‘She’s The Man’ 15e verjaardag slaat anders aan na dat interview met Amanda Bynes

Inhoudsopgave:

‘She’s The Man’ 15e verjaardag slaat anders aan na dat interview met Amanda Bynes
‘She’s The Man’ 15e verjaardag slaat anders aan na dat interview met Amanda Bynes
Anonim

In 2018 zei Bynes dat het spelen van een jongen een schadelijk effect had op haar geestelijke gezondheid.

Tussen de jaren negentig en de jaren 2000 zegende Hollywood het publiek met een behoorlijk aantal door Shakespeare geïnspireerde tienerfilms, waaronder de komedie She's The Man uit 2006.

Een bewerking van Shakespeare's toneelstuk The Twelfth Night, She's The Man speelt Amanda Bynes in de dubbelrol van Viola en Sebastian Hastings. Ondanks het succes van de film, onthulde de actrice later dat ze zich niet op haar gemak voelde om zichzelf als man verkleed te zien.

She's The Man werd vandaag 15 jaar geleden vrijgelaten

De film, geregisseerd door Andy Fickman, werd 15 jaar geleden uitgebracht en ziet Bynes in een van haar meest memorabele uitvoeringen, terwijl ze ook enig licht werpt op de redenen waarom Bynes stopte met acteren.

Viola (Bynes), een voetballer in Cornwall, besluit zichzelf voor te doen als haar tweelingbroer Sebastian nadat het team van haar school is uitgeschakeld. Viola, vermomd als man, gaat naar de prestigieuze kostschool Illyria en voegt zich bij hun voetb alteam, in de hoop Cornwall te verslaan zodat haar school het vrouwenteam kan herstellen.

Ook met in de hoofdrol een toen nieuweling Channing Tatum in de rol van Viola's teamgenoot en liefdesinteresse Duke, is She's The Man een cultklassieker geworden. In 2018 opende de actrice echter hoe het zien van zichzelf als jongen in She's The Man haar psychische problemen veroorzaakte.

"Toen de film uitkwam en ik hem zag, ging ik 4-6 maanden diep in een diepe depressie omdat ik niet leuk vond hoe ik eruitzag toen ik een jongen was", vertelde Bynes aan Paper in 2018.

"Dat heb ik nog nooit aan iemand verteld."

Bynes legde vervolgens uit dat het opnieuw kijken naar zichzelf met kort haar en bakkebaarden "een supervreemde en uittredingservaring" veroorzaakte die haar in een roes bracht. Ze was ook erg kritisch over haar laatste filmrol tot nu toe, de Emma Stone-komedie Easy A uit 2010, met in de hoofdrol.

Fans denken na over 'She's The Man'-jubileum en wat de film voor Bynes betekende

Fans hebben teruggekeken naar dat interview met Bynes ter gelegenheid van de 15e verjaardag van She's The Man.

De actrice stopte voor onbepaalde tijd met acteren na haar verschijning op Easy A toen ze worstelde met middelenmisbruik en psychische problemen. Volgens het interview met Paper, waar Bynes ook interesse toonde om terug te keren naar tv-acteren, was She's The Man een van de redenen waarom ze een pauze nam.

"Het zal me nooit verdrietig maken dat She's The Man een groot deel uitmaakt van de reden waarom Amanda Bynes stopte met acteren. Deze film is goud waard en ik mis haar", schreef een fan op Twitter voorafgaand aan de verjaardag van de film.

“Blijkbaar voelde Amanda Bynes zich raar en angstig, en raakte in een depressie toen ze zichzelf als een jongen zag in She's The Man. Als een vorm van genderdysforie. Niet om haar ervaringen te bagatelliseren of weg te nemen, maar stel je voor hoe transgenders zich voelen om in een rol gedwongen te worden', was een andere opmerking.

Aanbevolen: