Lady Gaga wordt afgewezen voor hoofdrolspeelster bij nominaties voor Oscar 2022

Inhoudsopgave:

Lady Gaga wordt afgewezen voor hoofdrolspeelster bij nominaties voor Oscar 2022
Lady Gaga wordt afgewezen voor hoofdrolspeelster bij nominaties voor Oscar 2022
Anonim

Lady Gaga is afgekeurd bij de Academy Awards van 2022 nadat de actrice en zangeres er niet in slaagden een nominatie voor Beste Actrice in een Hoofdrol voor House of Gucci te ontvangen. De awards werden dinsdag 8th bekendgemaakt in een online stream.

De A Star Is Born-actrice speelde Patrizia Reggiani in de door Ridley Scott geregisseerde film, die de iconische modefamilie volgde tijdens gevechten en moorden. Jessica Chastain, Olivia Colman, Penélope Cruz, Nicole Kidman en Kristen Stewart verdienden allemaal nominaties in de categorie hoofdrolspelers.

De kracht van de hond leidt het peloton

Jane Campion's Montana-set cowboy-epos Power Of The Dog met in de hoofdrol Benedict Cumberbatch heeft het bord geveegd in andere Oscar-categorieën. Naast de beste film en het best aangepaste scenario sleepten Cumbach, Kirsten Dunst, Kodi Smit-McPhee en Jesse Plemons ook acteerprijzen in de wacht.

Als The Power of the Dog veel wint, is het het tweede achtereenvolgende jaar dat een vrouw de prijs voor beste film en beste regisseur wint, na Chloé Zhao's run met Nomadland en de enige keer dat dezelfde vrouw twee keer één regisseur zou hebben.

Denis Villeneuve's bewerking van Frank Herberts sci-fi Dune is genomineerd voor 10 prijzen, waaronder die voor beste film. Steven Spielbergs remake West Side Story kreeg zeven nominaties, net als Belfast, het autobiografische drama van Kenneth Branagh over opgroeien tijdens de Ierse problemen.

Colman, Dench en Stewart genomineerd ondanks BAFTA-snubs

Olivia Colman, die in 2019 de prijs voor beste actrice won voor The Favourite, is dit jaar in dezelfde categorie in de race voor haar rol in The Lost Daughter. Jessie Buckley, die een jongere versie van haar personage speelt, is ook in de running voor beste vrouwelijke bijrol. Geen van de hoofdrolspelers die dit jaar zijn genomineerd voor de Academy Awards, is genomineerd voor de BAFTAS, die vorige week werd aangekondigd. Het gebrek aan nominaties Colman, Dench en Stewart op de BAFTA veroorzaakte een schok voor zowel filmfans als critici.

Will Smith is favoriet om zijn eerste Oscar te winnen voor zijn optreden als de ambitieuze vader en tenniscoach van een jonge Venus en Serena Williams in King Richard, die ook een nominatie in de wacht sleepte voor zijn tegenspeler, Aunjanue Ellis, als actrice in een bijrol.

Over het algemeen is het een jaar waarin nieuw talent in het licht staat, met veel van de genomineerden die eerder in hun categorie waren genomineerd. In de categorie hoofdrolspelers, naast Cumberbatch en Smith, staan Javier Bardem, Denzel Washington en Andrew Garfield.

CODA was een van de verrassingen van de nominaties voor de awards, die werden aangekondigd door Leslie Jordan en Tracee Ellis Ross. De baanbrekende Sundance-hit, met een overwegend dove cast, is genomineerd voor een reeks categorieën, waaronder Beste Film en Beste Mannelijke Bijrol.

CODA voegt zich bij een eclectische Best Picture-shortlist naast The Power of the Dog, Belfast, Dune, Drive My Car, Don't Look Up, King Richard, Licorice Pizza, West Side Story en Nightmare Alley.

Aanbevolen: