Een terugblik op Diana Ross' Super Bowl-optreden van 1996 tijdens de rust

Inhoudsopgave:

Een terugblik op Diana Ross' Super Bowl-optreden van 1996 tijdens de rust
Een terugblik op Diana Ross' Super Bowl-optreden van 1996 tijdens de rust
Anonim

Er zijn maar weinig evenementen gedurende het jaar die in de buurt komen van de Super Bowl, en hoewel voetbal in de eerste plaats een Amerikaanse sport is, stemt de hele wereld af op de grootste wedstrijd van het jaar. De Halftime Show is een integraal onderdeel van de productie geworden en de kans krijgen om de hoofdrolspeler te zijn, is een enorme carrière-eer.

Lang voordat Beyonce of Jennifer Lopez optraden tijdens de Halftime Show, gaf Diana Ross in 1996 een legendarisch optreden. In feite wordt dit optreden nog steeds beschouwd als de beste aller tijden.

Laten we terugkijken op het iconische optreden van Diana Ross.

Ze volgde een halftime show met Indiana Jones-thema

Super Bowl Imdy
Super Bowl Imdy

In de afgelopen jaren was de Super Bowl Halftime Show helemaal niet zoals het nu is, en de mensen die de show samenstelden waren een beetje meer bereid om een gok te wagen op vreemde ideeën die simpelweg verloren zijn gegaan in de tijd. Voordat Diana Ross het podium betrad en optrad in misschien wel de grootste show in de geschiedenis, besloot de Super Bowl om een Indiana Jones-show te geven.

Die specifieke show had niet alleen een Indiana Jones-thema, maar artiesten als Tony Bennett, Patti LaBell en meer deden allemaal mee. Een show als deze zou in deze tijd gewoonweg nooit plaatsvinden, en als je teruggaat en het op YouTube bekijkt, zul je zien hoe bizar dit was. Houd er rekening mee dat grote artiesten zoals Michael Jackson eerder hadden opgetreden tijdens de Halftime Show.

Het jaar daarop, in 1996, besloot de NFL om de lat hoger te leggen door de legendarische Diana Ross binnen te halen in een zet die uiteindelijk het spel veranderde. Die specifieke Super Bowl bevatte de Dallas Cowboys en de Pittsburgh Steelers, twee van de meest populaire franchises in de NFL-geschiedenis. De competitie wist dat de show iets speciaals moest zijn, maar ze hadden geen idee dat Ross het spel voor altijd zou veranderen die noodlottige avond.

Ze speelde een enorme hit na de volgende

Super Bowl Diana Ross
Super Bowl Diana Ross

Vanaf het moment dat de show begon, wisten fans dat dit niet hetzelfde zou zijn als het jaar ervoor. In plaats van te moeten vertrouwen op een thema uit een populaire filmfranchise, zou de show zich uitsluitend richten op Ross, die meer dan klaar was om de wereld te laten zien waarom ze de muziekindustrie kon veroveren.

Na op de grootst mogelijke manier op een kraan naar het podium te zijn gebracht, barstte Ross los in een 12 minuten durende voorstelling die de geschiedenisboeken in is gegaan. Ze bracht niet alleen de energie naar haar optreden, maar ze speelde ook iconische hits die zelfs mensen thuis op de been hadden terwijl ze van de show genoten. Ze is gewoon voor dit moment geboren en ze at elke seconde ervan op.

“Stop! In the Name of Love" en "Baby Love" waren slechts enkele van de nummers die Ross speelde tijdens haar show, en hoewel de nummers al een paar decennia uit waren, klonken ze nog steeds levendig en vol leven. De tijdloosheid van die klassieke nummers werd verrijkt met de ongelooflijke live zang van Ross en haar geweldige prestatievermogen.

Ross gooide niet alleen haar klassiekers neer, maar haar legendarische optreden staat ook bekend om haar ongelooflijke outfitwisselingen tijdens de set en een gedenkwaardig moment inclusief de mensen op het veld die haar naam spellen. Het is een afbeelding die de tand des tijds heeft doorstaan.

Ze vertrok in een helikopter

Super Bowl Diana Ross
Super Bowl Diana Ross

Terwijl de show voortduurde, zou Ross op een platform worden gehesen na weer een gedenkwaardige outfitwisseling terwijl hij 'Ain't No Mountain High Enough' zong.” Het was het ene show-stop-moment na het andere tijdens dit optreden, en Ross had nog steeds een trucje in petto toen haar set ten einde liep.

Voor haar grote finale werd Ross meegenomen in een helikopter terwijl ze "I Will Survive" zong terwijl ze zich vasthield met haar voeten eruit getrapt. De nonchalance van dit grootse moment blies mensen weg, en de menigte werd wild toen ze wegvloog naar de nachtelijke hemel. Het is een uitvoeringsmoment dat maar weinig artiesten ooit zullen evenaren.

Sinds die noodlottige nacht in 1996 is de Super Bowl Halftime Show nooit meer hetzelfde geweest. De NFL probeert elk jaar de lat hoger te leggen door populaire artiesten in te zetten, maar tot op de dag van vandaag wordt Ross' Halftime Show beschouwd als misschien wel de beste aller tijden. Normaal gesproken komt het debat bij Diana Ross en Prince, en hier is echt geen verkeerd antwoord.

De Halftime Show van Diana Ross heeft misschien maar 12 minuten geduurd, maar alles, van haar iconische outfitveranderingen tot het pure spektakel ervan, heeft de tand des tijds 25 jaar doorstaan.

Aanbevolen: