Waarom de vrouw van Dan Aykroyd bijna trouwde met een rocklegende in plaats van hem

Inhoudsopgave:

Waarom de vrouw van Dan Aykroyd bijna trouwde met een rocklegende in plaats van hem
Waarom de vrouw van Dan Aykroyd bijna trouwde met een rocklegende in plaats van hem
Anonim

Tijdens de beginjaren van Saturday Night Live begon de trend dat de show grote filmsterren voortbracht vrijwel onmiddellijk. Natuurlijk was Dan Akroyd daar een voorbeeld van, want nadat hij in SNL had gespeeld, ging hij in de jaren '80 een zeer lange lijst van geliefde films headlinen. Naast een filmster was Akroyd ook degene die het concept voor Ghostbusters en verschillende andere films bedacht.

Hoe grappig Dan Akroyd ook is, hij zou nooit een filmster zijn geworden als er niet iets aan hem was waar kijkers naar opkeken. Hoogstwaarschijnlijk vanwege het unieke charisma van Akroyd, zijn spectaculaire gevoel voor humor en het feit dat hij zichzelf met veel zelfvertrouwen draagt, is hij uiteindelijk getrouwd met de beeldschone Donna Dixon.

Het blijkt echter dat Akroyd bijna niet de kans kreeg om met Dixon door het gangpad te lopen, omdat ze dicht bij een rock-'n-roll-legende kwam.

Wie is de vrouw van Dan Akroyd, Donna Dixon?

Als mensen praten over de sitcom Bosom Buddies uit de vroege jaren 80, is dat bijna altijd in de context van het feit dat Tom Hanks in de show speelde voordat hij een enorme filmster werd. Hoewel dat volkomen logisch is, is Hanks natuurlijk verre van de enige acteur die in de show speelde.

Een van de andere mensen die in Bosom Buddies schitterde als Sonny, is Donna Dixon, de vrouw van Dan Akroyd, die vooral bekend is vanwege haar rol in de show.

Toen Bosom Buddies na twee seizoenen stopte, ging Donna Dixon verder met andere rollen. Dixon dook op in shows als The Love Boat, Who's the Boss?, Moonlighting, The Nanny en een aflevering van The Twilight Zone die in 2020 werd uitgezonden. Dixon kreeg ook rollen in films als Spies Like Us, Exit to Eden, Wayne's World, en Nixon onder anderen.

Net nadat Bosom Buddies eindigde, speelde Donna Dixon in een andere film en het landen van die rol veranderde het leven van de acteur voor altijd. In 1983 werd een bijna vergeten film genaamd Doctor Detroit uitgebracht met Dan Akroyd, Fran Drescher en Donna Dixon in de hoofdrollen.

Na een ontmoeting met Akroyd op de set van Doctor Detroit, hoewel ze geen scènes in de film delen, werd Dixon gegrepen door de acteur.

Nadat ze samen aan dokter Detroit hadden gewerkt, liepen Dan Akroyd en Donna Dixon samen door het gangpad. Toen Akroyd en Dixon eenmaal getrouwd waren, kreeg het paar samen drie dochters, waarvan er één zangeres werd onder de artiestennaam Vera Sola.

Op het moment van schrijven zijn Akroyd en Dixon 39 jaar getrouwd. Helaas, na bijna vier decennia samen te zijn geweest, kondigden Akroyd en Dixon in 2022 aan dat ze uit elkaar gingen, hoewel ze ook zeiden dat ze van plan waren wettelijk getrouwd te blijven.

Met welke rockster trouwde de vrouw van Dan Akroyd bijna?

Voordat Dan Akroyd en Donna Dixon in 1983 door het gangpad liepen, begon het paar ongeveer een jaar eerder te daten. Niet lang nadat Akroyd en Dixon begonnen te daten, ging hij op één knie zitten en vroeg de beeldschone acteur ten huwelijk.

Hoewel het veilig lijkt om aan te nemen dat Dixon dolblij was om de verloofde van Akroyd te worden, blijkt dat ze niet lang daarvoor vrijwel verloofd was met een andere man.

In 1981 raakte Donna Dixon betrokken bij een van de grootste rocksterren ter wereld op dat moment, Paul Stanley.

In tegenstelling tot zijn KISS-bandmaat Gene Simmons, die er altijd van hield om op te scheppen over zijn heldendaden met vrouwen en zich pas laat in zijn leven aan iemand toewijdde, was Stanley schijnbaar een eenvrouwsman. Stanley gaf Dixon tenslotte een diamanten ring en hoewel hij aarzelde om het een verlovingsring te noemen, wist hij dat hij haar niet kwijt wilde.

Helaas voor Paul Stanley eindigde Donna Dixon met hem nadat ze had verteld dat ze alleen moest zijn om erachter te komen wie ze was. Volgens Stanley stak hij, na een tijdje gescheiden te zijn geweest, contact met Dixon om weer bij elkaar te komen.

Hoewel Stanley en Dixon nooit meer bij elkaar kwamen, was Stanley geschokt toen hij kort daarna een krantenartikel zag waarin werd onthuld dat Dixon was getrouwd met Dan Akroyd. Nadat zijn relatie met Dixon eindigde, schreef Stanley het nummer "A Million to One" over hun splitsing.

Net als Donna Dixon kwam Dan Akroyd dicht bij een huwelijk met een andere persoon. Na een ontmoeting met Carrie Fisher op de set van The Blues Brothers, werden de twee acteurs een koppel. Toen Akroyd duidelijk verliefd op haar was, stelde ze de vraag aan Fisher en het paar verloofde zich.

Niet al te lang daarna kwam er een einde aan de tijd van Fisher en Akroyd samen toen ze weer samenkwam met haar toenmalige ex, Paul Simon.

Aanbevolen: