De waarheid over het einde van 'BoJack Horseman

Inhoudsopgave:

De waarheid over het einde van 'BoJack Horseman
De waarheid over het einde van 'BoJack Horseman
Anonim

Hoe beëindig je een geliefde serie?

Nou, niet gemakkelijk…

Als we iets hebben geleerd van het verguisde einde van Game of Thrones en een groot aantal andere shows, zoals de controversiële finale van de Lost-serie, hebben showrunners een buitengewoon uitdagende tijd om hun verhalen af te ronden. Dat is natuurlijk goed gedaan. En misschien is BoJack Horseman van Raphael Bob-Waksberg een van de shows. Fans van de Netflix-serie lijken de finale van 2020 immers leuk te vinden. Hier is de waarheid over waarom de serie eindigde zoals hij eindigde.

Het zou altijd een beetje deprimerend zijn… of op zijn minst melancholie

De gebeurtenissen in de voorlaatste aflevering van de serie, "The View From Halfway Down", herinnerden het publiek eraan dat de serie waarschijnlijk niet goed zou aflopen. De serie onderzocht tenslotte de uitdagingen van het bestaan en de complicaties die gepaard gaan met depressie. Voor een waanzinnig grappige geanimeerde show kan het ronduit stemmingsdodend zijn. En dat was een deel van het punt van het verhaal van Raphael Bob-Waksberg en zijn metafoor voor het leven. Maar hoewel BoJack en veel van de andere personages in de show echte emotionele dieptepunten ervoeren, was er altijd een gevoel van hoop dat hen opvrolijkte en hen op de been hield. Dus het vermoorden van BoJack aan het einde van de voorlaatste aflevering, wat leek te zijn wat er gebeurde, zou niet het eindresultaat zijn.

Als je het je herinnert, is BoJack gered van de verdrinkingsdood nadat hij flauwviel in het zwembad van zijn voormalige huis. Hoewel, hij wordt kort daarna gearresteerd en gevangen gezet voor het inbreken in het leven dat hij ooit had. De laatste aflevering, "Nice While It Lasted", verkende het thema van de show "life's a b and then you die", maar eindigde met de regel: "Or Maybe life's a b and then you keep on living", het signaleren van dat sprankje hoop dat altijd aanwezig is geweest in de serie.

"Het oorspronkelijke idee was dat hij aan het einde van ["The View From Halfway Down"] wakker zou worden", zei de maker van de serie, Raphael Bob-Waksberg, in een interview met Vulture. "Hoe meer we erin kwamen, hoe meer ik echt het gevoel had dat dat de integriteit van de aflevering een beetje verbrak. Het is minder een kwestie van 'Is het een te somber einde?' en meer 'Zal ons publiek het gevoel hebben dat het een uitvlucht is als hij wakker wordt aan het begin van de volgende aflevering?'"

Het licht en de duisternis in evenwicht brengen

Maar gezien hoe donker de voorlaatste aflevering van de serie was, moest er een evenwicht worden bewaard. Het donker moest gevolgd worden door het licht.

"We werkten tegelijkertijd aan deze laatste twee afleveringen", zegt Mike Hollingsworth, de regisseur van de serie. "Ze waren met elkaar verbonden, het donker en het licht. De laatste aflevering is zeker melancholisch, maar het is licht vergeleken met deze duisternis. Afleveringen 15 en 16 zijn in zekere zin een kleine microkosmos van de hele serie. Dat is iets heel duisters en heel optimistischs, allemaal met elkaar verweven."

Toen hadden de makers het gevoel dat het publiek misschien dacht dat ze 'hun taart aten en die ook aten'. Ze vermoordden tenslotte hun hoofdpersonage in de ene aflevering en gaven hem nog een kans in de volgende.

De manier waarop Raphael dacht dat ze hiermee weg konden komen, is als de kijkers de afleveringen achter elkaar bekijken. Gezien het feit dat elk seizoen van de show in zijn geheel op Netflix werd uitgebracht, was dit meer dan waarschijnlijk. Wie stopt met kijken na de voorlaatste aflevering als er nog maar een half uur te consumeren is? Niet veel. En dit werkte voor hen.

"Het is niet alsof er een hele week is waarin je denkt: 'Nou, BoJack is dood', en dan ben je donderdagavond om 8 uur terug en zet je de tv aan en denk je, 'Wat, hij is niet dood?'", zei Raphael. "Dat is een echte Nick Fury a-s."

Dus, wat vond de ster van de serie van wat er met zijn personage gebeurde?

"[Raphael en ik] hadden een gesprek over wat het meest BoJack-einde zou zijn", legde Will Arnett, die de stem van BoJack uitte, uit aan Vulture. "Ik dacht dat de manier waarop Raphael eindigde het het meest BoJack-einde was. Er is altijd de neiging om het grootste, meest salacious, over-the-top einde te maken vanwege het idee om met een knal uit te gaan. Wat ik leuk vind, is dat Raphael dacht een einde dat deze gecompliceerde mensen echt bevredigde op een manier die misschien niet precies is wat mensen verwachten. Er zullen onbeantwoorde vragen zijn en dat is oké. Het is zoals elke les. Wat heb je aan het einde ervan echt geleerd? Hmm. Ik weet ik niet. Ik denk dat ik nog meer vragen heb."

Aanbevolen: