De echte reden waarom het eerste seizoen van 'BoJack Horseman' was gehaast

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom het eerste seizoen van 'BoJack Horseman' was gehaast
De echte reden waarom het eerste seizoen van 'BoJack Horseman' was gehaast
Anonim

BoJack Horseman begon met enkele tekeningen op de middelbare school en een diepe pijn voelde door maker Raphael Bob-Waksberg. Zoals veel grote artiesten, heeft Raphael zijn gecompliceerde levenservaringen gekanaliseerd in een show die niet alleen herkenbaar en ontroerend was, maar ook ronduit hilarisch. Met de hulp van zijn middelbare schoolvriend en animator, Lisa Hanaw alt, creëerde hij een show die velen aanbidden en ronduit missen sinds de voltooiing ervan.

Maar de waarheid is dat de creatie van het allereerste seizoen van de populaire Netflix-show absoluut gehaast was. Dit is waarom…

Waarom seizoen één werd gehaast door Netflix

Hoewel velen seizoen één van BoJack Horseman beschouwen als een van de beste afleveringen, was het volgens een artikel van Vulture eigenlijk gehaast. Toen Raphael en zijn team van producers (waaronder Noel Bright) de serie op Netflix gooiden, produceerde het streamingbedrijf nauwelijks hun eigen inhoud. Ze hadden ook niet veel van een animatie leisteen. Ze waren echter absoluut dol op wat Raphael en Lisa hadden bedacht vanuit een verhaal en visueel oogpunt. Daarom besloten ze de serie te haasten om hun eigen inhoudsontwikkeling te ontwikkelen en uit te breiden met een animatievleugel.

"In een vervolgbijeenkomst [op de eerste pitch, Netflix] zei: 'Kun je de serie deze zomer klaar hebben?' We zeiden: 'Nou, ik weet het niet, deze zomer?' … En ze zeiden: 'Deze zomer of we willen het niet.' Kortom, " legde Raphael Bob-Waksberg uit aan Vulture. "Dus we zeiden [singongy], 'We zijn zeker caaAAaan!' We kwamen terug en hadden zoiets van, 'Hé jongens…' en [toezichthoudend directeur Mike Hollingsworth] zei: 'JE BELOOFD HEN WAT?!'"

Netflix gaf Raphael, Mike, Lisa, Noel en hun team een schema van 35 weken om maar liefst 12 shows van een half uur te produceren. Ja, zoals elke streamingdienst wilden ze meer dan alleen de piloot. Ze wilden het hele eerste seizoen, zodat ze het in één keer konden uitbrengen voor binge-watchers.

Een deel van de reden waarom Netflix dit wilde, was omdat ze wilden voorkomen dat ze het moesten opnemen tegen de herfststorm van nieuwe shows op zowel de streamers als de netwerken. De première van BoJack Horseman in de zomer gaf hen meer ruimte om zich te vestigen. Gezien de aard van het uitgangspunt van de show, evenals de relatief nieuwe onderneming van Netflix in originele inhoud, was deze beslissing heel logisch.

Bojack Horseman seizoen 1
Bojack Horseman seizoen 1

Hoe de makers zo'n strak schema hebben gehaald

Omdat we zo'n gehaast schema hadden, was er eigenlijk geen foutmarge bij het maken van het eerste seizoen van BoJack Horseman. Dit betekende dat het team heel slim moest zijn over hoe ze werkten.

"Ik moest naar L. A. voor een begrafenis, heel jammer, voor familie, en ik kreeg het nieuws dat BoJack had verkocht terwijl ik op de begrafenis was, en toen moest ik meteen hier aan het werk voordat ik terugging naar New York om mijn spullen op te halen, " Lisa Hanaw alt legde uit aan Vulture: "Ik heb hier een paar weken gewerkt en bij Airbnbs gelogeerd. Het was echt een gekke tijd. Ik had nog nooit zoiets gedaan. Ik had alleen gewerkt, volledig solo freelance, en toen moest ik plotseling in een kantoor met vergaderingen werken, en ik moest voor de karakterontwerpers staan en zijn als [domme stem], 'Dus dit is, uh, mijn esthetiek, en uh, dit is het soort dingen waar ik van hou, en laten we de wolken paars maken, en uh…'"

Veel van de animators waren zonder veel voorbereidingstijd van een ander schot naar BoJack verplaatst. Ze hadden veel tekeningen die Lisa had gemaakt ter referentie en het script, maar niet veel anders. Ondertussen moest Raphael aan de slag met het schrijven van alle andere afleveringen van de serie.

"We hadden de eerste twee afleveringen geschreven en ik begon de derde aflevering te schrijven zonder een staf, denkend: 'Nou, oké, laten we ons klaarmaken.'Toen zijn we begonnen met het bouwen van een schrijfstaf. We hadden die eerste week een tafel voorgelezen; we hadden niet de voorbereidingstijd die je normaal hebt, "zei Raphael.

Bojack Horseman seaosn 1 zonsondergang
Bojack Horseman seaosn 1 zonsondergang

"We hadden een week voorbereiding", legt producer Noel Bright uit. "We lieten de schrijvers binnenkomen en we vertelden elke schrijver die we wilden inhuren dat ze elke dag van de week, in het weekend, in de late avonden zouden werken en dat ze de feestdagen niet vrij zouden krijgen, omdat we direct na Thanksgiving begonnen. was een schema dat was opgebouwd rond het werken tijdens de feestdagen, omdat de startdag in feite de eerste week van december was, en we de show in juli 2014 moesten afleveren. Alle 12 afleveringen, in negen verschillende talen."

Helaas hadden ze geen andere keuze dan te leveren wat ze beloofden omdat de contracten werden ondertekend en het geld begon te stromen. Het was een ellendige ervaring, maar er was geen uitweg.

"We hebben een proces opgezet. Het was gek, en veel te snel, en geen ideale situatie, maar de enige zilveren voering was - vaak, als je een pilot doet, je moet gewoon beslissingen nemen, en meestal heb je ze misschien de helft van de tijd goed, 'zei Noel. "Elke beslissing die we namen moest snel worden genomen en het was instinctief - er was geen tijd om erover na te denken."

Gelukkig had Raphael twee en een half jaar besteed aan het maken van de 15 minuten durende pitchvideo voor BoJack Horseman. In die tijd had hij in feite de belangrijkste elementen van de show bedacht. Hierdoor had hij een geweldig instinct over zijn serie. En dit leidde ertoe dat hij en zijn team ondanks alle haast de volledige bestelling voor het eerste seizoen op tijd afrondden.

Aanbevolen: