Hoe 'Crazy Rich Asians' Star Constance Wu haar $ 6 miljoen nettowaarde vergaarde

Inhoudsopgave:

Hoe 'Crazy Rich Asians' Star Constance Wu haar $ 6 miljoen nettowaarde vergaarde
Hoe 'Crazy Rich Asians' Star Constance Wu haar $ 6 miljoen nettowaarde vergaarde
Anonim

De Aziatisch-Amerikaanse actrice Constance Wu is vooral bekend van haar rol in de serie Fresh Off the Boat en de film Crazy Rich Asians. Wu is sinds 2006 actief in de branche en ze heeft een enorme aanhang.

Vroege leven en financiële strijd

Wu, geboren en getogen in Richmond, Virginia, is de dochter van Taiwanese immigrantenouders. Haar vader werkte als professor aan de Virginia Commonwe alth University, terwijl haar moeder computerprogrammeur was. De actrice heeft twee oudere zussen en een jongere zus.

Ze studeerde in 2005 af aan de State University of New York met een bachelor in Fine Arts. Na haar studie begon Wu met psycholinguïstiek.

De ster van Crazy Rich Asians begon met acteren toen ze op de middelbare school zat, zoals ze zou optreden in het plaatselijke theater. Haar debuut op het scherm kwam in 2006 toen ze in de film Stephanie Daley verscheen. Ze werkte ook in het theater in New York.

Wu begon in 2012 met acteren in een webserie genaamd Eastsiders. Voordat ze in Fresh Off the Boat werd gecast, had ze diepe schulden. De beroemdheid stopte bijna met acteren ten gunste van een meer praktische carrière. Ze gaf echter niet op en nu is Wu een gerespecteerde actrice in de industrie.

Activisme, lezen en dat konijntje

De 38-jarige actrice is ook openhartig over verschillende kwesties, waaronder witwassen, Aziatische representatie en meer. Ze is de oprichtende aanhanger van de Time's Up-beweging die een gesprek op gang heeft gebracht over gelijkheid, vertegenwoordiging in alle culturen, achtergronden en seksuele geaardheden, evenals over vaardigheden.

Wu behandelde ook openlijk de Oscar-nominatie van Casey Affleck in 2017 en benadrukte zijn juridische problemen met seksueel wangedrag in het verleden. Deze felle dame is niet bang om haar mening te uiten. De actrice stond in 2017 op de lijst van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld van Time.

Wu is ook goed in lezen. Ze was in oktober 2016 gastjurylid van het Boek van de Maand. Ze heeft gesproken over boeken van auteurs als Marilynne Robinson, Jeffrey Eugenides en David Foster Wallace.

Ze heeft ook gepleit voor bibliotheken. Fans kunnen haar meestal vinden op Instagram met haar huidige reads.

Over haar Instagram gesproken, een frequente gast op haar pagina is haar schattige dikke konijntje genaamd Lida Rose. Ze houdt van een knuffelig kleintje en onthulde dat Lida zichzelf graag schoon houdt.

Gekke rijke Aziaten

Zelfs voordat het zijn debuut op het grote scherm maakte, haalden Crazy Rich Asians links en rechts de krantenkoppen, terwijl de film werd geprezen om zijn ongelooflijke verhaal en de broodnodige Aziatische representatie die het naar de tafel brengt in Hollywood. Het kostte nogal wat tijd om de juiste actrice te vinden om het verhaal tot leven te brengen.

Jon M. Chu, regisseur van de film, onthulde dat hij geen middel onbeproefd wilde laten toen hij begon aan zijn zoektocht naar de juiste acteurs om de unieke personages van de roman te portretteren.

Ross Butler was een van de acteurs die auditie deed voor de rol van Nick Young tijdens het castingproces. Hoewel Ross' recente credits op het scherm gewoon middelbare schoolrollen zijn, kreeg hij nog steeds de kans om auditie te doen voor Nick's personage, een geschiedenisprofessor in de film. Maar hij kreeg de rol niet.

Het ging uiteindelijk naar Henry Golding. Maar voordat Henry werd gecast, wilde hij de rol niet vooral omdat hij geen acteur was. In die tijd werkte Henry als reispresentator op de camera. Doorzettingsvermogen is echter de sleutel en Henry nam uiteindelijk de rol van Nick op zich en maakte van deze film zijn allereerste acteerkrediet.

En over doorzettingsvermogen gesproken, dat is wat Constance Wu haar rol in de film als hoofdrolspeelster Rachel Chu bezorgde. Nou, doorzettingsvermogen en een beetje oprechte e-mail. In een Q&A met Channel 24 onthulde Constance dat ze bijna niet was gecast als Rachel na een ontmoeting met Jon en een producent van de film Nina Jacobson vanwege planningsconflicten met haar tv-serie Fresh Off the Boat.

Toen klikte er iets in haar geest, en Constance was vastbesloten om te proberen het te laten werken omdat ze zo graag deel wilde uitmaken van Crazy Rich Asians. Na een paar screentests kreeg ze de rol van Rachel.

Crazy Rich Asians was een wereldwijde kaskraker, die wereldwijd 238,5 miljoen USD opbracht. Wu heeft ongetwijfeld veel geld verdiend met deze film.

Hustlers

Constance Wu speelt Destiny, een alleenstaande moeder die stripper wordt om haar gezin te onderhouden. Haar rolmodel in de film is Ramona, gespeeld door Jennifer Lopez, de leider van de groep dansers.

De Fresh Off the Boat-actrice kwam in het personage van haar Hustlers door undercover te gaan in een stripclub. Verrassend genoeg verdiende Wu 600 USD op haar eerste nacht. Constance installeerde ook een stripperpaal in haar woonkamer zodat ze thuis kon oefenen. De film was een groot succes en verdiende 157,6 miljoen USD.

Constance Wu heeft haar vermogen van 6 miljoen USD vergaard dankzij haar doorzettingsvermogen, toewijding en fantastisch talent. Ze heeft de mainstream bereikt op een heel nieuw niveau.

Aanbevolen: