Hier is hoeveel Tom Hanks verdiende voor 'het redden van Private Ryan

Inhoudsopgave:

Hier is hoeveel Tom Hanks verdiende voor 'het redden van Private Ryan
Hier is hoeveel Tom Hanks verdiende voor 'het redden van Private Ryan
Anonim

Weinig acteurs in de geschiedenis van de entertainmentindustrie komen in de buurt van wat Tom Hanks in de branche heeft kunnen bereiken. Zijn nalatenschap werd gesmeed dankzij de hoofdrol in talloze hitfilms en het mee naar huis nemen van de meest indrukwekkende prijzen in de industrie. Al die jaren later, en Hanks is nog steeds een van de beste die er is.

Tijdens de jaren 90 was hij aan de top van zijn kunnen en hij haalde een aantal gigantische salarisstrookjes binnen die zijn nettowaarde een boost gaven. Het redden van Private Ryan bijvoorbeeld leverde Hanks een duizelingwekkend bedrag op.

Laten we eens kijken hoeveel Tom Hanks verdiende voor het redden van Private Ryan.

Hij verdiende $40 miljoen voor de film

Tom Hanks SPR
Tom Hanks SPR

Bij het bekijken van de indrukwekkende lijst met films waarin Tom Hanks speelde tijdens zijn illustere carrière, zijn er maar weinig die zich kunnen onderscheiden van het peloton zoals Saving Private Ryan. Vanwege de macht die hij in het bedrijf had, kon Tom Hanks een salaris van $ 40 miljoen afdwingen om in de film te spelen.

Voordat in 1998 Saving Private Ryan uitkwam, had Tom Hanks zich al lang gevestigd als een vooraanstaand talent in de entertainmentindustrie. Niet alleen hadden komedies als Big en Turner & Hooch hem tot een ster gemaakt, maar andere enorme hits zoals Sleepless in Seattle, Forrest Gump, Apollo 13 en een Toy Story stelden de acteur in staat zijn vaardigheden op het grote scherm te ontwikkelen in verschillende rollen..

Alleen het toptalent in Hollywood kan ergens rond de $ 20 miljoen vragen om in een film te schitteren, dus het feit dat Hanks dit aantal kon verdubbelen voor Saving Private Ryan laat alleen maar zien hoe waardevol hij als artiest wordt beschouwd. Dit is natuurlijk niet de enige keer dat de acteur een enorm salaris heeft gekregen, en door de jaren heen heeft hij een duizelingwekkend bedrag verdiend.

Hoewel sommige mensen misschien versteld staan van het feit dat hij $ 40 miljoen verdiende voor Saving Private Ryan, is de waarheid dat dit niet in de buurt komt van het hoogste salaris dat hij voor een film heeft gekregen. In feite is het hoogste salaris dat hij ooit heeft gekregen bijna het dubbele van wat hij verdiende voor Saving Private Ryan.

Dit is niet eens zijn grootste salaris

Tom Hanks Forrest Gump
Tom Hanks Forrest Gump

Zoals we eerder zeiden, lijkt $ 20 miljoen het hoogste salaris in de entertainmentindustrie te zijn, maar er zijn gevallen waarin acteurs dit aantal kunnen overschrijden in een poging de lat voor alle anderen hoger te leggen. Voor Tom Hanks zou zijn grootste betaaldag komen dankzij zijn hoofdrol in Forrest Gump. Voor die film kreeg de veelgeprezen acteur maar liefst $ 70 miljoen mee naar huis.

Nu moet worden opgemerkt dat Tom Hanks geen cheque van $ 70 miljoen kreeg om alleen maar in de film te spelen. In plaats daarvan onderhandelde de acteur in zijn contract dat hij een deel van de winst van de film zou krijgen. Dankzij het monumentale succes van Forrest Gump aan de kassa, kon Hanks een van de hoogste salarissen in de filmgeschiedenis mee naar huis nemen.

Zeldzaam is het om een artiest de grens van $ 30 miljoen te zien overschrijden, en het is nog zeldzamer om iemand $ 50 miljoen te zien overschaduwen voor een enkel project. Tom Hanks deed een briljante zet door te onderhandelen over een deel van de winst van de film, en we kunnen ons alleen maar voorstellen hoe het was om een salaris van die omvang te krijgen.

Met de $ 40 miljoen die hij kreeg voor Saving Private Ryan, is het duidelijk dat de studio erop rekende dat hij de film naar de kassa zou leiden. Gelukkig werd de film een enorm succes.

'Saving Private Ryan' werd een enorme hit

Tom Hanks SPR
Tom Hanks SPR

Voordat hij in 1998 in de bioscoop verscheen, was er een enorme hype rond Saving Private Ryan-dingen vanwege de enorm getalenteerde cast en het feit dat Steven Spielberg de regisseur was die de film tot leven moest brengen. Ziedaar, alle hype was goed voor het geld, aangezien Saving Private Ryan meer dan $ 481 miljoen zou verdienen aan de kassa.

Tijdens het prijsseizoen zou Saving Private Ryan een aantal indrukwekkende nominaties en daaropvolgende overwinningen ontvangen. Bij de Academy Awards won de film Beste Regisseur, Beste Cinematografie, Beste Filmmontage en meer. Het werd zelfs genomineerd voor Beste Film en Hanks werd genomineerd voor Beste Acteur.

Al die jaren later wordt Saving Private Ryan beschouwd als een van de beste films van zijn tijd, en het is er een die filmfans zouden moeten overwegen om minstens één keer te kijken. Oorlogsfilms zijn notoir moeilijk te maken, en er zijn er maar weinig die echt een stempel op de industrie drukken. Dit laat maar weer zien hoe geweldig Saving Private Ryan is.

$40 miljoen is een gigantisch salaris voor elke artiest, maar dankzij het succes van de film was Tom Hanks duidelijk elke cent waard.

Aanbevolen: