Wat heeft Billy Boyd gedaan sinds 'The Lord Of The Rings'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Billy Boyd gedaan sinds 'The Lord Of The Rings'?
Wat heeft Billy Boyd gedaan sinds 'The Lord Of The Rings'?
Anonim

Op het moment van schrijven zijn fans van de geschriften van J. R. R. Tolkien het meest enthousiast over het vooruitzicht van een aanstaande Amazon Prime-serie die zich afspeelt in zijn universum. Daarvoor was het de Hobbit-trilogie van films waar fantasiefans het van 2012 tot 2014 online over hadden. Ondanks dat alles, lijdt het geen twijfel dat Peter Jackson's Lord of the Rings-filmtrilogie het populairste Tolkien-live-actionproject is om datum.

Billy Boyd-fotoshoot
Billy Boyd-fotoshoot

Natuurlijk zijn er veel redenen waarom de Lord of the Rings-films enorm succesvol waren toen ze werden uitgebracht en dat ze vandaag de dag nog steeds populair zijn. De films hadden bijvoorbeeld ongelooflijke speciale effecten, een hele reeks personages waar bioscoopbezoekers van gingen houden, en een klassiek verhaal over goed versus kwaad. Toch zou gemakkelijk kunnen worden beweerd dat de Lord of the Rings-films volkomen zouden hebben gefaald als de betrokken mensen niet de juiste acteurs hadden gecast. Alle artiesten die de belangrijkste hobbit-personages van de filmtrilogie speelden, waren bijvoorbeeld perfect voor hun rollen. Helaas voor Billy Boyd hebben de meeste fans zijn leven niet meer bijgehouden sinds hij voor het laatst een hobbit speelde.

Billy's Rise To Fame

Nadat Billy Boyd afstudeerde aan de Royal Scottish Academy of Music and Drama, ging hij optreden in een aantal theaters in Schotland. Van daaruit kreeg Boyd rollen in een aantal vergeetbare shows en films, waarvan de meeste niet eens opmerkelijk genoeg waren om eigen Wikipedia-pagina's te hebben. Toen veranderde alles voor hem toen hij werd aangenomen om Peregrin "Pippin" Took te spelen in de Lord of the Rings-filmtrilogie.

Van alle personages die een cruciale rol speelden in de Lord of the Rings-trilogie, kan gemakkelijk worden beweerd dat Pippin fysiek de zwakste was. Desondanks is er alle reden ter wereld om van het personage te houden. Pippin was tenslotte het meest onschuldige personage toen de trilogie begon en hij heeft nog steeds veel hart, ook al worstelt hij om het hoofd te bieden aan de duisternis in de wereld.

Billy Boyd Lord of the Rings
Billy Boyd Lord of the Rings

Gelukkig voor alle mensen die verliefd werden op het werk van J. R. R. Tolkien lang voordat zijn personages hun live-action debuut maakten, heeft Billy Boyd geweldig werk geleverd door Pippin tot leven te brengen. Per slot van rekening amuseerde Pepijn bioscoopbezoekers toen hij en Merry grappenmakers waren en liet hij het publiek in tranen achter toen hij treurig zingt voor Denethor.

Nog steeds aan het werk

In hetzelfde jaar dat de derde Lord of the Rings-film werd uitgebracht, verscheen Billy Boyd in een andere hitfilm, Master and Commander: The Far Side of the World. Helaas is dat de laatste kaskraker waarin Boyd heeft gespeeld, althans tot nu toe. Dat gezegd hebbende, als je denkt dat Boyd sinds 2003 niet consequent handelt, komt er nog iets aan.

Op het filmfront speelde Billy Boyd van 2010 tot 2020 in tien verschillende films. Helaas maakte geen van die films veel indruk aan de kassa. Dat gezegd hebbende, is het best cool dat Boyd meeschreef en zong een nummer genaamd "The Last Goodbye", dat werd gespeeld tijdens de aftiteling voor The Hobbit: The Battle of the Five Armies.

Billy Boyd Glen Chucky
Billy Boyd Glen Chucky

Wat de televisie betreft, is Billy Boyd ingehuurd om in de loop der jaren aan een enkele aflevering van verschillende shows te werken, waaronder Sofia the First, The Simpsons en Grey's Anatomy. Wat nog belangrijker is, Boyd verscheen in verschillende afleveringen van de show Outlander en hij is ingesteld om een van de hoofdpersonen te spelen in de aankomende SyFy-serie Chucky. Chucky is bedoeld om eind 2021 uit te komen en zal het verhaal van de Child's Play-filmfranchise voortzetten. In de serie speelt Boyd de tweelingkinderen van Chucky, personages die hij voor het eerst speelde in Seed of Chucky uit 2004.

Langdurige relaties

Een paar jaar nadat de laatste Lord of the Rings-film werd uitgebracht, verwelkomden Billy Boyd en zijn vaste partner Ali McKinnon hun kind Jack op de wereld. Toen, meer dan vier jaar later, liep het gelukkige paar door het gangpad in een kleine ceremonie die naar verluidt 30 gasten had. Hoewel Boyds huwelijk zo intiem was, waren zijn oude co-sterren Dominic Monaghan en Elijah Wood aanwezig.

Bruiloft van Billy Boyd
Bruiloft van Billy Boyd

In de jaren sinds de bruiloft van Billy Boyd, is hij schijnbaar dolblij om geassocieerd te worden met zijn voormalige co-sterren Sean Astin, Dominic Monaghan en Elijah Wood. Zo hebben alle vier de acteurs ermee ingestemd om deel te nemen aan een paar openbare reünies in 2021. Terwijl de eerste reünie gemakkelijk zou kunnen worden geannuleerd omdat het gepland is om in september plaats te vinden tijdens FanExpo in de Hutchison Convention Center Arena in Dallas, de andere zal waarschijnlijk plaatsvinden. Boyd, Astin, Monaghan en Wood gaan tenslotte deelnemen aan een interview dat zal worden gepresenteerd door Stephen Colbert en zal worden uitgezonden in bioscopen als onderdeel van een campagne om "lokale bioscopen te ondersteunen".

Aanbevolen: