Robert Downey Jr. en Anne Hathaway krijgen meerdere nominaties voor de Razzie Awards

Robert Downey Jr. en Anne Hathaway krijgen meerdere nominaties voor de Razzie Awards
Robert Downey Jr. en Anne Hathaway krijgen meerdere nominaties voor de Razzie Awards
Anonim

De Razzie Awards, ook wel bekend als de Golden Raspberry Awards, is een parodie-awardshow die de 'slechtste' films en uitvoeringen van het jaar viert. Eerdere winnaars waren films als Cats en The Emoji Movie.

De Razzie-nominaties van dit jaar waren een hot topic onder veel filmfans. De meest verrassende nominatie voor de 41e jaarlijkse Razzie Awards is Robert Downey Jr., die is genomineerd voor meer dan één categorie voor de remake van Dr. Dolittle.

In de film speelt Downey de rol van een arts die met dieren kan praten, en moet hij op reis gaan om samen met hen een genezende boom te vinden.

Afbeelding
Afbeelding

De Iron Man-ster maakt dit jaar kans op de Slechtste Acteur en Slechtste Schermcombinatie voor "zijn volkomen onovertuigende Welshe accent".

The Irish Times noemde de rol van Downey 'het dieptepunt van ieders carrière'.

Downey is niet de enige grote ster die dit jaar is genomineerd; Oscar-winnende actrice Anne Hathaway is dit jaar ook genomineerd voor de Slechtste Actrice

The Dark Knight Rises-ster heeft dezelfde categorie ingepakt voor twee van haar nieuwste rollen: haar personage van journalist Elena McMahon in The Last Thing He Wanted, dat flopte op Netflix, en haar rol als de Grand High Witch in Roald Dahl's The Witches zijn genomineerd voor de slechtste uitvoeringen van dit jaar.

Afbeelding
Afbeelding

De donkere fantasy-komediefilm uit 2020 is een remake van de gelijknamige film uit 1990. De film speelt zich af in 1968 en volgt het verhaal van een jonge jongen die bij zijn grootmoeder gaat wonen nadat zijn ouders zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. Later heeft hij een ontmoeting met een heks, die hem probeert te lokken met karamel en slangen, en hij vertelt het aan zijn grootmoeder.

In de film spelen ook Octavia Spencer en Stanley Tucci de hoofdrol en is ingesproken door Chris Rock.

Andere grote Razzie-nominaties dit jaar zijn:

SLECHTSTE FOTO: Absoluut bewijs, 365 dagen, Fantasy Island, muziek

SLECHTSTE ACTRICE: Katie Holmes voor Brahms: The Boy II and The Secret: Dare to Dream, Lauren Lapkus voor The Wrong Missy, Kate Hudson voor muziek en Anna-Maria Sieklucka 365 dagen.

SLECHTSTE ONDERSTEUNENDE ACTRICE: Glenn Close voor Hillbilly Elegy, Maggie Q voor Fantasy Island, Lucy Hale voor Fantasy Island, Maddie Ziegler voor muziek en Kristen Wiig voor Wonder Woman 1984

Aanbevolen: