De Mark Wahlberg-show die na een week op tv gedoemd was te mislukken

Inhoudsopgave:

De Mark Wahlberg-show die na een week op tv gedoemd was te mislukken
De Mark Wahlberg-show die na een week op tv gedoemd was te mislukken
Anonim

Film en televisie zijn twee totaal verschillende aspecten van de entertainmentindustrie, en meestal zal een ster succes vinden in het een of het ander. Soms kan iemand beide doen, en we hebben gezien dat namen als Dwayne Johnson en Jennifer Aniston met relatief gemak crossover-magie mogelijk maken.

Mark Wahlberg wordt doorgaans gezien als een filmster, maar mensen mogen zijn werk op het kleine scherm niet negeren. Dat gezegd hebbende, dingen komen niet altijd goed uit, aangezien een door Wahlberg geproduceerde show slechts een week op tv duurde.

Laten we terugblikken op deze vergeten realityshow.

Mark Wahlberg is enorm succesvol

Een grote filmster zijn, betekent dat Mark Wahlberg al heel lang een grote rol speelt in entertainment. Wahlberg begon als rapper en model voordat hij overstapte naar film, en sindsdien heeft de acteur miljoenen verdiend terwijl hij fans over de hele wereld vermaakte.

Wahlberg staat bekend om zijn enorme filmhits, zoveel is waar, maar de man heeft ook succes gehad op televisie. Van 2004 tot 2011 was Mark Wahlberg uitvoerend producent van de hitserie Entourage, die losjes gebaseerd was op Wahlberg en zijn vrienden.

"Toen we erover begonnen na te denken, was het het begin van reality-tv en iedereen dacht hoe gek ons leven was en hoe grappig het zou zijn om dat vast te leggen. Het oorspronkelijke idee was dat mensen me zouden volgen met een videocamera zodat ik mezelf kon beschuldigen, " onthulde Wahlberg.

Uiteindelijk is er een serie ontwikkeld. Natuurlijk was Mark niet de hoofdrolspeler in de show, maar het bewees dat hij een hit op televisie kon maken en tegelijkertijd kon schitteren in blockbuster-hits op het grote scherm.

Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg was, heeft Wahlberg ook de productie van credits voor shows als Boardwalk Empire, Ballers en Shooter.

Tijdens de jaren 2010 begon Mark Wahlberg aan een nieuwe fase van zijn tv-carrière toen hij begon te werken in reality-tv.

Hij ontwikkelde de show 'Breaking Boston'

In 2014 werd aangekondigd dat er een show genaamd Breaking Boston naar A&E zou komen. Voor sommigen was het gewoon weer een realityshow die op televisie kwam, maar anderen merkten meteen dat niemand minder dan Mark Wahlberg degene was die de show ontwikkelde.

Zelfs de New York Times benadrukte hoe belangrijk het is om de naam van Wahlberg aan de show te hechten.

"En hoewel het gemakkelijk gewoon weer een viering van hete reality-sterren zou kunnen zijn, ergens tussen een Boston-editie van "The Real Housewives" en "The Governor's Wife", komt deze show met een onbetwistbaar keurmerk: Mark Wahlberg is een uitvoerend producent en hij heeft een verlossende onderlaag gelegd voor alle stereotypen van Southie."

The Times merkte ook op dat zoiets al eerder was geprobeerd en schreef: "In 2013 probeerde A&E het cachet van Boston te verzilveren met een realityserie, 'Southie Rules', over leden van een kibbelende drie- generatiefamilie in South Boston die onder één dak woont en alle clichés uit de buurt waarmaakte. De serie begon met een motto: "Wie zei dat verandering goed is, komt niet uit Southie. We hebben regels." Het werd niet verlengd."

Nogmaals, de naam Wahlberg was meer dan genoeg om de zaken hier op gang te brengen, en deze show had enig potentieel toen het officieel werd gelanceerd. Dat potentieel werd echter nooit volledig gerealiseerd.

'Breaking Boston' was een ramp

Breaking Boston Aflevering 1
Breaking Boston Aflevering 1

Zoals gemeld door Variety, werd Breaking Boston na slechts een week op het kleine scherm gerukt, waardoor het een ramp werd volgens vrijwel elke statistiek. Slechte beoordelingen speelden een grote rol in de show die in een flits verdween.

Interessant is dat Wahlberg rond dezelfde tijd een relatie met het netwerk had opgebouwd, en zijn andere serie, Wahlburgers, was veel succesvoller.

Zoals Deadline meldde: "A&E Network was al de thuisbasis van Wahlberg's familierestaurant-docu-serie Wahlburgers, die vorige maand een bestelling kreeg voor 18 extra afleveringen. Maar dat project, van 44 Blue, Closest to the Hole en Leverage, heeft in totaal 3,5 miljoen kijkers getrokken sinds zijn debuut vorige maand in de post-Duck Dynasty-slot."

Zoals fans te zien kregen, werd Wahlburgers een enorm succesvolle show, die de restaurantketen hielp om stoom op te nemen op een wereldwijd podium. Het doorbreken van Boston was echter lang niet zo succesvol, en op dit moment herinnert vrijwel niemand zich de show.

Hoewel de naam Wahlberg was verbonden aan Breaking Boston, was het reality-tv-programma niet in staat om een publiek bijeen te krijgen dat het de tijd van de dag zou geven. Wahlburgers was een hit voor de acteur, dus hij heeft tenminste iets goeds met A&E.

Aanbevolen: