De waarheid over het casten van 'Avatar: The Last Airbender

Inhoudsopgave:

De waarheid over het casten van 'Avatar: The Last Airbender
De waarheid over het casten van 'Avatar: The Last Airbender
Anonim

De liefde die fans hebben voor Avatar: The Last Airbender kan echt niet onderschat worden. Nee, we hebben het niet over de verschrikkelijke live-action film met de verloofde van Brooklyn's Beckham in de hoofdrol. We hebben het over de Nickelodeon-serie die debuteerde in 2005 en nu beschikbaar is om te bekijken op Netflix.

Avatar: The Last Airbender is zonder twijfel een culthit. Fans weten dat het veel meer was dan een kindershow. De serie, die is gemaakt door Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko, terwijl Aaron Ehasz de meeste afleveringen schreef, liep van 2005 tot 2008 en inspireerde later een vervolgserie, een prequel-reeks boeken en, ja, die vreselijke M. Night Shyamalan Live actiefilm uit 2010. Zoveel mensen voelden zich aangetrokken tot het verhaal, niet alleen vanwege het intrigerende concept van een oude wereld met strijdende facties van individuen die de elementen beheersen en het enige magische individu dat ze allemaal kon beheersen, maar ook omdat het gevoel voor humor had. Het had hart. En het had boeiende en volwassen thema's die het verkende en ontleedde.

Afgezien van de geweldige visuals en verhalen, waren het de stemacteurs die Avatar: The Last Airbender echt tot leven brachten. Dit is hoe deze acteurs en de show bij elkaar kwamen…

Een echte veteraan werd ingehuurd om de stemmen te vinden

Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko en Aaron Ehasz wisten dat het hart en de ziel van hun show de dynamiek was tussen de Water Tribe-broer en -zus Sokka en Katara, evenals hun relatie met Aang, de Avatar die alles kon beheersen van de elementen.

Dit was iets waar ze zich op wilden concentreren in de allereerste aflevering van de serie, "The Boy in the Iceberg".

Avatar the last airbender cast
Avatar the last airbender cast

Om het juiste talent te vinden om deze personages tot leven te brengen, hebben de makers van Avatar: The Last Airbender een veteraan ingehuurd in de geanimeerde casting-arena… Andrea Romano. Andrea werkte tot dan toe voornamelijk voor Warner Brothers. Het meest bekend is dat zij degene is die Batman: The Animated Series castte. Maar Nickelodeon deed er alles aan om haar aan boord te krijgen vanwege haar ervaring, niet alleen met het vinden van de juiste mensen om de hoofdrol te spelen, maar ook omdat ze zich erop richtte om ondersteunende personages echt uniek te laten klinken.

"Ik denk dat ze lange tijd naar beroemdheden zijn geweest", zei Gray Griffin, de stem van Azula, in een interview met SyFy. "Ik denk dat ze een meer spraakmakende stemactrice voor Azula wilden, maar ze konden niemand vinden en toen moest ik ervoor lezen. Ze zeiden dat ik een van de weinige mensen was die niet schreeuwde als de rol. Ik was erg ingehouden en stil omdat ik het gevoel had dat Azula zo machtig was dat ze tegen niemand hoefde te schreeuwen."

De meeste acteurs die werden gevraagd om auditie te doen voor de show, kregen een schets van het personage waarvoor ze probeerden. Dit inspireerde hen om een meer op maat gemaakte uitvoering te creëren die uiteindelijk de minst geschikte artiesten voor elk personage eruit haalde.

De acteurs werkten zelden met elkaar samen, hoewel de makers dat echt wilden

Dit is vaak het geval bij animatiefilms. Meestal worden de acteurs op verschillende tijdstippen opgenomen op basis van hun eigen unieke schema's en locaties. Dit betekent dat ze zelden dezelfde ruimte met elkaar deelden en daarom niet met elkaar handelden. Dit gold zelfs voor de drie hoofdpersonages, Aang, Katara en Sokka. Of in ieder geval een deel van hen. De makers wilden tenslotte echt dat de hoofdpersonen van de show echte chemie hadden en dat was een van de manieren waarop ze het deden.

"Zach [Tyler Eisen] die Aang speelde, kwam uit Connecticut, dus ik heb nooit persoonlijk met hem opgenomen", zei Jack De Sena, die Sokka speelde, tegen SyFy. "Maar ik was bijna altijd aan het opnemen met Mae [Whitman, stem van Katara] en Dante [Basco, stem van Zuko] was meestal altijd in sessie. Daarna varieerde het van daar, maar ik nam altijd op met Mae en Dante. volledige cast of meer van de cast, zoals Jessie Flower vaak bij ons was, wat erg cool was."

"Ik heb niet vaak mogen opnemen met de rest van de cast," zei Gray. "Ik deed veel dingen alleen, zoals toen ik een paar van die grote gevechten had met Katara en gek werd en al mijn haar afknipte en vocht met Zuzu. Ik zat meestal alleen in een hokje. Ik herinner me dat ik huilde toen ik gek werd en toen ik overging, verloor mijn personage haar oriëntatie. Ik herinner me dat ik snikte in de cabine. Het was een heel emotionele rol om te spelen en zo goed geschreven. Ik ben zo dankbaar dat ik haar heb kunnen spelen."

Maar apart opnemen was niet altijd een slechte zaak sinds de cast van Avatar: The Last Airbender een geweldig team had om hen te ondersteunen, namelijk Andrea Romano.

"Aan de andere kant zal ik zeggen dat als je apart opneemt en je niet van de persoon af kunt werken, je echt op de regisseur vertrouwt om de scène in hun hoofd te houden en weten wat ze van elke persoon gaan krijgen en onze regisseur Andrea Romano is daar gewoon geweldig in, "legde Jack uit. "Je voelde je altijd in goede handen. Het voelde alsof ik, zelfs als ik dat niet heen en weer kreeg met Zach [Aang], wist dat als ik genoeg opties gaf, Andrea de scène vasthield en het goed zou komen."

Aanbevolen: