De Oscar-winnende film die de carrière van Michael Keaton nieuw leven inblies

Inhoudsopgave:

De Oscar-winnende film die de carrière van Michael Keaton nieuw leven inblies
De Oscar-winnende film die de carrière van Michael Keaton nieuw leven inblies
Anonim

Hollywood is een wispelturige plek waar artiesten in een oogwenk komen en gaan. Het ene moment staat een ster aan de top van de wereld, en na een enkele misstap kunnen ze opzij worden geschoven voor de nieuwe smaak van de week. De meeste sterren krijgen geen kans om hun carrière nieuw leven in te blazen, en degenen die dat wel doen, hebben de neiging om het meeste uit hun kans te halen.

Michael Keaton werd beroemd dankzij grote films als Beetlejuice en Batman, en nadat de zaken voor de artiest waren afgekoeld, kreeg hij de kans om de top te bereiken en zijn carrière nieuw leven in te blazen in een veelgeprezen film.

Laten we eens kijken welke film de zaken voor Michael Keaton heeft veranderd.

Keaton's Star was aan het dimmen

Michael Keaton Andere jongens
Michael Keaton Andere jongens

Michael Keaton zit al tientallen jaren in de entertainmentindustrie en is een ster die tijdens zijn carrière een aantal enorme hoogte- en dieptepunten heeft meegemaakt. Keaton is nooit iemand die een flauwe prestatie neerzet, hij heeft lof gekregen voor wat hij op het grote scherm kan leveren, maar zelfs dit kon niet voorkomen dat dingen op een gegeven moment afkoelden.

Nadat hij zijn carrière was begonnen met kleinere rollen op het grote en kleine scherm, zou Keaton een enorme overwinning behalen toen hij schitterde in de komedie uit 1983, Mr. Mom. Die film zou meer dan $ 60 miljoen opleveren aan de kassa, terwijl hij studio's liet zien dat Keaton een betaalbare hoofdrolspeler zou kunnen zijn. Van daaruit zou het een beetje dalen tot het einde van de jaren 80, toen hij speelde in blockbuster-hits als Beetlejuice en Batman.

Na het succes in de jaren 90 zou Keaton in de jaren 2000 en 2010 succes hebben, maar hij was lang niet in de buurt van de grote ster die hij was in de jaren 80 en vroege jaren 90. Natuurlijk waren films als The Other Guys hits, maar Keaton was nog steeds op zoek naar zijn eerdere hoogtepunten op het grote scherm.

Gelukkig zouden de zaken in 2014 een grote wending nemen voor de veelgeprezen artiest.

‘Birdman’ verandert alles

Michael Keaton Birdman
Michael Keaton Birdman

Nadat hij in RoboCop en Need for Speed was verschenen, zouden de dingen veranderen zodra Keaton de hoofdrol speelde in Birdman. Die film was een kritische succesfactor die ook een aardige cent verdiende aan de kassa. De film kreeg niet alleen lovende kritieken en verkocht kaartjes, maar Keaton's optreden trok ook de aandacht. Het is alsof mensen vergeten zijn dat de man ongelooflijke acteerprestaties heeft.

Dankzij de bijval die de film ontving, was het een grote kanshebber tijdens het prijsuitreikingsseizoen. Bij de Academy Awards won Birdman 9 Oscars en won hij uiteindelijk de beste film, de beste regisseur, de beste cinematografie en het beste originele scenario. Ja, het was een behoorlijk groot probleem dat jaar, en terwijl de film als geheel werd overladen met lof, trok Keaton zelf veel aandacht.

Voor zijn optreden in de film werd Michael Keaton genomineerd voor Beste Acteur bij de Academy Awards. Hij zou Beste Acteur mee naar huis nemen bij de Golden Globes, terwijl hij ook een SAG-nominatie binnenhaalde. Mensen konden niet stoppen met zoemen over hoe geweldig hij was als hoofdrolspeler in de film, en het werd duidelijk dat studio's hem in de nabije toekomst voor belangrijke rollen zouden gaan opnemen.

Deze plotselinge verjonging in zijn carrière bleek precies te zijn wat de dokter had besteld voor Keaton, die in staat was om nog een homerun te slaan.

‘Spider-Man: Homecoming’ gaat een stapje verder

Michael Keaton Spider-Man
Michael Keaton Spider-Man

Een jaar na Birdman zou Keaton opnieuw de krantenkoppen halen nadat hij zijn stem had gegeven aan de film, Minions, en nadat hij in een andere Oscar-winnaar voor Beste Film, Spotlight, had gespeeld. In back-to-back jaren was Keaton in een kritische lieveling, en studio's merkten het op.

Na nog een kritiek succes met The Founder, bevond Keaton zich in een nieuwe kaskraker toen hij Vulture speelde in Spider-Man: Homecoming. Dit was Spidey's eerste MCU-film en Keaton deed geweldig werk als de gemene Vulture. Sommigen beschouwen hem zelfs als een van de beste schurken in de geschiedenis van de MCU, en dit was weer een succes voor de acteur.

De afgelopen jaren was Keaton te zien in grote films als Dumbo en The Trial of the Chicago 7, die momenteel in de prijzen v alt voor Beste Film bij de Oscars. Als die film Best Picture wint, zal dit de derde keer in minder dan tien jaar zijn dat Keaton een grote rol zal spelen in de winnaar van de Best Picture, te beginnen met Birdman in 2014. Het zou een enorme onderscheiding zijn voor de artiest, die heeft niets anders gedaan dan gedijen sinds die film hem terug in de mainstream duwde.

Michael Keaton heeft een ongelooflijke carrière achter de rug en Birdman was precies wat hij nodig had om opnieuw de top te bereiken.

Aanbevolen: