‘Avatar 2’: dit is wat we tot nu toe weten

Inhoudsopgave:

‘Avatar 2’: dit is wat we tot nu toe weten
‘Avatar 2’: dit is wat we tot nu toe weten
Anonim

Avatar 2 - of 'James Cameron's Avatar 2' - het lijkt alsof het een eeuwigheid is geweest, of in ieder geval sinds de release van de originele Avatar in 2009. In het langverwachte vervolg zal Sam Worthington terugkeren naar de rol van Jake Sully met Zoe Saldana die haar Neytiri opnieuw speelt.

Met een publiek over de hele wereld dat honger had van nieuwe films om bioscopen te verlichten, werd de originele Avatar in maart 2021 opnieuw uitgebracht in China. Binnen drie dagen had hij nog eens $ 21,1 miljoen verdiend aan de kassa, waarmee hij terugkwam over Avengers: Eindspel. De kaartverkoop blijft sterk.

Het was altijd de visie van Cameron om een franchise voor meerdere films en een doorlopende verhaallijn te creëren. Nu studiofusies, wereldwijde pandemieën en andere complicaties eindelijk uit de weg zijn, is de releasedatum vastgesteld op 16 december 2022 - en nog twee films in de serie.

Een ingewikkeld verhaal en studiofusie resulteren in vertragingen

Het eerste nieuws van een vervolg vermeldde de releasedatum op 2013. Met de aankondiging dat er meerdere vervolgen in de maak zouden zijn, werd die datum verschoven naar 2016 en vervolgens naar 2018. Onder Fox Studios werden de films ingesteld op worden uitgebracht vanaf december 2020. Toen werd Fox echter in 2019 gekocht door Disney. De data werden weer naar achteren geschoven. Toen vond de pandemie plaats.

Een van de problemen die heeft bijgedragen aan de lange vertraging van het vervolg, is de complexiteit van het plot. In de sequels wil Cameron (letterlijk) een diepe duik nemen in de buitenaardse werelden en hun bewoners. Uitgebreid wereld bouwen kost tijd.

De vertraging was deels te wijten aan het feit dat de technologie om Avatar 2 te filmen, waarvan een groot deel onder water plaatsvindt, nog niet bestond. Motion capture-scènes waren nog nooit eerder gefilmd onder die omstandigheden.

In interviews heeft Cameron gezegd dat alle drie de sequels tegelijkertijd worden geschreven, zodat de productie- en creatieve teams op één lijn zitten.

De productie in Nieuw-Zeeland werd in mei 2020 hervat zodra de COVID-gevallen in dat land daalden.

Volgens Cameron is het filmen op Avatar 2 voltooid en is Avatar 3 ook bijna klaar. Met zo'n zware scifi-film met visuele effecten is er echter veel tijd nodig voor de postproductie.

Het verhaal richt zich op de volgende generatie

Naar verluidt hebben de sequels de titels Avatar: The Way of Water, Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider en Avatar: The Quest for Eywa – hoewel ze kan op elk moment worden gewijzigd. Cameron heeft gezegd dat elke film een op zichzelf staand plot zal hebben.

Jake en Neytiri's liefdesverhaal gaat verder in Avatar 2, dat meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film (set in 2154) plaatsvindt. Ze leven op Pandora en hebben kinderen die centraal zullen staan in de nieuwe films, inclusief hun strijd met mensen.

Avatar 2
Avatar 2

Avatar 2 introduceert ook de Metkayina, op de oceaan gebaseerde aliens. Blijkbaar zijn ze echter niet de enige nieuwe soorten die het publiek zal ontmoeten. Cameron heeft gezegd dat de sequels "hele nieuwe werelden, habitats en culturen" zullen omvatten.

The Cast

Samen met Worthington en Saldana keert ook Stephen Lang terug, ook al stierf zijn kolonel Miles Quaritch in de eerste film. Hij wordt de Big Bad in alle vier de geplande sequels. Cameron plaagde zijn terugkeer in een interview. “Stephen was zo memorabel in de eerste film, we zijn bevoorrecht om hem terug te hebben. Ik ga niet precies zeggen HOE we hem terugbrengen, maar het is tenslotte een sciencefictionverhaal."

CCH Pounder keert terug als Mo'at, Neytiri's moeder, met Matt Gerald als korporaal Lyle Wainfleet. Nieuwkomers zijn Oona Chaplin (Game of Thrones) als een personage genaamd Varang, en Cliff Curtis (Fear the Walking Dead) als Tonovari, hoofd van de Metkayina. Edie Falco, vooral bekend in The Sopranos, speelt General Ardmore, een nieuw personage. Michelle Yeoh voegt zich bij de cast als Dr. Karina Mogue, een wetenschapper, met Vin Diesel ook op de castlijst. Jemaine Clement speelt Dr Ian Garvin, een mariene bioloog.

Kate Winslet speelt Ronal, een van de oceaanbewoners Metkayina, en ze vertelde een interviewer dat haar man haar hielp met het trainen van vrijduiken. Ze beschreef de ervaring: “God, het is gewoon geweldig. Je geest dwa alt volledig af. Je kunt nergens aan denken, je kunt geen lijstjes maken in je hoofd, je kijkt alleen maar naar de bubbels onder je? Mijn eerste woorden toen ik weer boven water kwam, waren: 'Ben ik dood?' Ja, ik dacht dat ik dood was.”

Kate Winslet - Avatar via Twitter
Kate Winslet - Avatar via Twitter

Ook onder de Metkayina zullen Filip Geljo zijn als Aonung, zoon van de Metkayina-clanleider, en Bailey Bass als Tsireya.

Sigourney Weaver's Dr. Grace Augustine stierf ook in het origineel. Weaver komt terug, maar haar personage niet, waardoor de ervaren actrice een nieuwe rol moet gaan spelen. Weaver wordt geciteerd in Digital Spy. "Na het lezen van alle vier [de Avatar-scripts], denk ik dat ze absoluut buitengewoon zijn en het wachten waard."

De nieuwe generatie wordt gespeeld door Jamie Flatters als Jake en Neytiri's oudste zoon Neteyam. Groot-Brittannië D alton speelt middelste kind Lo'ak. Dochter en jongste in de familie Tuktirey wordt gespeeld door Trinity Bliss..

Avatar 2 zal op 16 december 2022 in de bioscoop verschijnen. Deel 3 staat gepland voor release op 20 december 2024, deel 4 voor 18 december 2026 en deel vijf voor 22 december 2028.

Aanbevolen: