De iconische film die de carrière van Drew Barrymore nieuw leven inblies

Inhoudsopgave:

De iconische film die de carrière van Drew Barrymore nieuw leven inblies
De iconische film die de carrière van Drew Barrymore nieuw leven inblies
Anonim

De entertainmentindustrie is een moeilijke plek om te kraken, en het is nog moeilijker om overeind te blijven. Het enige dat nodig is, is één verkeerde beweging voor een persoon om jarenlang landingswerk te missen. Natuurlijk kunnen sommige mensen een enorme flop of zelfs het kindersterlabel overwinnen, maar de meesten verdwijnen gewoon.

Drew Barrymore werd beroemd als kindsterretje uit een legendarische acteerfamilie, maar voor haar koelde het behoorlijk af. Uiteindelijk kreeg ze een rol in een klassieker uit de jaren 90 en keek ze nooit meer achterom. Ze heeft het grote scherm veroverd met romantische komedies en het kleine scherm met een onderschatte serie op Netflix.

Laten we eens kijken welke film het spel voor Drew Barrymore heeft veranderd.

Ze was een kinderster voordat de dingen langzamer gingen

Drew Barrymore E. T
Drew Barrymore E. T

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop mensen kunnen inbreken in de entertainmentindustrie, en een zekere manier om wat grip te krijgen is om uit een legendarische acteerfamilie te komen. Dit was precies het geval voor Drew Barrymore, die uit een lange lijn van beroemde acteurs komt, toen ze als kind begon te verschijnen in succesvolle projecten.

De eerste grote doorbraak die Drew Barrymore kreeg in de entertainmentindustrie was door een prominente rol te spelen in de film E. T. the Extra-Terrestrial, die toevallig werd geregisseerd door haar peetvader, Steven Spielberg. Na de release, E. T. zou de meest winstgevende film aller tijden worden, totdat het record in 1993 werd veroverd door Jurassic Park.

Ondanks het succes dat ze vond als kindacteur, zouden de zaken gedurende de rest van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig beginnen af te nemen in termen van succesvolle projecten. Ja, ze bleef druk bezig en gedroeg zich consequent, maar ze kwam niet in de buurt van hetzelfde soort succes dat ze had gevonden met E. T.

Terwijl het midden van de jaren negentig ronddraaide, begonnen mensen zich af te vragen wanneer Barrymore haar volgende grote doorbraakrol zou krijgen. Het midden van het decennium zou haar carrière volledig nieuw leven inblazen en een begin maken met alles wat ze nog moet bereiken.

Scream veranderde alles

Drew Barrymore Schreeuw
Drew Barrymore Schreeuw

Weinig voormalige kindsterren zullen ooit de luxe krijgen om rollen te blijven spelen in grote projecten nadat hun roem is afgenomen, aangezien Hollywood een plek is die altijd meer dan blij is om het volgende grote ding te vinden in het voordeel van het duwen van voormalige sterren opzij. Drew Barrymore was echter in staat om dit te overwinnen en in het midden van de jaren 90 belangrijke rollen te krijgen die het script van haar carrière omdraaiden.

Ze had een kleine rol in Batman Forever uit 1995, wat een hit was aan de kassa. Het zou echter in 1996's Scream zijn dat Barrymore alles volledig nieuw leven zou inblazen. Die film was een complete en totale game-changer voor het genre, en Barrymore, ondanks dat hij niet de ster van de film was, was een gedenkwaardig stukje van de puzzel. Plotseling was de actrice opnieuw een hit en ze profiteerde ten volle van deze hernieuwde mainstream-interesse.

Het begon misschien wat langzaam in 1997, maar toen 1998 eenmaal rond was, zou Drew Barrymore zich plotseling ontwikkelen tot een grote ster.

Ze heeft een succesvolle carrière gehad

Drew Barrymore is nooit gekust
Drew Barrymore is nooit gekust

In 1998, slechts twee jaar na het monumentale succes van Scream, kreeg Drew Barrymore hoofdrollen in The Wedding Singer en Ever After, beide succesvolle films die haar hernieuwde succes naar een ander niveau brachten. Plotseling was ze een grote speler op het grote scherm en had ze het voormalige kindster-stigma dat haar sinds de jaren 80 had gevolgd, volledig door elkaar geschud.

Romantische komedies werden jarenlang Barrymore's brood en boter, en hoewel ze deelnam aan andere projecten, hielp haar werk in films als Never Been Kissed, 50 First Dates en Fever Pitch haar het genre te veroveren. Opdat we haar beurt als actiester in de succesvolle Charlie's Angels-franchise niet vergeten.

Door de jaren heen is Barrymore haar nalatenschap blijven uitbreiden. Hoewel ze het grootste deel van haar werk op het grote scherm heeft gedaan, was haar hoofdrol in Santa Clarita Diet een groot succes dat liet zien waartoe ze in staat was als de ster van een televisieserie. De serie werd voortijdig geannuleerd en fans zouden niets liever willen dan Barrymore de kans te zien krijgen om nog een seizoen in de show te schitteren.

Hoewel het even duurde voordat ze weer voet aan de grond kreeg, bracht Drew Barrymore's verschijning in Scream haar carrière op het grote scherm nieuw leven in, en hielp ze haar in de jaren '90 een grote ster te worden.

Aanbevolen: