Morgan tegen The Ringer. "De manier om het probleem van de film op te lossen zal tweeledig moeten zijn: ten eerste, je zult moeten samenwerken met [Shaw], toch? En dan twee, je zult naar huis moeten gaan."

En met 'thuis' bedoelde Chris Samoa… De kleine eilandnatie in de Stille Oceaan is niet alleen de thuisbasis van Hobbs' karakter, maar ook van Dwayne "The Rock" Johnson.

Chris creëerde een strijd- en achtervolgingsboog voor Hobbs bij zijn terugkeer naar Samoa, evenals een scène waarin hij de kloof tussen hem en zijn gemeenschap moet overbruggen. Dit was zo belangrijk voor Dwayne omdat hij zijn thuisland op het grote scherm wilde laten zien en hij was de persoon die voornamelijk verantwoordelijk was voor het creëren van de afstamming van zijn personage.

"Het was een echte kans om een van mijn eigen authentieke culturen aan de wereld te laten zien", legde Dwayne Johnson uit. "Er waren veel creatieve doorbraken die we wilden zeker weten dat we het goed aan elkaar knopen, en het vervolgens op een manier filmden die dynamisch, stilistisch en cool aanvoelde.

Dit betekende natuurlijk dat Chris manieren moest vinden om actiescènes te creëren binnen de grenzen van Samoa om het überhaupt geloofwaardig te laten zijn voor de grote confrontatie tussen Hobbs en zijn verwanten en de bewapende soldaten van Idris Elba.

"We benaderden het min of meer als: 'Oké, wat voor soort geïmproviseerde spullen zouden ze op het eiland hebben?' We legden uit dat er suikerriet is en dat ze het uit hun auto's produceren, dus ethanol werd er een groot deel van", zei David Leitch, de directeur. "Shaw weet wat hij met vuur moet doen, hij is best goed met explosieven. … Er zit een regel in die 'het eiland zal bieden', en we wilden dat verhaal echt vertellen - ze gebruiken het weer, ze gebruiken de geografie, ze gebruiken de middelen die ze bij de hand hebben om deze jongens te verslaan, analoog versus tech."

Hobbs en Shaw Dwayne Johnson Samoa
Hobbs en Shaw Dwayne Johnson Samoa

Films op Samoa en Dwayne's moeder aan het huilen maken

Om de reeks echt authentiek te maken en het erfgoed van Johnson te respecteren, moesten ze natuurlijk filmen op het eiland Samoa. En dit betekende dat ze een authentiek Polynesische cast van acteurs moesten inhuren om de gemeenschap van Hobbs te portretteren. Stuntmannen/vrouwen en culturele adviseurs waren moeilijk te vinden, maar met de hulp van Cliff Curtis konden ze het voor elkaar krijgen.

"De Polynesische stuntmannen waren gewoon ongelooflijk", zei Greg Rementer, directeur van de tweede eenheid en gevechtscoördinator. "Sommigen van hen verloren gewicht, ze bleven erbij, en uiteindelijk vochten ze op blote voeten en in Polynesische rokken, en ze worden op de grond gegooid en houden vast aan choreografie die jaren duurt voordat veel stuntmensen het bereiken … We hadden geen airconditioners en we lieten ze rep na rep doen. Deze jongens zijn grote Polynesische jongens. Ze hebben heel hard gewerkt."

"Wat het voor mij zo bevredigend maakte, was dat dit de allereerste keer in de geschiedenis van Hollywood is van een film van deze omvang en capaciteit dat de Samoaanse cultuur ooit is vertoond. Ik kon mijn eigen neef in Rome inhuren Regeert, Joe Anoa'i. Dat was op zich al een heel ander niveau van trots, 'legde Dwayne uit. "Er was een gevoel op de set dat we plotseling in de baanbrekende business zaten - niet alleen de Samoanen en de Polynesiërs, maar David Leitch, de producers, Idris [Elba], toen hij naar de set kwam, wist iedereen dat we iets doen wat nog niet eerder was gedaan. Voor deze mannen en vrouwen van Polynesische afkomst waren ze zich volledig bewust van deze kans en volledig bewust van het licht dat op de cultuur zou schijnen."

Onder de 'lichten' die op de cultuur scheen, was een scène waar Hobbs en zijn gemeenschap de Siva Tau doen, hun voorouderlijke oorlogsdans.

"Onze Siva Tau is samengesteld door onze Samoaanse consultants en gezegend door onze ouderen," zei Dwayne. "Er was een echte energie op de set, en dat kon je voelen op de heilige grond, maar vooral toen we de Siva Tau deden en het tijd was om ten strijde te trekken."

Om het moment in de geschiedenis nog specialer te maken voor Dwayne, bracht de ervaren acteur en producer uiteindelijk zijn moeder naar de set. Ze bekeek veel van de scènes van de zijkant en was er trots op haar zoon hun moedertaal te horen spreken in een Hollywood-kaskraker.

"In het midden ervan kijk ik naar mijn moeder en ze huilt," zei Dwayne. "Ze huilt zo hard. Ik keek naar mijn moeder, al mijn broers keken naar haar en ze kon er niets aan doen."

Hoe kon ze niet huilen met zo'n persoonlijk en cultureel belangrijk moment?

Aanbevolen: