De echte reden waarom Disney's 'Gargoyles' werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Disney's 'Gargoyles' werd geannuleerd
De echte reden waarom Disney's 'Gargoyles' werd geannuleerd
Anonim

Er is geen gebrek aan shows die voor hun tijd zijn geannuleerd. In sommige gevallen konden de schrijvers niet meer samenwerken, zoals de zaak met John Cleese en Connie Booth's iconische sitcom Fawlty Towers. In andere gevallen vonden beroemde regisseurs manieren om stadssuccesseries zoals Buffy The Vampire Slayer te maken. Vaker wel dan niet, waren het onze favoriete jeugdprogramma's die werden geannuleerd, ten goede of ten kwade. Voor velen was Disney's Gargoyles de meest geliefde show uit hun jeugd. Net als Batman: The Animated Series ervoor, gaf Gargoyles niet toe aan zijn publiek. Het was slim, donker en ging over eerlijke en volwassen thema's … ondanks dat het ging over een stel duizend jaar oude waterspuwers die 's nachts tot leven komen in Manhattan uit de jaren negentig.

Gezien het feit dat de serie de eerste twee seizoenen zo succesvol was, was het verrassend toen Disney aan het einde van hun derde seizoen de bijl gaf. Sindsdien is Gargoyles een culthit geworden met een toegewijde fanbase die wacht op een revival of een film. Hoewel ze misschien nooit een van beide krijgen, weten ze nu tenminste waarom de show op de eerste plaats eindigde …

Waterspuwers Goliath
Waterspuwers Goliath

Het eerste probleem van het tweede seizoen

Gargoyles was speciaal. In tegenstelling tot de overgrote meerderheid van Disney's eigendom in de jaren negentig (en vandaag), was de show volledig origineel. En hierdoor duurde het lang voordat Disney klaar was om de show in de lucht te brengen. In feite begon het als een heel andere show voordat het uiteindelijk groen verlicht werd, volgens bedenker en producer Greg Weisman in een interview met SYFY Wire.

"Seizoen 1, we waren een enorme hit", zei Greg Weisman over de serie die hij jarenlang probeerde te maken."Seizoen 2, we waren een solide hit - als een single. We deden het niet slecht, maar we gingen in première tegenover het eerste seizoen in Amerika van Power Rangers. En Power Rangers was een kaskraker. Dat was een grand slam. En als dat was niet erg genoeg, dit was ook het jaar van de O. J. Simpson-rechtszaak, en we werden constant vooruitgelopen door proefverslaggeving. Dat gold ook voor Power Rangers, maar voor die show kon je afstemmen op elke aflevering op elk moment. We hadden een sequentiële boog."

Een deel van deze creatieve keuze was wat leidde tot het einde van Gargoyles, hoewel fans deze bogen de laatste jaren dicht bij hun hart lijken te houden.

"In seizoen 2 hadden we deze World Tour-bogen die ongeveer vier weken zouden duren. Maar vanwege vertragingen bij de voorkoop duurde het uiteindelijk zes maanden of iets dergelijks. Dus het publiek voelde zich zo World Tour waar we onze personages op stuurden, zou nooit eindigen. En het was niet ontworpen om zo te voelen. Als ze hadden uitgezonden zoals ze oorspronkelijk bedoeld waren om uit te zenden, zou het geen probleem zijn geweest."

Greg's "grote" creatieve fout

Hoewel de opeenvolgende bogen die Greg voor zijn personages schreef het voor een jong publiek moeilijker maakten om de vertragingen in de show-ervaring in te halen, was het een andere creatieve beslissing die echt een spijker in de kist van Gargoyles sloeg.

"Ik heb ook een andere beslissing genomen over seizoen 2 dat we 30 seconden 'eerder op Gargoyles' inleidende segmenten zouden doen aan het begin van elke aflevering, " legde Greg uit.

Dit was destijds logisch voor Greg. Hoewel Greg deze beslissing nam, om de voor de hand liggende reden om te willen dat zijn publiek op de hoogte was van wat er in de vorige aflevering gebeurde, vooral tijdens het verkennen van een sequentiële verhaallijn. In plaats daarvan gaf hij zijn bemanning de opdracht om het 'voorheen op'-segment te maken om slordig werk te verdoezelen.

"We kregen animatie terug uit Japan en Korea, en het was niet altijd geweldig. Dus de mogelijkheid om 30 seconden aan slecht beeldmateriaal uit de show te verwijderen, was een enorme hulp voor ons bij het bewerken."

Gargoyles Goliath-personages
Gargoyles Goliath-personages

Deze creatieve keuze, hoewel geboren uit een zekere noodzaak, beet Greg in de kont.

"Achteraf gezien was het een grote fout. Mensen zouden die 'eerder' segmenten zien en denken: 'Wauw, ik heb veel gemist. Ik ben te laat om aan boord te komen voor deze show.' En dat was niet waar."

Elke show die Greg sindsdien heeft gedaan, heeft het gebruik van deze segmenten vermeden.

Disney's hebzucht en angst hebben uiteindelijk de show vernietigd

Hoewel sommige van de creatieve beslissingen uiteindelijk Gargoyles pijn deden, was het Disney's aankoop van ABC die de show echt verdoemde. Na de aankoop waren veel van het netwerkteam van Disney overgestapt op DreamWorks-animatie, terwijl ABC-folk werd ingeschakeld om Gargoyles over te nemen.

"[Het nieuwe team] bood me de show aan voor dat derde ABC-seizoen, maar het was me duidelijk dat ze niet wilden dat ik ja zei. Ik denk dat de perceptie was dat ik mijn tijd afwachtte tot het einde van de postproductie, en dan zou ik naar DreamWorks gaan. Dus nodigden ze me niet meer uit voor vergaderingen omdat ze me als een spion in hun gelederen beschouwden. Maar dat was niet waar. Ik wilde heel graag in Disney blijven. Maar toen ze me het derde seizoen van Gargoyles aanboden, boden ze me een degradatie aan van producent tot verhaalredacteur. Ik mocht het derde seizoen niet produceren."

Door Gregs degradatie zag en voelde het derde seizoen van Gargoyles er drastisch anders uit. Het heette zelfs Gargoyles: The Goliath Chronicles.

Terwijl Greg SYFYWire vertelde dat het derde seizoen een aantal goede mensen had, zei hij dat ze onder een vreselijke tijdsdruk stonden en daarom haastten. Bovendien werd elk advies dat hij hen gaf over de show die hij maakte geschrapt.

"Als je dat seizoen kijkt, voelt het veel meer als X-Men dan als Gargoyles. Veel personages gedragen zich vreemd, de animatie is van wisselende kwaliteit en de verhalen zijn niet geweldig."

En hierdoor daalde het aantal kijkers en besloot Disney/ABC uiteindelijk de stekker eruit te trekken.

Aanbevolen: