Amy Adams verscheen in deze klassieke serie voor haar Oscar-nominaties

Inhoudsopgave:

Amy Adams verscheen in deze klassieke serie voor haar Oscar-nominaties
Amy Adams verscheen in deze klassieke serie voor haar Oscar-nominaties
Anonim

Als een van de grootste sterren ter wereld van vandaag, is Amy Adams geen onbekende in het leveren van een uitzonderlijke prestatie in een hitfilm die veel geroezemoes krijgt van zowel critici als fans. Adams had een vaste baan voordat ze actrice werd, en toen ze eenmaal de kans kreeg om te schitteren, ontwikkelde ze zich tot een immens talent.

Voordat ze Oscar-nominaties kreeg en Lois Lane in de DCEU speelde, was Amy Adams een jongere artiest die op zoek was naar haar grote doorbraak. Dit leidde er op zijn beurt toe dat de actrice voor een aflevering in een hitshow te zien was.

Dus, in welke show verscheen Amy Adams voordat ze beroemd werd? Laten we eens kijken en zien.

Adams is een grote ster

Na jaren in het spel te zijn geweest, is het gemakkelijk te zien dat Amy Adams een van de meest succesvolle actrices van haar tijd is. Ze heeft een indrukwekkende lijst met acteercredits kunnen samenstellen terwijl ze onderweg uitzonderlijk veel lovende kritieken ontving. Er moet nog heel wat worden bereikt, inclusief het mee naar huis nemen van haar eerste Oscar-overwinning op een bepaald moment in de toekomst.

Enkele van Adams' grootste kredieten op het grote scherm zijn Catch Me If You Can, Talladega Nights, Enchanted, The Fighter en American Hustle. Dit zijn slechts enkele van haar grote hits, en er zijn er nog veel meer. Ze heeft kunnen schitteren naast enkele van de grootste sterren die er zijn, en ze steelt altijd de show wanneer ze deelneemt aan een project.

Op het kleine scherm werkt Adams lang niet zo veel, maar als ze in een project verschijnt, laat ze het zeker tellen. Jaren terug had ze een terugkerende rol in The Office, waar veel fans met plezier aan terugdenken. In recentere jaren speelde Adams in Sharp Objects, dat lovende kritieken kreeg en Adams zelfs zowel een Golden Globe- als een Primetime Emmy-nominatie opleverde.

Je zou kunnen kijken naar wat Adams heeft gedaan en aannemen dat ze meteen een doorbraakster was, maar de waarheid is dat de artiest een bescheiden begin had in Hollywood en gestaag naar de top steeg.

Ze had een bescheiden begin

In 1999 maakte Amy Adams haar debuut in de film Drop Dead Gorgeous, met Kirstie Alley en Ellen Barkin in de hoofdrollen. De film was niet bepaald een grote hit en Adams had er een kleine rol in. Desalniettemin was dit wat de bal aan het rollen bracht toen het nieuwe millennium kwam en een nieuw tijdperk inluidde voor de jonge actrice.

Het jaar daarop zou ze verschillende filmcredits hebben, waaronder Psycho Beach Party en Cruel Intentions 2. Nogmaals, niets te wild voor de actrice, maar dit weerhield haar er niet van door te gaan en meer werk te doen. Catch Me If You Can in 2002 was een solide doorbraak voor Adams, net als The Wedding Date, dat in 2005 werd uitgebracht. Plotseling had ze momentum en kon ze vooruitgang boeken in Hollywood.

Zoals we al vermeldden, is Adams veel productiever geweest met haar productie in film in tegenstelling tot televisie, en dit blijft tot op zekere hoogte waar voor het eerste deel van haar carrière. Sommige artiesten vinden al vroeg een balans en Adams kreeg uiteindelijk wat solide televisiewerk voordat ze haar focus op film verlegde. Jaren voordat hij lovende kritieken kreeg voor Sharp Objects, verscheen Adams in een klassieke show.

Ze verscheen in een aflevering van 'Charmed'

In 2000 kreeg Amy Adams een gastrol op Charmed, een van de meest populaire shows uit zijn tijd. De serie, met in de hoofdrol Alyssa Milano, was nog vroeg in zijn legendarische run en Adams mocht in één aflevering van de show verschijnen. Toevallig verscheen ze datzelfde jaar ook in That '70s Show, wat ook een enorme doorbraak was voor de jonge actrice.

Zowel Charmed als That '70s Show waren enorme overwinningen voor Adams, en het waren niet de enige opmerkelijke televisiecredits die ze al vroeg had. Adams zou ook in Buffy the Vampire Slayer, Smallville en The West Wing te vinden zijn voordat ze haar aandacht op filmwerk verlegde. Deze rollen hielpen haar credits op te bouwen en gaven haar ook al vroeg blootstelling aan een groot publiek. Na verloop van tijd bouwde ze voort op dit vroege succes en werd ze een grote ster in Hollywood.

Het heeft jaren werk gekost, maar Amy Adams is tegenwoordig in elite gezelschap. En dan te bedenken dat er ooit een moment was dat ze alleen een functie kon krijgen in shows als Charmed.

Aanbevolen: