30 rare dingen over de anatomie van Aang in Avatar: The Last Airbender

Inhoudsopgave:

30 rare dingen over de anatomie van Aang in Avatar: The Last Airbender
30 rare dingen over de anatomie van Aang in Avatar: The Last Airbender
Anonim

Avatar: The Last Airbender, een van de beste kinderprogramma's van het afgelopen decennium, liet ons echt zien hoe het moest. Deze serie bewees dat niet alleen kinderen, maar ook tieners en volwassenen van een diepgaand verhaal met complexe personages in een gevaarlijke wereld kunnen genieten. Als je naar de show kijkt, krijg je het gevoel dat de Four Nations een echte wereld is en dat de gebeurtenissen die plaatsvinden op dit moment echt plaatsvinden. Veel personages, zelfs degenen die voor een of twee afleveringen verschijnen, zijn belangrijk en een integraal onderdeel van het hoofdverhaal. Aang, Sokka, Katara, Toph en de hele hoofdcast maakten een grote indruk op veel mensen; tot op de dag van vandaag kijken mensen naar de show en halen er iets unieks uit.

Aang heeft hier echt het kortste eind aan. Niet alleen raakt hij bevroren en voelt hij dat alle slechte dingen zijn schuld zijn, maar Aang moet ook alle vier de elementen binnen een paar maanden onder de knie krijgen. Aang is een luchtstuurwonder, maar een paar maanden dringt het echt door. Hoe regelt hij het in hemelsnaam? Aang heeft ongelooflijke leraren zoals Katara, Toph en Zuko, maar onderwezen worden is slechts een deel van het leerproces; je moet zelf aan het leren werken. We zien Aang oefenen, maar de Avatar zijn geeft je zeker een beetje een voorsprong. Ook een komeet die het einde van de wereld aangeeft, zal het lukken. Wat gebeurt er onder de huid van Aang? Waarom kan hij doen wat hij doet? Laten we het uitzoeken.

30 Aang zou 10 worden

Afbeelding
Afbeelding

Het kan lastig zijn om de leeftijd van je personages te bepalen. Voor DreamWorks wilden ze de beste balans tussen personages vinden om hun doelgroep van oudere kinderen en tweens aan te spreken, maar misschien ook wat oudere kijkers te binden. In de originele pitch voor Avatar: The Last Airbender zou Aang 10 jaar oud worden. Dit was echter een beetje te jong voor zowel het verhaal als de demografische doelgroep. Aang werd 12 jaar oud (lees: 112) maar was een meester op 10 als compromis.

29 Hij was een baas op 6

Afbeelding
Afbeelding

De Avatar zijn zal je een voorsprong geven in het buigende klaslokaal, maar het kan geen kwaad om ook van nature bedreven te zijn. Aang is zo'n wonderkind dat hij al op een gevorderd niveau boog toen hij zes jaar oud was. Wedden dat het zwaar was om een van zijn klasgenoten te zijn en het op te moeten nemen tegen een man als Aang. Aang kennende zou hij er waarschijnlijk aardig in zijn en je proberen te helpen.

28 Beter dan zijn leraren

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl flashbacks in Avatar: The Last Airbender Aang laten zien die speelt of worstelt met zijn lot, is het duidelijk uit welke overlevering we weten dat Aang al een meester was voordat de show begon. Hoewel hij uitzonderlijk bekwaam en beter was dan veel van de monniken in de luchttempel, was er een discussie om hem weg te sturen voor een strenger trainingsregime. Aang was hier niet blij mee en rende weg, iets wat hem in latere jaren veel schuldgevoelens bezorgde.

27 Een jonge luchtstuurmeester

Afbeelding
Afbeelding

Het is waar dat Aang een ongelooflijk bekwame luchtstuurder is. Wanneer we hem ontmoeten, heeft Aang zijn eigen luchtstuurbewegingen gemaakt en kan hij gemakkelijk veel bewegingen gebruiken. Naarmate de serie vordert, slaagt Aang er echter in om Airbending volledig onder de knie te krijgen, waardoor hij zijn vaardigheden om te projecteren en te vliegen verdient. Op 12-jarige leeftijd is hij de jongste luchtstuurmeester die we kennen. Zelfs met alle extra vaardigheden bleef hij waar mogelijk trouw aan zijn verdedigende luchtstuurbewegingen totdat hij geen keus had.

26 Hoe zit het met een baby zijn?

Afbeelding
Afbeelding

Er is een moment in Avatar: The Last Airbender waar we een flashback zien met Aang als baby. Hoewel het helemaal schattig is, is het echt binnen enkele seconden voorbij en gaat de aflevering verder. In geen van beide series worden Aangs ouders genoemd of gezien, en er wordt weinig gesproken over hem als baby en peuter. Er is de scène waarin hij speelgoed selecteert om zijn Avatar-lot te bepalen, maar dat is het dan ook. Ik ben zo benieuwd wie zijn ouders zijn en of hij soms aan hen denkt.

25 Twee helften van dezelfde munt

Afbeelding
Afbeelding

Een van de slimste onderdelen van Avatar: The Last Airbender was de duidelijke parallel tussen Zuko en Aang. Beiden waren zo verschillend maar vergelijkbaar en maakten soortgelijke reizen mee. Toen Zuko voorspoedig was, leed Aang en vice versa. Naarmate de serie vorderde, begonnen ze echter op hetzelfde niveau te komen totdat ze samenwerkten om tegen de Vuurnatie te vechten. Het was iets dat fans echt waardeerden als een slim stukje verhalen vertellen. Ook hebben ze nu allebei verhalen te vertellen en coole littekens om te laten zien.

24 Moet snel leren

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de meeste Avatar jaren hadden om de buigstijlen te leren, de tijd namen en in hun eigen tempo gingen, had Aang het niet zo gemakkelijk. Dankzij zijn 100-jarige breuk in het ijs heeft hij maar een hele zomer om alle vier de buigelementen op tijd onder de knie te krijgen om tegen Vuurheer Ozai te vechten. Afhankelijk van wanneer de serie maandelijks begon, heeft Aang tussen de twee en tien maanden om het buigen volledig onder de knie te krijgen voor het voorlaatste gevecht. Geen enkele andere Avatar heeft alle elementen in zo'n korte tijd geleerd.

23 Aang zou het leven van Zuko kunnen beëindigen

Afbeelding
Afbeelding

Dankzij zijn tijd bij de monniken is Aang niet iemand die anderen onnodig kwaad doet. Aang is zo tegen het beëindigen van het leven van andere wezens dat hij vegetariër is. Aang weigert ronduit het leven van anderen te nemen, wat de strijd van Ozai zo zwaar op zijn geest maakt. In de strips is Vuurheer Zuko bezorgd dat hij net als zijn vader machtsgek zal worden en vraagt Aang hem te beëindigen mocht dat gebeuren. Aanvankelijk ontmoedigd door het idee, gaat Aang hier uiteindelijk mee akkoord.

22 De Avatar Fanclub

Afbeelding
Afbeelding

Een almachtig persoon zijn zal bewonderaars opleveren, maar net zo leuk en gemakkelijk in de omgang zijn als Aang trekt andere mensen aan. Aang's sympathieke persoonlijkheid en vriendelijke, gekke karakter leverde hem meer dan een paar fans op, genoeg om een officiële fanclub te vormen. Veel van deze fans zijn kinderen van ongeveer zijn leeftijd, maar er zijn ook volwassenen die zijn vaardigheid en status als Avatar bewonderen. De grootste interactie die Aang met deze club had, was tijdens zijn verblijf op Kyoshi Island, waar ze hem constant volgden en hij urenlang met hen rondhing.

21 Tot ziens aan de andere kant

Afbeelding
Afbeelding

Niet alleen kunnen de Avatar elementen in onze wereld besturen, maar hij heeft ook toegang tot het geestenrijk. Bij meerdere gelegenheden is Aang ofwel via astrale projectie naar de geestenwereld gereisd of als kanaal tussen mens en geest gefunctioneerd. Soms gaan Aangs interacties met de geesten echter een beetje verder. In de strips en series is Aang bezeten door een geest, met als meest bekende bezit de aanval op de Noordelijke Waterstam, waarin Aang fuseerde met de Oceaangeest om de Vuurnatievloot te verslaan.

20 Een lang en gelukkig leven

Afbeelding
Afbeelding

Aang leefde, ondanks een paar touch-and-go-momenten, een lang en gelukkig leven. In feite is hij een van de langst levende Avatars in de geschiedenis. Als je zijn tijd in de ijsberg meetelt, werd Aang 166 jaar voordat hij stierf. Het is moeilijk voor te stellen dat iemand Kyoshi, die meer dan 200 jaar oud werd, verslaat. Hoewel hij er niet helemaal in slaagde om de eerste plaats te bereiken, deed hij er goed aan zo lang te leven, gezien de stress en gevechten die hij heeft ondergaan. Misschien zit er iets in het eten van een veganistische of vegetarische levensstijl?

19 Dieren zijn vrienden, geen voedsel

Afbeelding
Afbeelding

Over een gezonde levensstijl gesproken, Aang is vegetariër. Zijn overtuigingen over de gelijkheid van het leven, geleerd van de monniken van de Luchttempel, betekenen dat Aang tegen het nemen van levens is, zelfs voor voedsel. Aang accepteert dat anderen anders zijn en probeert ze nooit te veranderen, hij moedigt Sokka wel aan om soms minder vlees te eten. Aang is toegewijd aan deze levensstijl, zelfs toen hij twee stammen door een kloof voerde tijdens The Great Divide, wankelde hij nooit ondanks zijn wanhopige behoefte aan voedsel.

18 Voel de energiestroom

Afbeelding
Afbeelding

Aangs overtuigingen wakkerden zijn angst en angst aan over zijn gevecht met Vuurheer Ozai. Hoe kon hij het leven van een andere persoon nemen, zelfs als die persoon een slechte dictator was? Het was iets waar Aang echt mee worstelde en probeerde een manier te vinden. Aang had geen idee wat hij moest doen totdat hij een Leeuwenschildpad tegenkwam. Deze leeuwenschildpad leerde hem energiebuigen, een discipline die Aang gebruikte om de krachten van Vuurheer Ozai uit te schakelen en te verwijderen, met een enorm risico voor zichzelf.

17 Op de verdediging

Afbeelding
Afbeelding

Luchtsturen is in de kern een defensieve vechtstijl. Hoewel het een dynamische en krachtige buigdiscipline is, wordt het vaak bekritiseerd omdat het geen 'finishing'-bewegingen heeft. Dit komt deels door zijn wortels in Tai Chi, ook een defensieve krijgskunst, en het geloof van de monniken met betrekking tot de heilige aard van het leven. Hierdoor slaat een Airbender zelden als eerste toe of probeert hij een leven te beëindigen, in plaats daarvan kiest hij ervoor om buiten de gebaande paden te denken om zijn tegenstanders uit te schakelen of te overleven.

16 Een hartverscheurend moment

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens een gevecht met Azula en Zuko in de Kristallen Catacomben van Ba Sing Se had Aang geen andere keuze dan de Avatar-staat binnen te gaan en te proberen de strijd te beëindigen. Terwijl Aang deze staat binnenging, sloeg Azula Aang in de rug met een bliksemschicht, waardoor zijn verbinding met de Avatar Spirit, de Avatar Wereld, werd verbroken en zijn leven werd beëindigd. Katara slaagde erin zijn leven te redden met water uit de Spirit Oasis, maar hij verloor de toegang tot andere Avatars. Dit was echt een alarmerend en verwoestend moment in de serie die maar weinigen zijn vergeten.

15 De bloedband verbreken

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens seizoen drie van The Puppetmaster wordt een verblijf bij een aardige oude dame een traumatische les in een gevaarlijke subset van watersturen. In die aflevering wordt Katara door Hama gedwongen tot bloedsturen. Bloedsturen is een beweging die de controle over het lichaam van het slachtoffer overgeeft aan de ontvoerder, waardoor het onmogelijk wordt om te ontsnappen. Katara slaagt erin te ontsnappen om Sokka en Aang te redden, maar ze heeft diepe littekens achtergelaten. In een gevecht met de crimineel Yakone slaagt Aang erin om aan bloedsturen te ontsnappen door zijn Avatar-staat twee keer in één gevecht te gebruiken, waardoor hij de eerste Avatar is die dit doet.

14 Het beste eten ter wereld

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen krijgt trek in zijn favoriete eten en het verlangen kan intens zijn als je honger hebt; stel je voor hoe het zou voelen als je honger had. Helaas kent Aang dit gevoel maar al te goed. Terwijl ze twee stammen door een kloof begeleidden, moesten de groepen eten of drinken vermijden of anders worden aangevallen door roofdieren. De twee stammen namen eten en drinken mee de kloof in en brachten toevallig Aangs favoriete eten mee; eiervla taart. Hoewel hij honger leed en in de verleiding kwam, at Aang niet om de groepen te beschermen.

13 Een bekend gezicht

Afbeelding
Afbeelding

Na de Honderdjarige Oorlog verliepen de zaken grotendeels vreedzaam binnen de Vier Naties. Steden werden herbouwd en de samenleving veranderde, waardoor stabiliteit en vrede mogelijk werd. In Republic City, de hoofdstad van de Verenigde Republiek der Naties, is de belangrijkste munteenheid Yuan en op sommige roze biljetten staat een afbeelding van Avatar Aang op de voorkant. Het is logisch omdat het Aang en Zuko waren die de stad hebben gesticht. Het voelt echter raar om Aang's gezicht op rekeningen te zien.

12 Je stem vinden

Afbeelding
Afbeelding

Het blijkt dat Aang ook in het echt moeilijk te pakken was. Bij het casten van stemacteurs voor Avatar: The Last Airbender had Dreamworks moeite om de juiste stemacteur te vinden om Aang te spelen. Het kostte veel audities en pogingen, maar ze kozen uiteindelijk voor Zach Tyler Eisen voor de rol van Aang. Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat Eisen het uit het park sloeg met zijn optreden als de jonge luchtstuurder. goed gedaan!

11 Doe het voor de liefde

Afbeelding
Afbeelding

Liefde is in de beste tijden moeilijk, maar het is nog moeilijker voor de Avatar. Door tijdgebrek en aangevallen op de reg was er weinig ruimte voor romantiek in Team Avatar. Katara vond verliefdheden in Jet en zelfs Zuko, afhankelijk van wie je het vraagt. Sokka vond liefde met Kaya, prinses Yue en Suki. Aang had echter altijd oog voor Katara. Het was duidelijk in de serie dat Aang bijna vanaf het begin verliefd was op Katara, terwijl Katara er af en toe op gezinspeelde. Gelukkig voor Aang mocht hij trouwen met zijn eerste liefde, Katara, en ze kregen zelfs samen kinderen.

Aanbevolen: