Eminem's Biggest Awards & Nominaties (die niets te maken hadden met zijn rappen)

Inhoudsopgave:

Eminem's Biggest Awards & Nominaties (die niets te maken hadden met zijn rappen)
Eminem's Biggest Awards & Nominaties (die niets te maken hadden met zijn rappen)
Anonim

Eminem is ongetwijfeld een levende legende. Als een van de grootste rapsupersterren ter wereld, is hij niet verwonderlijk genomineerd voor talloze prestigieuze prijzen voor zijn raptalenten, waarvan hij er vele heeft gewonnen. Naast de prijzen voor zijn albums en liedjes, werd Em geprezen om zijn kenmerkende, vaak controversiële tekstuele inhoud en werd hij rijkelijk beloond voor zijn virtuositeit. Maar het is niet alleen de rap-expertise van Eminen die ervoor heeft gezorgd dat de megastar nominaties en overwinningen heeft weten te bemachtigen.

Het blijkt dat Eminem daadwerkelijk is genomineerd voor vele grote prijzen die absoluut niets met rap te maken hebben. Van zijn filmwerk tot zijn vaak vermakelijke muziekvideo's, laten we eens kijken naar de grootste prijzen en nominaties van Eminem die niets met rap te maken hadden.

10 2000 MTV Video Music Awards: video van het jaar voor "The Real Slim Shady" (gewonnen)

Het lijkt moeilijk te geloven dat "The Real Slim Shady", van The Marshall Mathers LP, meer dan 20 jaar oud is. Toen Eminem in 2000 zijn derde studioalbum uitbracht, oogstte hij veel bijval. De videoclip voor "The Real Slim Shady" toonde de komische timing van de rapper en gaf fans de kans om de luchtige kant van de rapper te zien. Het wierp zijn vruchten af en hij won de MTV Video Music Award voor Video van het Jaar voor de hit.

9 2001 BET Awards: Video van het jaar voor "Stan" (Genomineerd)

Is er een Eminem-video die zo iconisch is als 'Stan'? Ongetwijfeld niet. Twee decennia later werd het vakkundig geparodieerd op SNL, waarbij Pete Davidson de rol van Santa superfan op zich nam, Stu, wat een bewijs is van de blijvende populariteit van de video in het popcultuurmilieu.

Het is moeilijk te geloven dat Em de Video of the Year voor "Stan" niet won bij de BET Awards, maar hij verloor van Outkast's "Ms. Jackson", weliswaar een even iconische muziekvideo van de begin jaren 2000.

8 2003 Teen Choice Awards: Acteur Drama/Actie Avontuur voor '8 Mile' (Won)

Onlangs brak het nieuws uit dat Eminem van plan is terug te gaan acteren, tot grote vreugde van de fans. De hiphopartiest dompelde zijn tenen voor het eerst onder in de acteerwereld met zijn rol als Jimmy "B-Rabbit" Smith Jr. in 2002, de semi-autobiografische dramafilm 8 Mile.

Gezien de enorme lof die hij ontving voor zijn optreden, zag 8 Mile het niet verrassend dat Eminem de Teen Choice Award voor acteur in een drama/avontuur won, door Keanu Reeves te verslaan voor The Matrix Reloaded en Elijah Wood voor zijn onvergetelijke rol als Frodo in The Lord of the Rings: The Two Towers.

7 2003 MTV Movie Awards: Beste mannelijke prestatie voor '8 Mile' (Won)

Evenzo won Eminem de prijs voor beste mannelijke prestatie voor zijn vertolking van Jimmy "B-Rabbit" Smith Jr. bij de MTV Movie Awards in 2003. Blijkbaar waren zowel fans als critici dol op Em's acteervermogen.

Over zijn baanbrekende optreden schreef de Wall Street Journal: "Het is gemakkelijk om Jimmy Smith aardig te vinden en hem ook te bewonderen, omdat Mr. Mathers ons binnenlaat, zonder enig teken van berekening, op de vriendelijkheid, zelfs tederheid, die Jimmy verbergt voor de meeste mensen om hem heen."

6 2003 Teen Choice Awards: Liplock (Genomineerd)

Nogmaals voor 8 Mile werden Eminem en wijlen co-ster Brittany Murphy genomineerd voor de Best Liplock-onderscheiding tijdens de Teen Choice Awards 2003. Helaas resulteerde hun verrassende kus niet in een overwinning, waarbij het paar op het scherm verloor van Reese Witherspoon en Josh Lucas voor de hit Sweet Home Alabama uit de jaren 2000.

5 2003 BET Awards: video van het jaar voor "Lose Yourself" (Genomineerd)

Zonder twijfel was 2003 een vruchtbaar jaar voor Eminem. Bij de BET Awards 2003 werd hij genomineerd voor Video of the Year voor "Lose Yourself". Hij verloor echter van Erykah Badu, die won voor "Love of My Life (An Ode to Hip-Hop)", met Common.

4 2003 Grammy Awards: Beste muziekvideo voor "Without Me" (Won)

Eminem is de ontvanger van vele Grammy Awards, waarvan de meeste betrekking hebben op zijn rappen. Hij won echter ook een niet-rapgerelateerde Grammy in 2003, voor zijn video voor "Without Me". Nogmaals, de video bood de Slim Shady een kans om zijn komische vaardigheden te verbeteren, tot groot vermaak van de fans.

3 2009 BET Hip Hop Awards: Beste hiphopvideo voor "We Made You" (Genomineerd)

In 2009 bracht Eminem zijn zesde album uit, Relapse, met daarop zijn hitsingle "We Made You". Hoewel de video behoorlijk oud is geworden, wat voornamelijk te wijten is aan een aantal absurde celeb-parodieën, en door sommige critici werd bekritiseerd (Pitchfork noemde het "vreselijk" en "pijnlijk"), werd Em toch genomineerd voor Beste Hip Hop-video op de 2009 BET Hip Hop Awards. Hij verloor uiteindelijk van T. I. met Rihanna voor "Live Your Life".

2 2010 BET Hip Hop Awards: MVP van het jaar (Genomineerd)

Er is mogelijk geen grotere eer dan de MVP of the Year-onderscheiding bij de BET Hip Hop Awards. Eminem was een van de vele genomineerden voor de geroemde eer tijdens de ceremonie van 2010. Hij verloor echter van collega-rapsuperster Drake, die officieel de MVP van dat jaar was.

1 2011 Grammy Awards: Beste muziekvideo voor "Love The Way You Lie" (Genomineerd)

In 2011 werd Eminem opnieuw genomineerd voor een niet-rap Grammy Award. Deze keer was hij een van de artiesten die genomineerd waren voor Beste Muziekvideo. Helaas won zijn video voor "Love The Way You Lie", waarin Rihanna te zien is, niet. De prijs ging uiteindelijk naar Lady Gaga voor haar iconische video voor "Bad Romance".

Aanbevolen: