Cher werd bijna gecast als dit iconische filmpersonage

Inhoudsopgave:

Cher werd bijna gecast als dit iconische filmpersonage
Cher werd bijna gecast als dit iconische filmpersonage
Anonim

Op zijn voor een felbegeerde rol is een kans waar alle artiesten om vragen, maar uiteindelijk missen velen een kans om iets geweldigs te doen in een groot project. Natuurlijk, er zijn momenten waarop een artiest volledig wordt vervangen, maar normaal gesproken betekent het landen van een groot project dat je het volhoudt en succes boekt.

Tijdens de jaren 90 werd de Addams Family nieuw leven ingeblazen door de studio en mensen waren enthousiast over de frisse kijk op het gezin. Op een gegeven moment stond Cher in de rij om Morticia Addams te spelen, maar ze miste een enorme kans.

Laten we terugkijken en zien wat er is gebeurd.

Ze was op voor Morticia Addams in 'The Addams Family'

Morticia Addams
Morticia Addams

Cher staat bekend om veel dingen, waaronder acteren. De artiest, die decennia geleden uitbrak als een muziekster, heeft een succesvolle acteercarrière gehad en in de jaren 90 vond ze zichzelf op voor de rol van Morticia Addams in The Addams Family.

Morticia was al een legendarisch personage dankzij het succes van de Addams Family-strips en -series uit het verleden, en aangezien nostalgie een grappige manier heeft om projecten te beïnvloeden, maakte de griezelige en gekke familie hun triomfantelijke terugkeer naar de mainstream. Dit was een briljante beslissing van de studio, maar als het project enige kans van slagen had, dan moest het perfect gegoten worden.

Voordat Cher klaar was voor de rol, was ze al een tijdje een legende. Ze had niet alleen een aantal succesvolle films op haar naam staan, maar ze had zelfs de beste actrice mee naar huis genomen bij de Academy Awards voor haar optreden in Moonstruck. Er is gewoon niets waar ze niet in kan uitblinken, en ze had goed kunnen passen als Morticia.

Ondanks de aanvankelijke interesse die er was, maakten de filmmakers uiteindelijk een gedurfde keuze voor de rol die uiteindelijk zijn vruchten afwierp.

Anjelica Huston krijgt de rol van Cher

Cher op het podium
Cher op het podium

Net als Cher was Anjelica Huston al een succesvolle actrice tegen de tijd dat The Addams Family op de markt kwam. De artiest kreeg de kans om de filmmakers te ontmoeten voordat de productie van start ging, en ze vertelde hierover in een interview.

“Barry Sonnenfeld, Scott Rudin en ik ontmoetten elkaar voor de lunch in het Beverly Hills Hotel. Ze zeiden: "We willen heel graag dat je Morticia Addams speelt." Ik zei: "Als je het niet erg vindt dat ik het vraag, waarom dan niet Cher?" Ik weet niet wat me bezielde om een andere actrice voor te stellen, maar ze zeiden: 'Nee, we willen graag dat je het doet', 'zei Cher.

“Ik had een jaar eerder erg genoten van het werken met Nicolas Roeg aan The Witches, ook al was het moeilijk qua haar en make-up, en ik had niet het gevoel dat ik nog een gezinsvriendelijke film moest maken. Maar ik heb altijd een beetje een duistere kant gehad als het gaat om filmkeuzes - ik neem mijn beslissingen individueel in plaats van omdat ik denk dat mijn carrière zo zou moeten verlopen, vervolgde ze.

De filmmakers zagen duidelijk iets in Huston dat ze niet zagen in Cher, en uiteindelijk meldde de actrice zich aan om als Morticia te schitteren voor een hele nieuwe generatie. De filmmakers hadden helemaal gelijk over Huston, en ze leverde een optreden voor alle leeftijden in de film.

De film wordt een succes

Morticia Addams
Morticia Addams

The Addams Family, uitgebracht in 1991, was precies wat de dokter voor fans had besteld, en de film was een succes aan de kassa. Dankzij een brutowinst van meer dan $ 190 miljoen ging de studio door en keurde een vervolgfilm goed om een nieuwe franchise op gang te brengen.

Anjelica Huston en Raul Julia zorgden voor een sensationele Gomez en Morticia, en tot op de dag van vandaag houden fans er nog steeds van om terug te gaan en de chemie te zien die deze twee in de film hadden. Saaie mensen kunnen Jim en Pam van The Office houden. Ze komen niet in de buurt van wat Gomez en Morticia hebben, en dit zou niet zo duidelijk zijn geweest zonder het geweldige werk van Huston en Julia.

Addams Family Values was misschien niet zo succesvol als zijn voorganger, maar de film kreeg stevige recensies en liet opnieuw de chemie zien die Huston had met Julia.

Met betrekking tot hoe geweldig de twee artiesten waren, zei regisseur Barry Sonenfield: Je wilt nooit dat iemand in je komedie erkent dat je een komedie maakt, je wilt dat de acteurs de realiteit van hun personages spelen, wat daarom waren Raúl en Anjelica zo goed.”

Cher had geweldige dingen kunnen doen als Morticia, maar Anjelica Huston leverde in 1991 een echt iconisch optreden.

Aanbevolen: