De echte reden dat Matthew McConaughey zijn filmcarrière nieuw leven inblies

Inhoudsopgave:

De echte reden dat Matthew McConaughey zijn filmcarrière nieuw leven inblies
De echte reden dat Matthew McConaughey zijn filmcarrière nieuw leven inblies
Anonim

Als we naar de belangrijkste gezichten in Hollywood kijken, is Matthew McConaughey een artiest die zich echt onderscheidt van de rest. De acteur bloeit al jaren en hij heeft deelgenomen aan een aantal films die de tand des tijds hebben kunnen doorstaan. Of het nu in romantische komedies of cultklassiekers is, McConaughey heeft een geweldige carrière gehad.

Tijdens de jaren 2010 onderging de acteur een grote carrière-revitalisatie die de wereld stormenderhand veroverde. Sommige acteurs hebben de neiging om in hun baan te blijven en op veilig te spelen, maar de beslissing van McConaughey om wat gewaagde risico's te nemen, wierp uiteindelijk zijn vruchten af.

Laten we eens nader bekijken hoe Matthew McConaughey zijn Hollywood-carrière volledig kon transformeren.

McConaughey gedijde in romantische komedies

Matthew McConaughey kan niet starten
Matthew McConaughey kan niet starten

Op dit punt in zijn carrière is Matthew McConaughey al jaren een bloeiende filmster en hij heeft een lijst met prestaties die maar weinig sterren kunnen evenaren. De dingen gingen echter niet altijd zo soepel voor de acteur, en hij onderging uiteindelijk een grote transformatie die zijn carrière volledig nieuw leven inblies. In feite werd dit tijdperk ooit "The McConaissance" genoemd.

Een van de wegen die Matthew McConaughey insloeg om de top van de filmindustrie te bereiken, was de romantische komedieroute, waarvan sommige mensen maar moeilijk kunnen scheiden. Het genre kan buitengewoon lucratief zijn voor degenen die hun rol tot in de perfectie kunnen spelen, en het toeval wil dat McConaughey de ins en outs van het genre goed genoeg kende om daar jarenlang te gedijen.

Opmerkelijke credits zoals The Wedding Planner, How to Lose a Guy in 10 Days, Failure to Launch en Ghosts of Girlfriends Past hielpen McConaughey allemaal om Hollywood te veroveren en aan de top te blijven. Hij deed tal van andere projecten, en deze kenden in de loop der jaren een wisselend succes.

Ondanks het succesvol vinden van zijn baan in Hollywood, wilde Matthew McConaughey nog steeds meer dan gewoon blijven waar hij was. Dit leidde ertoe dat hij serieuzere rollen op zich nam, waaruit vervolgens bleek dat hij meer was dan alleen een romcom-acteur die altijd op veilig zou spelen met zijn acteerkeuzes.

Ernstige rollen veranderen het spel

Matthew McConaughey Dallas Buyers Club
Matthew McConaughey Dallas Buyers Club

Tijdens de jaren 2010 verspilde Matthew McConaughey absoluut geen tijd aan het vergroten van zijn acteerbereik, iets dat veel fans verraste. Zoals we al zeiden, had McConaughey werk gedaan buiten romantische komedies, maar het was nog steeds indrukwekkend om te zien hoe hij dingen naar een ander niveau bracht.

Een van de eerste rollen die McConaughey's karbonades echt hielpen verstevigen, was The Lincoln Lawyer, die over het algemeen lovende recensies kreeg, waarbij veel mensen zich concentreerden op wat McConaughey specifiek op tafel bracht. Magic Mike was een film die McConaughey in staat stelde de boel op te krikken tot 11, wat veel fans absoluut geweldig vonden om te zien na jaren van zijn romantische komedies.

Eindelijk bereikte McConaughey in 2013 een geheel nieuw niveau met twee grote projecten: Dallas Buyers Club en The Wolf of Wall Street. De laatste film was gewoon een korte cameo, maar het korte optreden van McConaughey liet een blijvende indruk achter op fans. Dallas Buyers Club verdiende echter niet alleen lovende kritieken van McConaughey, maar leverde hem ook de Academy Award voor beste acteur op.

Plotseling was de voormalige romcom-man een geheel nieuwe filmster, en zijn carrière-revitalisatie was verbluffend om te zien gebeuren. Naarmate het decennium vorderde, zou de acteur indrukwekkende rollen blijven spelen in projecten als Interstellar, Sing, The Gentlemen en True Detective. De gerevitaliseerde McConaughey sloeg een nieuw blad in de jaren 2010 en zijn fans vragen zich af wat hij nu in petto heeft.

Het gaat langzamer voor de acteur

Matthew McConaughey The Gentlemen
Matthew McConaughey The Gentlemen

Met niets meer te bereiken, is Matthew McConaughey niet tevreden met rusten op zijn eerdere triomfen. In plaats daarvan zet de acteur zijn indrukwekkende carrière voort terwijl hij zich in nieuwe gebieden waagt.

We hebben eerder vermeld dat McConaughey verscheen in de film, Sing, en dit was in de hoedanigheid van stemacteur. De artiest zal de rol van Buster Moon opnieuw opnemen in Sing 2, waar fans ongelooflijk enthousiast over zijn. Bovendien sprak McConaughey het personage Hank uit in Hank the Cowdog. Het is op dit moment niet bekend of McConaughey belangrijke stemacteursrollen zal blijven vervullen, maar hij heeft duidelijk het vermogen om uit te blinken achter een microfoon.

Buiten Sing 2 is de acteur niet verbonden aan toekomstige projecten. Hij zou het gewoon rustig aan kunnen doen en zijn plekjes kiezen, maar het is onnodig om te zeggen dat het groot nieuws zal zijn zodra de acteur in iets nieuws terechtkomt. Wie weet, misschien zal hij nog een keer van baan veranderen in zijn carrière.

Aanbevolen: